Video: Pike riješio američki ''El Clasico''!

Posle 35 godina, Real Madrid i Barselona odigrali su 'El Clasico' van teritorije Španije, a u sjajom meču u Majamiju slavili su Katalonci – 3:2 (2:2). Ludnica u Majamiju! Mesi je rođen da lomi tuđa kolena, plotuni Rakitić - Kovačić i lukavi Pike! Bolje od ovog ne može! Strašan El Klasiko na Floridi, pravi melem za oči - 3:2!

Fudbal 30.07.2017 | 14:30
Video: Pike riješio američki ''El Clasico''!
Poslednji put dva najveća španska kluba igrala su van Iberijskog poluostrva 1982. godine u Venecueli, takođe u prijateljskom susretu.

Barsa i Real potrudili su se da ne razočaraju 66.000 navijača na 'Hard Rock' stadionu u Majami Gardenu, priredivši im pravi spektakl u okviru Internacionalnog Kupa Šampiona vredan trofeja.

Krenulo je 'vatrometom', a bolje se snašla 'Blaugrana' – koja je posle svega sedam minuta igre imala dva pogotka prednosti.

Već posle 180 sekundi, Serhio Buskets doturio je loptu do Lionela Mesija, a Argentinac posle divnog lažnjaka, ali i malo sreće, lobuje Kejlora Navasa.

Nastavila je Barsa da kontroliše ritam, da bi se u sedmom minutu u strelce upisao i Ivan Rakitić, posle asistencije Nejmara da Silve sa levog boka, odnosno propuštene lopte Luisa Suaresa u pravom trenutku.

Međutim, usledio je ekspresan odgovor prvaka Evrope, pošto je Mateo Kovačić lepim udarcem sa dvadesetak metara, u 14. minutu, prepolovio zaostatak 'Kraljevića'.

Tada je Real polako preuzimao kontrolu, da bi izjednačenje pred odlazak na odmor doneo Marko Asensio u 36, posle proigravanja strelca prvog pogotka.

Ipak, trijumf i sva tri boda timu Ernesta Valverdea donosi Đerar Pike posle pet minuta igre u nastavku, pošto je ostao usamljen na ivici peterca posle centaršuta Nejmara.

Madriđanima je ovo treći vezani poraz, posle neuspeha na penale protiv Mančester Junajteda, odnosno ubedljivog neuspeha protiv Sitija (4:1).

S druge strane Katalonci su nastavili sjajnu seriju – zabeleživši i peti trijumf u pripremama za novu sezonu, ali i osvojili prvi trofej.

Barselona je slavila identičnim rezultatom kao pre tri meseca u La Ligi na Santjago Bernabeuu, ali treba napomenuti da u timu Reala sada nije bilo najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda.



To mogu samo Real Madrid i Barselona! Čak i kada se nađu oči u oči kako bi odigrali istorijski prijateljski meč, oni moraju da naprave spektakl koji će se dugo prepričavati! Mesijev slalom, hrvatska plotunska paljba i uvek smeli Pike priredili su šou u kojem je palo pet golova, a moglo je bar još tri ili četiri! Na krcatom Hard Roku Barselona - Real Madrid 3:2!

Strašan El Klasiko na Floridi, pravi melem za oči za noćne ptice i ranoranioce! Tako bi, u najkraćim crtama mogao da se opiše sudar dva sveta u prijateljskom okršaju čiji su dueli budili iskrenu fudbalsku emociju i terali one koji su se možda čak i nevoljno budili u pola noći kako bi pogledali ovaj meč da na kraju u krevet legnu prezadovoljni. 

Prštalo je na sve strane, od samog početka, a oba tima izašla su na teren u gotovo najjačim sastavima! Dok je Barselona bila kompletna, sa sve Trozupcem MSN u srcu napada, aktuelnom evropskom šampionu iz prvog sastava nedostajali su Kristijano Ronaldo i Toni Kros. Dok je Nemac bio na klupi za rezervne igrače, zvanično najbolji fudbaler planete ponovo je bio na zasluženoj poštedi. Ali, spektakl nije izostao. 

Potvrda je stigla već u 3. minutu, kada je Leo Mesi pokazao zašto je rođen da drugima „lomi“ kolena. Sve je počelo od dobrog Busketsovog dodavanja ka argentinskom mađioničaru, kada je prvo iz igre izbacio Serhija Ramosa. Marselo je uspeo da se ispreči, ali samo na kratko, jer je Buskets ponovo uposlio Mesija, kome je trebalo samo malo prostora da završi akciju. I to tako što je prvo „slomio“ Luku Modrića, a onda uz malo sreće poslao loptu preko Kejlora Navasa. 

Da je Barselona ozbiljno shvatila duel s najljućim protivnikom bilo je jasno samo nekoliko trenutaka kasnije. Ovog puta strelac je bio Ivan Rakitić, koga je Nejmar odlično pronašao. Hrvatski vezista „zategao“ je plotun i Navasu nije ostavio šansu da se izvuče.

Čak ni dva gola zaostatka nisu previše opteretila Kraljevski klub. Jer, odgovor je stigao već u narednim minutima, odnosno do kraja prvog dela igre. A za sve je, manje-više, kriv Mateo Kovačić. Mladi vezista prvo je odlično iskoristio Kazemirovo dodavanje i slobodan prostor koji mu se ukazao kako bi matirao nemoćnog Jaspera Silesena, da bi pred kraj poluvremena poslao odličnu loptu ka Marku Asensiju i to takvu da je iz igre izbacio Umtitija, a saigraču ostavio situaciju „1 na 1“ sa Silesenom.

U vremenskom rasponu između prvog i drugog Realovog gola oba tima imala su po jednu kolosalnu šansu. Na jednoj strani Karim Benzema je bio neprecizan, dok je na drugoj Luis Suarez imao najbolju nameru i želju da uposli razuzdanog Nejmara, ali je Brazilac poslao loptu tik pored stative. Baš kao i Francuz nešto ranije.

Gol vredan pobede viđen je tik pošto je drugo poluvreme počelo. Nejmar je ovog puta bio vrlo inspirisan, pošto je poslao fantastičnu loptu iza leđa kompletne Realove odbrane, a na pravom mestu našao se Đerar Pike, kome je bilo dovoljno samo da podigne nogu i loptu usmeri na pravo mesto.

Do kraja utakmice više nije bilo golova, ali jesu tri stopostotne šanse, koje nisu realizovane. Ponovo je Nejmar bio bez dovoljno koncentracije u finišu, s tim da su Isko i Dani Sebaljos bili za dlaku neprecizni!

Suma sumarum - bolje od ovog ne može! Zanimljivo, posle tri odigrane utakmice Barselona ima maksimalni učinak, dok je Real na začelju tabele Međunarodnog kupa šampiona, sa tri poraza.

Real Madrid – Barselona 2:3 (2:2)
Kovačić 14, Asensio 36 - Mesi 3, Rakitić 7, Pike 50

Sastavi:

Real Madrid (4-3-3): Navas – Karvahal, Varan, Ramos, Marselo – Kazemiro, Kovačić, Modrić – Bejl, Asensio, Benzema

Igrali su još: Lukas, Valjeho, Naćo, Isko Hakimi, Ernandes, Ljorente, Sebaljos, Oskar, Majoral

Barselona (4-3-3): Silesen – Vidal, Pike, Umtiti, Alba – Buskets, Rakitić, Inijesta – Mesi, Nejmar, Suares

Igrali su još: Roberto, Alkaser, Varmalen, Suares, Semedo, Masćerano, Dinj, Samper, Turan, Alena

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar