СЛС - Еуфорија у Шапцу: Прва побједа!

Мачва обрадовала навијаче! Нови чланови суперлигашког друштва отворили 2. коло домаћег шампионата.  Историја у Шапцу крај Саве: Мачвина прва победа за 3. 500 душа! Из једног јединог шута на гол домаћини срушили Земун - 1:0.

Фудбал 29.07.2017 | 19:30
СЛС - Еуфорија у Шапцу: Прва побједа!
Први пут од 1952. године - Шабац је гледао своју Мачву у највишем рангу српског фудбала.

"Чивијаши" су прошлог викенда доживели тежак пораз од Партизана (6:1), али су већ недељу дана касније уписали тријумф против тима који је заједно са њима ушао у Суперлигу.

ЗЕМУН - МАЧВА 1:0 (1:0)

Домаћи су повели у 28. минуту преко Бојана Матића који је након једне одузете лопте добио лопту у дубину, преварио свог чувара, а онда сјајним ударцем савладао голмана Земуна, након чега је "експлодирала" трибина са навијачима клуба из Шапца.

Земун је направио добар притисак у другом полувремену, "гурнули" су домаће у њихов шеснаестерац, након чега је Филиповић забележио сјајну одбрану у 77. минуту после шута Бељића.

Пре тога видели смо и прилике за Ђаловића и Ђенића, да би најбољу имао Ненад Цветковић у трећем минуту надокнаде када му је Асани послао лопту у казнени простор, он је примио на груди, и шутирао преко гола - недовољно за бод.

Било је много познатих лица у "ложи" домаћина чији је меч преношен и на ТВ Арена Спорт.



Историја у Шапцу крај Саве! После равно 65 година Мачва је одиграла меч на свом терену у елитном рангу српског фудбала, а да љубитељима црвено-црних он остане у најлепшем сећању побринули су се голман Ненад Филиповић и стрелац поготка одлуке Бојан Матић, који је мајсторијом у првом полувремену разгалио 3.500 душа на Градском стадиону у Шапцу.

У дербију новајлија у Суперлиги Мачва је опет (као у Првој лиги) узела меру Земуну (1:0), а меч је после сјајне контре у 28. минуту одлучио већ поменути Матић који је мајсторски матирао голмана Земуна Марка Милошевића. Био је то тренутак одлуке и заправо једини прави напад и шут Шапчана на целом мечу, пошто су се домаћини бранили у већем делу утакмице. 

Било им је лако јер их је са трибина носила подршка њихових навијача, а чак и када је Земун опасно претио, мало је рећи маестралан је био голман Ненад Филиповић, који је зауставио баш све опасне нападе гостију из Београда данас. Сјајно је доскорашњи голман Рада реаговао у финишу провг дела после шута Ђенића, и сачувао вођство свог тима на полувремену.

Земун је у наставку заиграо много боље, после уласка Ђаловића и искусног Николе Бељића, а обојица су пропустили изванредне прилике да изједначе у 74. и 77. минуту. Чак и у надокнади времена Ђаловић је имао колосалну шансу да обезбеди бод Земунцима, али је непрецизно шутирао преко гола.

Мачва је издржала притисак Земунаца у завршници и уписала прва три бода у новом шампионату, који су јој поприлично поправили расположење после стартног дебакла у Хумској против Партизана (1:6).  

Парови и резултати 2. кола:

Мачва - Земун 1:0 (1:0)
/Матић 28/

Бачка - Вождовац (у току)

Партизан - Јавор 

Борац - Спартак (20.00)

Чукарички - Напредак (20.00)

Радник - Војводина (20.00)

у недељу

Рад - Црвена звезда (19.00, Арена спорт 1)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар