PSŽ-u Superkup Francuske!

Napadač Alves srušio Monako, PSŽ osvojio Superkup! Fudbaleri Pari Sen Žermena dobili su prvi bitku protiv Monaka ove sezone, slavili su 2:1 u Superkupu Francuske.  Čista petica PSŽ-a u Superkupu Francuske! Fudbaleri Pari sen Žermena po peti put uzastopno osvojili su Superkup Francuske!

Fudbal 30.07.2017 | 00:05
PSŽ-u Superkup Francuske!
Junak "svetaca" u Tangeru bio je veteran iz Brazila Dani Alves koji je igrao u napadu te golom i asistencijom doneo preokret u drugom poluvremenu.

"Kneževi" su poveli preko Đibrila Sidibea nakon sjajne asistencije Jurija Tilemansa u 30. minutu, ali Alves, koji je ovog leta stigao u Pariz, poravnava u 51 iz slobodnog udarca, a potom asistira Adrijenu Rabiou za 2:1 u 63. minutu.

PSŽ je osvojio sedmi Superkup Francuske, peti uzastopni, a ukupno 31. trofej u klupskoj istoriji.

Za Monako je do 71. minuta igrao Kilijan Mbape, za koga se već nedeljama spekuliše da bi mogao da pređe u Real Madrid za rekordnih 180 miliona evra.

Prvih 11 u timu Monaka činili su: Subašić – Kongolo, Žarson, Glik, Ture – Lemar, Fabinjo, Tilemans, Sibibe – Mbape, Falkao. Igrali su još Kariljo, Roni Lopes i Sen-Maksimin.

U startnu postavi PSŽ igrali su: Areola – Kurzava, Silva, Markinjos, Munir – Mota – Rabio, Verati – Pastore, Alves, Kavani. Kasnije su ušli Guedes, Matuidi i Nkunku.

Sezona u Ligi 1 počinje narednog vikenda, PSŽ dočekuje Amijen, dok Monako odbranu titule počinje protiv Tuluza.



Duel između Monaka, francuskog šampiona i pobjednika Kupa Francuske Pari sen Žermena u Tanžeru na sjeveru Maroka pripao je "svecima" nakon preokreta 2:1 (0:1).
Prvaci su u subotu uveče pred prepunim stadionom na sjeveru Maroka prvi stigli do prednosti sjajnim golom Đibrila Sidibea u 30. minutu.

Poslije kombinacije na sredini terena, uslijedila je "lopta sa očima" pridošlice iz Anderlehta Jurija Tilemansa, koju je Sidibe, iako defanzivac, u maniru rasnog strelca sproveo iza leđa golmana "svetaca" Alfonsa Areole.

Međutim, u nastavku utakmice dogodio se potpuni preokret u režiji novajlije iz Juventusa Danija Alveša, koji je bio najzaslužniji za preokret i prvi ovosezonski trofej Parižana.

Brazilac je najprije u 51. minutu sjajnom "bombom" iz slobodnog udarca donio izjednačenje "svecima", da bi potom fantastičnom asistencijom 12 minuta kasnije na "tacni" servirao loptu Adrijanu Rabiou.

Čuvar mreže "kneževa" Danijel Subašić se nije ni pomjerio kod oba pogotka!

Pokušao je trener Monaka Leonardo Žardim da izmjenama prve zvijezde Kilijana Mbapea i strijelca Sidibea pokrene tim, ali su "sveci" do kraja mogli čak i da stignu do ubjedljivijeg trijumfa.

Ipak, to neće smetati večerašnjem slavlju ekipe španskog stručnjaka Unaja Emerija.

Vodeći francuski klubovi će već od narednog vikenda krenuti u borbu za titulu u šampionatu Francuske. "Kneževi" u prvom kolu nove sezone dočekuju Tuluz, dok će PSŽ biti domaćin Amijenu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar