Видео - ИЦЦ: Сити диже форму, разбио и Тотенхем!

После Реал Мадрида (4:1), Манчестер Сити уписао је још једну убедљиву победу за крај Интернационалног Купа Шампиона.  Ово већ личи на Гвардиолин Сити! Грађани раставили Тотенхем на комаде и импресионирали игром! Убедљивих 3:0 у Нешвилу, а могло је да буде и много горе!

Фудбал 30.07.2017 | 14:15
Видео - ИЦЦ: Сити диже форму, разбио и Тотенхем!
Екипа Ђозепа Гвардиоле почела је интензивно да диже форму пред старт сезоне следећег викенда, а овога пута је 'страдао' домаћи ривал Тотенхем Хотспур – 3:0 (1:0).

Пеп је извео готово најјачи састав, изузимајући изостанак најскупљег бека света Бењмина Мендија, а исто се може рећи и за тим Маурисија Поћетина.

Ипак, 'Певци' се нису превише питали на стадиону 'Нисан' у Нешвилу, иако је Деле Али већ у другом минуту пропустио стопостотну шансу, пошто су упутили осам шутева ка голу, а четири у оквир ривала, који је, с друге стране имао учинак 20/11.

'Грађани' су кренули снажно и већ после десет минута игре стигли до вођства – Кевин де Брејне извео је прекид, а Џон Стоунс најбоље се снашао на ивици петерца и главом лопту скренуо у мрежу.

Тим резултатом отишло се на одмор, а Хари Кејн на уласку у последњи минут промашује нову стопостотну шансу за Тотенхем, али му се већ у следећем нападу невероватним промашајем, на празан гол са пет метара, реваншира Габријел Жезус.

Сити је притисао још јаче од старта наставка, ређале су се шансе, Серхио Кун Агуеро није се прославио пре него што је Рахим Стерлинг у 72. минуту напокон дуплирао вођство свог тима.

Тотехнем до краја није могао до почасног поготка, истакао се Винсент Јансем сјајним потезом који није имао среће да крунише голом, да би коначан резултат поставио седамнаестогодишњи Брахим Дијас у надокнади времена.

Сити је овим тријумфом избио на друго место на табели, али и Јувентус и Рома могу да га престигну, уколико неко од њих слави у међусобном дуелу који затвара ИЦЦ. С друге стране, Барселона је до шампионског пехара дошла на најслађи могући начин – тријумфом у 'Ел Цласицу' у Мајамију над Реал Мадридом.



Припремни је период, а знамо да он уме да завара, али ако се по јутру дан познаје Челси ће главног ривала у покушају да одбрани шампионску титулу имати у Манчестер Ситију. И не кажемо то због 240.000.000 евра уложених у тим у овом прелазном року - или бар не кажемо да је само због тога - већ зато што су Грађани у последњој утакмици на америчкој турнеји играли фудбал какав је некад красио Барселону Пепа Гвардиола. Тотенхем може да буде срећан што је изгубио само са 0:3. Јер могло је да буде много, много горе.

Међутим, Ситију је недостајао "финишер". Серхио Агуеро као да се помало заситио. Добро се кретао, ипак је он мајстор фудбала, два пута је погодио стативу, али гол га није хтео што су помало алави острвски медији протумачили као потврду да је Гвардиола у праву када од управе тражи још једну гол машину какве су Килијан Мбапе или Алексис Санчез.

Утисак је ипак да би и основац постигао бар десетак голова за Сити, јер ма колико био лош саиграчи ће му спремити толико шанси да једноставно неће моћи да остане на нули. Против Тотенхема погађа су Џон Стонс, Рахим Стерлинг и Брахим Дијаз, шпански офанзивни везни који је у Сити стигао из Малаге као 16-годишњак. Плаћен је скромних 200.000 евра, а сада је наговестио да га Грађани нису случајно довели.

Притом је Агуеро два пута погодио стативу, а Габријел Жезус промашио немогуће.

Посебно импресиван био је Кајл Вокер, који је баш овог лета стигао за 51.000.000 евра и то управо из Тотенхема због чега је често био мета навијача Певаца у Нешвилу где се утакмица играла. Нису га потресли, напротив, Вокер је био најбољи појединац на терену и уз новог голмана Едерсона Мораеша (купљен у Бенфици за 40.000.000), сигурно оставио најбољи утисак на америчкој турнеји.

Бењамин Менди и Бернардо Силва, два вероватно најзвучнија појачања овог лета, тек треба да заиграју за Сити. А и без њих, офанзивна линија Ситија са Жезусом, Стерлингом, Кевином де Брујнеом и Давидом Силвом била је неухватљива за одбрану Маурисија Покетина.

Још кад се придруже Менди и Силва… Застрашујуће делује Сити. Тако је и изгледао у Нешвилу.

Можда није узео титулу у првој сезони на Етихаду, али Гвардиола је један остарели тим за годину дана претворио у потентну машину која пуца од талента. Тек да подсетимо, пре само неколико дана савладан је и Реал са 4:1.

А Тотенхем? Тотенхем мора много боље. Судећи по овој једној утакмици, Певцима прети опасност урушавања после две сезоне у којима су кидисали на наслов најбољег у Премијер лиги. Покетино још никог није довео. Помиње се само десни бек Макси Переира уместо Вокера. Можда ни ипак морали да буду мало издашнији на Вајт Харт Лејну?

Манчестер Сити – Тотенхем Хотспур 3:0 (1.0)
Стоунс 10, Стерлинг 72, Диас 90+1

Састави:

Манчестер Сити (3-5-2): Едерсон – Компани, Стоунс, Отаменди – Вокер, Де Брејне, Фернандињо, Силва, Данило – Стерлинг, Жезус

Играли су још: Мангала, Фоден, Насри, Туре, Агуеро, Сане, Адарабиојо, Духанеј, Диас, Мурић

Тотенхем Хотспур (4-3-2-1): Лорис – Трипије, Алдерврирелд, Вертонген, Дејвис – Дајер, Винкс, Дембеле – Ериксен, Али – Кејн

Играли су још: Ворм, Нкуду, Јансен, Вимер, Оукли-Бут, Вокер-Питерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар