Video - ICC: Siti diže formu, razbio i Totenhem!

Posle Real Madrida (4:1), Mančester Siti upisao je još jednu ubedljivu pobedu za kraj Internacionalnog Kupa Šampiona.  Ovo već liči na Gvardiolin Siti! Građani rastavili Totenhem na komade i impresionirali igrom! Ubedljivih 3:0 u Nešvilu, a moglo je da bude i mnogo gore!

Fudbal 30.07.2017 | 14:15
Video - ICC: Siti diže formu, razbio i Totenhem!
Ekipa Đozepa Gvardiole počela je intenzivno da diže formu pred start sezone sledećeg vikenda, a ovoga puta je 'stradao' domaći rival Totenhem Hotspur – 3:0 (1:0).

Pep je izveo gotovo najjači sastav, izuzimajući izostanak najskupljeg beka sveta Benjmina Mendija, a isto se može reći i za tim Maurisija Poćetina.

Ipak, 'Pevci' se nisu previše pitali na stadionu 'Nisan' u Nešvilu, iako je Dele Ali već u drugom minutu propustio stopostotnu šansu, pošto su uputili osam šuteva ka golu, a četiri u okvir rivala, koji je, s druge strane imao učinak 20/11.

'Građani' su krenuli snažno i već posle deset minuta igre stigli do vođstva – Kevin de Brejne izveo je prekid, a Džon Stouns najbolje se snašao na ivici peterca i glavom loptu skrenuo u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Hari Kejn na ulasku u poslednji minut promašuje novu stopostotnu šansu za Totenhem, ali mu se već u sledećem napadu neverovatnim promašajem, na prazan gol sa pet metara, revanšira Gabrijel Žezus.

Siti je pritisao još jače od starta nastavka, ređale su se šanse, Serhio Kun Aguero nije se proslavio pre nego što je Rahim Sterling u 72. minutu napokon duplirao vođstvo svog tima.

Totehnem do kraja nije mogao do počasnog pogotka, istakao se Vinsent Jansem sjajnim potezom koji nije imao sreće da kruniše golom, da bi konačan rezultat postavio sedamnaestogodišnji Brahim Dijas u nadoknadi vremena.

Siti je ovim trijumfom izbio na drugo mesto na tabeli, ali i Juventus i Roma mogu da ga prestignu, ukoliko neko od njih slavi u međusobnom duelu koji zatvara ICC. S druge strane, Barselona je do šampionskog pehara došla na najslađi mogući način – trijumfom u 'El Clasicu' u Majamiju nad Real Madridom.



Pripremni je period, a znamo da on ume da zavara, ali ako se po jutru dan poznaje Čelsi će glavnog rivala u pokušaju da odbrani šampionsku titulu imati u Mančester Sitiju. I ne kažemo to zbog 240.000.000 evra uloženih u tim u ovom prelaznom roku - ili bar ne kažemo da je samo zbog toga - već zato što su Građani u poslednjoj utakmici na američkoj turneji igrali fudbal kakav je nekad krasio Barselonu Pepa Gvardiola. Totenhem može da bude srećan što je izgubio samo sa 0:3. Jer moglo je da bude mnogo, mnogo gore.

Međutim, Sitiju je nedostajao "finišer". Serhio Aguero kao da se pomalo zasitio. Dobro se kretao, ipak je on majstor fudbala, dva puta je pogodio stativu, ali gol ga nije hteo što su pomalo alavi ostrvski mediji protumačili kao potvrdu da je Gvardiola u pravu kada od uprave traži još jednu gol mašinu kakve su Kilijan Mbape ili Aleksis Sančez.

Utisak je ipak da bi i osnovac postigao bar desetak golova za Siti, jer ma koliko bio loš saigrači će mu spremiti toliko šansi da jednostavno neće moći da ostane na nuli. Protiv Totenhema pogađa su Džon Stons, Rahim Sterling i Brahim Dijaz, španski ofanzivni vezni koji je u Siti stigao iz Malage kao 16-godišnjak. Plaćen je skromnih 200.000 evra, a sada je nagovestio da ga Građani nisu slučajno doveli.

Pritom je Aguero dva puta pogodio stativu, a Gabrijel Žezus promašio nemoguće.

Posebno impresivan bio je Kajl Voker, koji je baš ovog leta stigao za 51.000.000 evra i to upravo iz Totenhema zbog čega je često bio meta navijača Pevaca u Nešvilu gde se utakmica igrala. Nisu ga potresli, naprotiv, Voker je bio najbolji pojedinac na terenu i uz novog golmana Edersona Moraeša (kupljen u Benfici za 40.000.000), sigurno ostavio najbolji utisak na američkoj turneji.

Benjamin Mendi i Bernardo Silva, dva verovatno najzvučnija pojačanja ovog leta, tek treba da zaigraju za Siti. A i bez njih, ofanzivna linija Sitija sa Žezusom, Sterlingom, Kevinom de Brujneom i Davidom Silvom bila je neuhvatljiva za odbranu Maurisija Poketina.

Još kad se pridruže Mendi i Silva… Zastrašujuće deluje Siti. Tako je i izgledao u Nešvilu.

Možda nije uzeo titulu u prvoj sezoni na Etihadu, ali Gvardiola je jedan ostareli tim za godinu dana pretvorio u potentnu mašinu koja puca od talenta. Tek da podsetimo, pre samo nekoliko dana savladan je i Real sa 4:1.

A Totenhem? Totenhem mora mnogo bolje. Sudeći po ovoj jednoj utakmici, Pevcima preti opasnost urušavanja posle dve sezone u kojima su kidisali na naslov najboljeg u Premijer ligi. Poketino još nikog nije doveo. Pominje se samo desni bek Maksi Pereira umesto Vokera. Možda ni ipak morali da budu malo izdašniji na Vajt Hart Lejnu?

Mančester Siti – Totenhem Hotspur 3:0 (1.0)
Stouns 10, Sterling 72, Dias 90+1

Sastavi:

Mančester Siti (3-5-2): Ederson – Kompani, Stouns, Otamendi – Voker, De Brejne, Fernandinjo, Silva, Danilo – Sterling, Žezus

Igrali su još: Mangala, Foden, Nasri, Ture, Aguero, Sane, Adarabiojo, Duhanej, Dias, Murić

Totenhem Hotspur (4-3-2-1): Loris – Tripije, Aldervrireld, Vertongen, Dejvis – Dajer, Vinks, Dembele – Eriksen, Ali – Kejn

Igrali su još: Vorm, Nkudu, Jansen, Vimer, Oukli-But, Voker-Piters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar