ПСЖ-у Суперкуп Француске!

Нападач Алвес срушио Монако, ПСЖ освојио Суперкуп! Фудбалери Пари Сен Жермена добили су први битку против Монака ове сезоне, славили су 2:1 у Суперкупу Француске.  Чиста петица ПСЖ-а у Суперкупу Француске! Фудбалери Пари сен Жермена по пети пут узастопно освојили су Суперкуп Француске!

Фудбал 30.07.2017 | 00:05
ПСЖ-у Суперкуп Француске!
Јунак "светаца" у Тангеру био је ветеран из Бразила Дани Алвес који је играо у нападу те голом и асистенцијом донео преокрет у другом полувремену.

"Кнежеви" су повели преко Ђибрила Сидибеа након сјајне асистенције Јурија Тилеманса у 30. минуту, али Алвес, који је овог лета стигао у Париз, поравнава у 51 из слободног ударца, а потом асистира Адријену Рабиоу за 2:1 у 63. минуту.

ПСЖ је освојио седми Суперкуп Француске, пети узастопни, а укупно 31. трофеј у клупској историји.

За Монако је до 71. минута играо Килијан Мбапе, за кога се већ недељама спекулише да би могао да пређе у Реал Мадрид за рекордних 180 милиона евра.

Првих 11 у тиму Монака чинили су: Субашић – Конголо, Жарсон, Глик, Туре – Лемар, Фабињо, Тилеманс, Сибибе – Мбапе, Фалкао. Играли су још Кариљо, Рони Лопес и Сен-Максимин.

У стартну постави ПСЖ играли су: Ареола – Курзава, Силва, Маркињос, Мунир – Мота – Рабио, Верати – Пасторе, Алвес, Кавани. Касније су ушли Гуедес, Матуиди и Нкунку.

Сезона у Лиги 1 почиње наредног викенда, ПСЖ дочекује Амијен, док Монако одбрану титуле почиње против Тулуза.



Дуел између Монака, француског шампиона и побједника Купа Француске Пари сен Жермена у Танжеру на сјеверу Марока припао је "свецима" након преокрета 2:1 (0:1).
Прваци су у суботу увече пред препуним стадионом на сјеверу Марока први стигли до предности сјајним голом Ђибрила Сидибеа у 30. минуту.

Послије комбинације на средини терена, услиједила је "лопта са очима" придошлице из Андерлехта Јурија Тилеманса, коју је Сидибе, иако дефанзивац, у маниру расног стрелца спровео иза леђа голмана "светаца" Алфонса Ареоле.

Међутим, у наставку утакмице догодио се потпуни преокрет у режији новајлије из Јувентуса Данија Алвеша, који је био најзаслужнији за преокрет и први овосезонски трофеј Парижана.

Бразилац је најприје у 51. минуту сјајном "бомбом" из слободног ударца донио изједначење "свецима", да би потом фантастичном асистенцијом 12 минута касније на "тацни" сервирао лопту Адријану Рабиоу.

Чувар мреже "кнежева" Данијел Субашић се није ни помјерио код оба поготка!

Покушао је тренер Монака Леонардо Жардим да измјенама прве звијезде Килијана Мбапеа и стријелца Сидибеа покрене тим, али су "свеци" до краја могли чак и да стигну до убједљивијег тријумфа.

Ипак, то неће сметати вечерашњем слављу екипе шпанског стручњака Унаја Емерија.

Водећи француски клубови ће већ од наредног викенда кренути у борбу за титулу у шампионату Француске. "Кнежеви" у првом колу нове сезоне дочекују Тулуз, док ће ПСЖ бити домаћин Амијену.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар