Zvezda dovela dva srpska NCAA pojačanja!

KK Crvena zvezda dovela je još dva pojačanja, nakon Marka Kešelja stigli su Nikola Jovanović i Stefan Janković koji su potpisali trogodišnje ugovore.  Centri iz NCAA jačaju unutrašnju liniju crveno-belih.  Crveno-beli angažovali dva košarkaša koja su prethodnih godina nastupali na američkim koledžima "Južna Kalifornija USC", odnosno "Misuri" i "Havaji".

Košarka 30.07.2017 | 15:00
Zvezda dovela dva srpska NCAA pojačanja!
Crvena zvezda je skinula BAT i eskpresno počela da stvara tim za predstojeću sezonu. Posle angažovanja nekadašnjeg reprezentativca Srbije Marka Kešelja u petak, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, crveno-beli su na zvaničnom sajtu potvrdili da su tokom subote trogodišnju saradnju parafirali centri Stefan Janković i Nikola Jovanović.

Nakon odlazaka - vreme je za pojačanja Crvene zvezde.

U petak je sa klubom sa Malog Kalemegdana ugovor potpisao Marko Kešelj, čeka se finalizacija pregovora sa Nikolom Radičevićem, a zvanično je saopšteno da su nove akvizicije talentovani srpski košarkaši koji su nastupali na američkim koledžima.

Kanadski krilni centar srpskog porekla Stefan Janković (23, 211 cm), koji je nastupao za Univerzitete "Mizuri" i "Havaji", i Nikola Jovanović (23, 211), koji može da igra na poziciji "četvorke" i "petice" i do sada je bio član "Južne Kalifornije USC" - potpisali su trogodišnje ugovore sa srpskim i jadranskim šampionom.

Jovanović je prethodno prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde i 2012. se preselio u SAD gde je prvo igrao u Džeksonvili, a onda nakon USC-a, u kom je bio standardni prvotimac, pokušavao je da se izbori za ugovore u Lejkersima i Pistonsima, za koje je i odigrao nekoliko mečeva.

Jovanović je 23-godišnji krilni centar/centar (211cm, 109kg) koji je igrao na univerzitetu Južna Kalifornija do 2016, a prethodnih godinu dana je proveo u Razvojnoj ligi u ekipama Grand Rapids Drajv i Vestčester Niks.

Prošle godine je igrao Letnju liogu za Detroit Pistonse i Los Anđeles Lejkerse, dobio je ugovor u Mičigenu, ali nije debitovao u NBA.

Tekućeg leta je igrao Letnju NBA ligu za Čikago Bulse i na četiri meča prosečno beležio 5,8 poena uz 3,5 skokova i jednu asistenciju po utakmici.



Kada je u pitanju Janković - on se još 1997. godine preselio u Kanadu (otac Drago Jovanović je bio reprezentativac Jugoslavije u fudbalu) i kroz letnju ligu je izborio ugovor sa Majamijem, ali je igrao za razvojne timove "Su Fols" i "Iri Bejhoks".

Podsetimo, Crvena zvezda je ostala bez velikog broja igrača koji su bili nosioci prošle sezone (Simonović, Kuzmić, Jović, Gudurić, Dženkins, Volters, Tompson i Mitrović) kao i bez trenera Dejana Radonjića.

Njega je pre desetak dana nasledio Dušan Alimpijević.

Janković je 24-godišnji centar (211cm, 107kg) koji je studirao na Misuriju i Havajima do 2016, a prošle sezone je igrao takođe u NBDL sa Sijuks Fols Skajfors i Ajri Bejhoks.

Prošlog leta je kroz Letnju ligu izborio ugovor sa Majami Hitom, ali nije nastupio u NBA. Ovog jula je takođe igrao Letnju ligu za Orlando i na dve utakmice imao prosek od devet poena uz dva skoka po utakmici.

Rođen je u Beogradu, ima poziv selekcije Kanade u koju se doselio sa porodicom 1997. godine, ali još nije odučio da li će da zaigra jer čeka šansu da se nametne selektoru Srbije.



Izvor: B92/mondo.rs/

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar