"Петарда" Арсенала против Бенфике!

Арсенал као и у току сезоне - 0:3, па 5:2! "Тобџије" током припрема за сезону 2017/18 наговештавају да ће бити хладних тушева и бриљантних игара у размаку од само неколико дана.  Фудбалери Арсенала разбили су португалску Бенфику 5:2, у пријатељском мечу на Емирејтс купу у Лондону.  Арсенал баш добро изгледа, Колашинац је топ појачање! Фрка је у задњој линији. . .  Бенфика петардирана на Емирејтсу. . .

Фудбал 29.07.2017 | 21:00
"Петарда" Арсенала против Бенфике!
"Тобџије" су славиле након преокрета и серијом од три гола у другом полувремену.

Бенфика је повела преко Сервија у 11. минуту, да би Тио Волкот са два поготка преокренуо на 2:1 до 32. Ипак, шест минута пре паузе Салвио поравнава резултат.

У седмом минуту наставка Лопес аутоголом враћа Арсенал у предност, а победу оверава Оливије Жури сјајним голом за 4:2 у 64, те асистенцијом за Алекса Ивобија у 70. за коначан резултат.

Арсенал је меч почео у стаставу: Оспина – Колашинац, Мертесакер, Холдинг – Митленд-Нилс, Џака, Кокелан, Нелсон – Ивоби, Волкот – Жиру. Касније су заиграли Чејмберс, Елнени, Лаказет, Монреал, Окслејд-Чемберлен, Езил и Рамзи.

Стартних 11 Бенфике чинили су: Цезар – Елисеу, Жардел, Луисао, Бута – Бузон, Сеферовић – Серви, Жонас, Салвио – Пици

У другом полувремену су заиграли Чријен, Дијас, Грималдо, Хименес, Лопес и Силва. У тиму није било Андрије Живковића.



Пораз од Челсија 0:3, па победа над Бенфиком од 5:2.

Фудбалери Арсенала и на припремама бележе сличне резултате као и у такмичарском периоду – контрадикторне.

"Тобџије" су данас у другој утакмици Емирејтс купа у Лоднону, управо на стадиону Арсенала, декласирале Бенфику у других 45 минута након што је у првом делу игре било нерешено.

Тио Волкот успео је головима пред одласка на одмор да анулира две грешке одбране свог тима, која ће наредне сезоне сасвим извесно имати тројицу штопера у линији испред голмана, што је био случај и у финишу сезоне 2016/17.

У другом делу, и пре него што су почеле серије измена на обе стране, Лисандро Лопез неспретно је затресао своју мрежу у 52. минуту, што је био позив Оливијеу Жируу и Алексу Ивобију да докусуре ривала који је повео рано, голом Франка Ћервија.

Аплаузи за навала и креацију у завршној трећини терена и озбиљне критике за дефанзиву и активности пред својим шеснаестерцем. Тако би отприлике могао да гласи резиме Арсеналове прве утакмице на Емирејтс купу против Бенфике - 5:2. 

Арсен Венгер није извео најјачи тим - Алексис Санчез још не тренира, Озил и Лаказет почели са клупе - али Тобџије су лагано решиле ребус звани Бенфика и то не само резултатски. Лопта је заиста течно ишла кроз линије, права мала тики-така, што је резултирало лепим лаганим головима готово из петарца у чак три наврата.

Добра ствар за Венгера и навијаче Арсенала јесте партија Сеада Колашинца (пре свега у офанзиви) који је потврдио још једном да ће бити ТОП појачање, међутим свакако да исте забрињава чињеница да Холдинг и Мертезакер нису били на одговарајућем нивоу.   

С друге стране, Руи Виторија ће тешко избећи главобољу ових дана. После 1:5 против Јанг Бојса и минималног пораза од слабашног друголигаша Хала, пукла је још једна петарда. А нова сезона увелико куца на врата...

Нашег Љубомира Фејсе није било у комбинацији за тим, баш као ни Андрије Живковића. 

АРСЕНАЛ - БЕНФИКА 5:2
/Волкот 24, 32, Лопез 52аг, Жиру 64, Ивоби 70 - Ћерви 11, Салвио 39/

Арсенал (3-4-2-1): Оспина - Холдинг, Мертезакер, Колашинац - Нелсон, Кокелан, Џака, Мејтланд Најлс - Волкот, Увоби - Жиру. Играли су још: Чејмберс, Елнени, Лаказет, Монреал, Окслејд Чемберлен, Озил, Ремзи. 

Бенфика (4-2-3-1): Цезар - Бута, Луизао, Жардел, Елисеу - Бузон, Пици - Салвио, Сеферовић, Ћерви - Жонас. Играли су још: Криен, Дијаз, Грималдо, Орта, Хименез, Лопез, Силва.

У другом мечу турнира Севиља је савладала Ред Бул Лајпциг 1:0, голом Бен Једера из пенала у 35. минуту.

Севиља је утакмицу отворила у постави: Рико – Ескудеро, Ленглет, Карико, Корчија – Писаро – Нолито, Борха, Банега, Монтоја – Бен Јадер.

Тренер Берисо је касније на терен увео Ганса, Кореу, Крон-Делија, Меркада, Поса, Сарабију и Сорију.

Првих 11 Лајпцига чинили су: Гулаши – Бернардо, Упамекано, Орбан, Клостерман – Форсберг, Илсанкер, Кеита, Сабицер – Августин, Поулсен.

У другом полувремену заиграо је још само Лудевиг. У недељу играју Арсенал – Севиља и Бенфика – Лајпциг.



Резултати 1. кола:

Ред Бул Лајпциг - Севиља 0:1 (0:1)
/Бен Јадер пен 35/

Арсенал - Бенфика 5:2 (2:2)
/Волкот 24, 32, Лопез аг 52, Жиру 64, Ивоби 71 - Ћерви 11, Салвио 39/

Парови 2. кола (недеља)

РБ Лајпциг - Бенфика (14.00)
Арсенал - Севиља (16.20)

Табела: Арсенал 8, Севиља 4, Лајпциг 0, Бенфика 0.

За победу се добијају три бода, за реми бод, а за сваки постигнут гол добија се још један бод. Ако тимови буду изједначени после две утакмице (не игра свако са сваким), одлучује већи број удараца у оквир гола.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар