Видео: Пике ријешио амерички ''Ел Цласицо''!

После 35 година, Реал Мадрид и Барселона одиграли су 'Ел Цласицо' ван територије Шпаније, а у сјајом мечу у Мајамију славили су Каталонци – 3:2 (2:2). Лудница у Мајамију! Меси је рођен да ломи туђа колена, плотуни Ракитић - Ковачић и лукави Пике! Боље од овог не може! Страшан Ел Класико на Флориди, прави мелем за очи - 3:2!

Фудбал 30.07.2017 | 14:30
Видео: Пике ријешио амерички ''Ел Цласицо''!
Последњи пут два највећа шпанска клуба играла су ван Иберијског полуострва 1982. године у Венецуели, такође у пријатељском сусрету.

Барса и Реал потрудили су се да не разочарају 66.000 навијача на 'Хард Роцк' стадиону у Мајами Гардену, приредивши им прави спектакл у оквиру Интернационалног Купа Шампиона вредан трофеја.

Кренуло је 'ватрометом', а боље се снашла 'Блауграна' – која је после свега седам минута игре имала два поготка предности.

Већ после 180 секунди, Серхио Бускетс дотурио је лопту до Лионела Месија, а Аргентинац после дивног лажњака, али и мало среће, лобује Кејлора Наваса.

Наставила је Барса да контролише ритам, да би се у седмом минуту у стрелце уписао и Иван Ракитић, после асистенције Нејмара да Силве са левог бока, односно пропуштене лопте Луиса Суареса у правом тренутку.

Међутим, уследио је експресан одговор првака Европе, пошто је Матео Ковачић лепим ударцем са двадесетак метара, у 14. минуту, преполовио заостатак 'Краљевића'.

Тада је Реал полако преузимао контролу, да би изједначење пред одлазак на одмор донео Марко Асенсио у 36, после проигравања стрелца првог поготка.

Ипак, тријумф и сва три бода тиму Ернеста Валвердеа доноси Ђерар Пике после пет минута игре у наставку, пошто је остао усамљен на ивици петерца после центаршута Нејмара.

Мадриђанима је ово трећи везани пораз, после неуспеха на пенале против Манчестер Јунајтеда, односно убедљивог неуспеха против Ситија (4:1).

С друге стране Каталонци су наставили сјајну серију – забележивши и пети тријумф у припремама за нову сезону, али и освојили први трофеј.

Барселона је славила идентичним резултатом као пре три месеца у Ла Лиги на Сантјаго Бернабеуу, али треба напоменути да у тиму Реала сада није било најбољег играча света Кристијана Роналда.



То могу само Реал Мадрид и Барселона! Чак и када се нађу очи у очи како би одиграли историјски пријатељски меч, они морају да направе спектакл који ће се дуго препричавати! Месијев слалом, хрватска плотунска паљба и увек смели Пике приредили су шоу у којем је пало пет голова, а могло је бар још три или четири! На крцатом Хард Року Барселона - Реал Мадрид 3:2!

Страшан Ел Класико на Флориди, прави мелем за очи за ноћне птице и ранораниоце! Тако би, у најкраћим цртама могао да се опише судар два света у пријатељском окршају чији су дуели будили искрену фудбалску емоцију и терали оне који су се можда чак и невољно будили у пола ноћи како би погледали овај меч да на крају у кревет легну презадовољни. 

Прштало је на све стране, од самог почетка, а оба тима изашла су на терен у готово најјачим саставима! Док је Барселона била комплетна, са све Трозупцем МСН у срцу напада, актуелном европском шампиону из првог састава недостајали су Кристијано Роналдо и Тони Крос. Док је Немац био на клупи за резервне играче, званично најбољи фудбалер планете поново је био на заслуженој поштеди. Али, спектакл није изостао. 

Потврда је стигла већ у 3. минуту, када је Лео Меси показао зашто је рођен да другима „ломи“ колена. Све је почело од доброг Бускетсовог додавања ка аргентинском мађионичару, када је прво из игре избацио Серхија Рамоса. Марсело је успео да се испречи, али само на кратко, јер је Бускетс поново упослио Месија, коме је требало само мало простора да заврши акцију. И то тако што је прво „сломио“ Луку Модрића, а онда уз мало среће послао лопту преко Кејлора Наваса. 

Да је Барселона озбиљно схватила дуел с најљућим противником било је јасно само неколико тренутака касније. Овог пута стрелац је био Иван Ракитић, кога је Нејмар одлично пронашао. Хрватски везиста „затегао“ је плотун и Навасу није оставио шансу да се извуче.

Чак ни два гола заостатка нису превише оптеретила Краљевски клуб. Јер, одговор је стигао већ у наредним минутима, односно до краја првог дела игре. А за све је, мање-више, крив Матео Ковачић. Млади везиста прво је одлично искористио Каземирово додавање и слободан простор који му се указао како би матирао немоћног Јаспера Силесена, да би пред крај полувремена послао одличну лопту ка Марку Асенсију и то такву да је из игре избацио Умтитија, а саиграчу оставио ситуацију „1 на 1“ са Силесеном.

У временском распону између првог и другог Реаловог гола оба тима имала су по једну колосалну шансу. На једној страни Карим Бензема је био непрецизан, док је на другој Луис Суарез имао најбољу намеру и жељу да упосли разузданог Нејмара, али је Бразилац послао лопту тик поред стативе. Баш као и Француз нешто раније.

Гол вредан победе виђен је тик пошто је друго полувреме почело. Нејмар је овог пута био врло инспирисан, пошто је послао фантастичну лопту иза леђа комплетне Реалове одбране, а на правом месту нашао се Ђерар Пике, коме је било довољно само да подигне ногу и лопту усмери на право место.

До краја утакмице више није било голова, али јесу три стопостотне шансе, које нису реализоване. Поново је Нејмар био без довољно концентрације у финишу, с тим да су Иско и Дани Себаљос били за длаку непрецизни!

Сума сумарум - боље од овог не може! Занимљиво, после три одигране утакмице Барселона има максимални учинак, док је Реал на зачељу табеле Међународног купа шампиона, са три пораза.

Реал Мадрид – Барселона 2:3 (2:2)
Ковачић 14, Асенсио 36 - Меси 3, Ракитић 7, Пике 50

Састави:

Реал Мадрид (4-3-3): Навас – Карвахал, Варан, Рамос, Марсело – Каземиро, Ковачић, Модрић – Бејл, Асенсио, Бензема

Играли су још: Лукас, Ваљехо, Наћо, Иско Хакими, Ернандес, Љоренте, Себаљос, Оскар, Мајорал

Барселона (4-3-3): Силесен – Видал, Пике, Умтити, Алба – Бускетс, Ракитић, Инијеста – Меси, Нејмар, Суарес

Играли су још: Роберто, Алкасер, Вармален, Суарес, Семедо, Масћерано, Дињ, Сампер, Туран, Алена

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар