"Petarda" Arsenala protiv Benfike!

Arsenal kao i u toku sezone - 0:3, pa 5:2! "Tobdžije" tokom priprema za sezonu 2017/18 nagoveštavaju da će biti hladnih tuševa i briljantnih igara u razmaku od samo nekoliko dana.  Fudbaleri Arsenala razbili su portugalsku Benfiku 5:2, u prijateljskom meču na Emirejts kupu u Londonu.  Arsenal baš dobro izgleda, Kolašinac je top pojačanje! Frka je u zadnjoj liniji. . .  Benfika petardirana na Emirejtsu. . .

Fudbal 29.07.2017 | 21:00
"Petarda" Arsenala protiv Benfike!
"Tobdžije" su slavile nakon preokreta i serijom od tri gola u drugom poluvremenu.

Benfika je povela preko Servija u 11. minutu, da bi Tio Volkot sa dva pogotka preokrenuo na 2:1 do 32. Ipak, šest minuta pre pauze Salvio poravnava rezultat.

U sedmom minutu nastavka Lopes autogolom vraća Arsenal u prednost, a pobedu overava Olivije Žuri sjajnim golom za 4:2 u 64, te asistencijom za Aleksa Ivobija u 70. za konačan rezultat.

Arsenal je meč počeo u stastavu: Ospina – Kolašinac, Mertesaker, Holding – Mitlend-Nils, Džaka, Kokelan, Nelson – Ivobi, Volkot – Žiru. Kasnije su zaigrali Čejmbers, Elneni, Lakazet, Monreal, Okslejd-Čemberlen, Ezil i Ramzi.

Startnih 11 Benfike činili su: Cezar – Eliseu, Žardel, Luisao, Buta – Buzon, Seferović – Servi, Žonas, Salvio – Pici

U drugom poluvremenu su zaigrali Črijen, Dijas, Grimaldo, Himenes, Lopes i Silva. U timu nije bilo Andrije Živkovića.



Poraz od Čelsija 0:3, pa pobeda nad Benfikom od 5:2.

Fudbaleri Arsenala i na pripremama beleže slične rezultate kao i u takmičarskom periodu – kontradiktorne.

"Tobdžije" su danas u drugoj utakmici Emirejts kupa u Lodnonu, upravo na stadionu Arsenala, deklasirale Benfiku u drugih 45 minuta nakon što je u prvom delu igre bilo nerešeno.

Tio Volkot uspeo je golovima pred odlaska na odmor da anulira dve greške odbrane svog tima, koja će naredne sezone sasvim izvesno imati trojicu štopera u liniji ispred golmana, što je bio slučaj i u finišu sezone 2016/17.

U drugom delu, i pre nego što su počele serije izmena na obe strane, Lisandro Lopez nespretno je zatresao svoju mrežu u 52. minutu, što je bio poziv Olivijeu Žiruu i Aleksu Ivobiju da dokusure rivala koji je poveo rano, golom Franka Ćervija.

Aplauzi za navala i kreaciju u završnoj trećini terena i ozbiljne kritike za defanzivu i aktivnosti pred svojim šesnaestercem. Tako bi otprilike mogao da glasi rezime Arsenalove prve utakmice na Emirejts kupu protiv Benfike - 5:2. 

Arsen Venger nije izveo najjači tim - Aleksis Sančez još ne trenira, Ozil i Lakazet počeli sa klupe - ali Tobdžije su lagano rešile rebus zvani Benfika i to ne samo rezultatski. Lopta je zaista tečno išla kroz linije, prava mala tiki-taka, što je rezultiralo lepim laganim golovima gotovo iz petarca u čak tri navrata.

Dobra stvar za Vengera i navijače Arsenala jeste partija Seada Kolašinca (pre svega u ofanzivi) koji je potvrdio još jednom da će biti TOP pojačanje, međutim svakako da iste zabrinjava činjenica da Holding i Mertezaker nisu bili na odgovarajućem nivou.   

S druge strane, Rui Vitorija će teško izbeći glavobolju ovih dana. Posle 1:5 protiv Jang Bojsa i minimalnog poraza od slabašnog drugoligaša Hala, pukla je još jedna petarda. A nova sezona uveliko kuca na vrata...

Našeg Ljubomira Fejse nije bilo u kombinaciji za tim, baš kao ni Andrije Živkovića. 

ARSENAL - BENFIKA 5:2
/Volkot 24, 32, Lopez 52ag, Žiru 64, Ivobi 70 - Ćervi 11, Salvio 39/

Arsenal (3-4-2-1): Ospina - Holding, Mertezaker, Kolašinac - Nelson, Kokelan, Džaka, Mejtland Najls - Volkot, Uvobi - Žiru. Igrali su još: Čejmbers, Elneni, Lakazet, Monreal, Okslejd Čemberlen, Ozil, Remzi. 

Benfika (4-2-3-1): Cezar - Buta, Luizao, Žardel, Eliseu - Buzon, Pici - Salvio, Seferović, Ćervi - Žonas. Igrali su još: Krien, Dijaz, Grimaldo, Orta, Himenez, Lopez, Silva.

U drugom meču turnira Sevilja je savladala Red Bul Lajpcig 1:0, golom Ben Jedera iz penala u 35. minutu.

Sevilja je utakmicu otvorila u postavi: Riko – Eskudero, Lenglet, Kariko, Korčija – Pisaro – Nolito, Borha, Banega, Montoja – Ben Jader.

Trener Beriso je kasnije na teren uveo Gansa, Koreu, Kron-Delija, Merkada, Posa, Sarabiju i Soriju.

Prvih 11 Lajpciga činili su: Gulaši – Bernardo, Upamekano, Orban, Klosterman – Forsberg, Ilsanker, Keita, Sabicer – Avgustin, Poulsen.

U drugom poluvremenu zaigrao je još samo Ludevig. U nedelju igraju Arsenal – Sevilja i Benfika – Lajpcig.



Rezultati 1. kola:

Red Bul Lajpcig - Sevilja 0:1 (0:1)
/Ben Jader pen 35/

Arsenal - Benfika 5:2 (2:2)
/Volkot 24, 32, Lopez ag 52, Žiru 64, Ivobi 71 - Ćervi 11, Salvio 39/

Parovi 2. kola (nedelja)

RB Lajpcig - Benfika (14.00)
Arsenal - Sevilja (16.20)

Tabela: Arsenal 8, Sevilja 4, Lajpcig 0, Benfika 0.

Za pobedu se dobijaju tri boda, za remi bod, a za svaki postignut gol dobija se još jedan bod. Ako timovi budu izjednačeni posle dve utakmice (ne igra svako sa svakim), odlučuje veći broj udaraca u okvir gola.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar