Ове године улаз у Гучу бесплатан

Ове године улаз у Гучу, паркинг као и сви програмски садржаји биће потпуно бесплатни.

Србија 29.07.2017 | 22:32
Ове  године улаз у Гучу бесплатан
- Одрекли смо се значајних прихода од паркинга и улазница на концерте. Све ће бити бесплатно. То смо учинили како бисмо изашли у сусрет нашим саборашима. Посебно Драгачевцима и гостима из централне и западне Србије. Новац који би потрошили на паркинг и улазнице могу да уштеде, купе неки сувенир или потроше под шатром. Али и да дају трубачима. Једном се живи. Сви у Гучу. Уверен сам да ће због враћања Сабора трубачима и бесплатног паркинга и улаза бити и више гостију - каже председник Саборског одбора Слободан Јоловић.
 
Поред традиционалних програмских садржаја Сабора у Гучи, који ће бити одржан од 9. до 13. августа, ове године дуплиран је број предтакмичарских центара уз одређене новине у такмичарском делу, тако да се знатно повећала конкуренција за долазак најбољих трубача у Гучу.

- Концерте естрадних звезда, у делу посебних програмских садржаја, заменили смо трубачким. Ту су Дејан Петровић и Биг Банд, Дејан Лазаревић, Бобан Марковић, Горан Бреговић и Бијело дугме, али и концерти победника претходног Сабора, међу којима и шампиона Гуче Екрема Мамутовића, победника на такмичењу мајстора трубе Саше и Бојана Крстића, Марка Глигоријевића и Љубивоја Диковића и Јанка Јовановића - каже Јоловић.

Домаћин 57. Драгачевског сабора трубача биће дипломирани инжењер Мирољуб Алексић из Београда. Он је други привредник у историји Сабора који је биран за домаћина, пре тога, 2011. године, био је то Миленко Костич из Котраже, власник „Ауто Чачка“.

Љајић отвара сабор

Овогодишњи домаћин Сабора Мирољуб Алексић већ годинама долази на Сабор трубача, а са својим фирмама “Пионир” Суботица и “Алфа” Врање протеклу деценију спонзорисао је бројне посебне програме Сабора трубача у Гучи, међу којима су концерти Горана Бреговића, Цеце Ражнатовић, Мирослава Илића, Дејана Петровића и Бобана Марковића. Сабор ће иначе отворити потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Еми

30.07.2017 07:03

Накарадна прослава. Кић и папанлук !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зе

30.07.2017 09:42

А ста има код вас зелени.јадо јестел сконтали косте И стасте

Name

Ре Зе

30.07.2017 13:27

Ми смо срецом све оно сто ви нисте .То сто сте ви то нико не мозе бити нормалан : Папак или папци . Јасно ?

Name

Цица

30.07.2017 17:49

Сипи,пипи

Name

Алан Форд

30.07.2017 09:52

Још само да се ријеше Бреговића и онда ће бити прави сабор трубача.

ОДГОВОРИТЕ