Ove godine ulaz u Guču besplatan

Ove godine ulaz u Guču, parking kao i svi programski sadržaji biće potpuno besplatni.

Srbija 29.07.2017 | 22:32
Ove  godine ulaz u Guču besplatan
- Odrekli smo se značajnih prihoda od parkinga i ulaznica na koncerte. Sve će biti besplatno. To smo učinili kako bismo izašli u susret našim saborašima. Posebno Dragačevcima i gostima iz centralne i zapadne Srbije. Novac koji bi potrošili na parking i ulaznice mogu da uštede, kupe neki suvenir ili potroše pod šatrom. Ali i da daju trubačima. Jednom se živi. Svi u Guču. Uveren sam da će zbog vraćanja Sabora trubačima i besplatnog parkinga i ulaza biti i više gostiju - kaže predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.
 
Pored tradicionalnih programskih sadržaja Sabora u Guči, koji će biti održan od 9. do 13. avgusta, ove godine dupliran je broj predtakmičarskih centara uz određene novine u takmičarskom delu, tako da se znatno povećala konkurencija za dolazak najboljih trubača u Guču.

- Koncerte estradnih zvezda, u delu posebnih programskih sadržaja, zamenili smo trubačkim. Tu su Dejan Petrović i Big Band, Dejan Lazarević, Boban Marković, Goran Bregović i Bijelo dugme, ali i koncerti pobednika prethodnog Sabora, među kojima i šampiona Guče Ekrema Mamutovića, pobednika na takmičenju majstora trube Saše i Bojana Krstića, Marka Gligorijevića i Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića - kaže Jolović.

Domaćin 57. Dragačevskog sabora trubača biće diplomirani inženjer Miroljub Aleksić iz Beograda. On je drugi privrednik u istoriji Sabora koji je biran za domaćina, pre toga, 2011. godine, bio je to Milenko Kostič iz Kotraže, vlasnik „Auto Čačka“.

Ljajić otvara sabor

Ovogodišnji domaćin Sabora Miroljub Aleksić već godinama dolazi na Sabor trubača, a sa svojim firmama “Pionir” Subotica i “Alfa” Vranje proteklu deceniju sponzorisao je brojne posebne programe Sabora trubača u Guči, među kojima su koncerti Gorana Bregovića, Cece Ražnatović, Miroslava Ilića, Dejana Petrovića i Bobana Markovića. Sabor će inače otvoriti potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Emi

30.07.2017 07:03

Nakaradna proslava. Kić i papanluk !

ODGOVORITE
Name

Ze

30.07.2017 09:42

A sta ima kod vas zeleni.jado jestel skontali koste I staste

Name

Re Ze

30.07.2017 13:27

Mi smo srecom sve ono sto vi niste .To sto ste vi to niko ne moze biti normalan : Papak ili papci . Jasno ?

Name

Cica

30.07.2017 17:49

Sipi,pipi

Name

Alan Ford

30.07.2017 09:52

Još samo da se riješe Bregovića i onda će biti pravi sabor trubača.

ODGOVORITE