SLS - Euforija u Šapcu: Prva pobjeda!

Mačva obradovala navijače! Novi članovi superligaškog društva otvorili 2. kolo domaćeg šampionata.  Istorija u Šapcu kraj Save: Mačvina prva pobeda za 3. 500 duša! Iz jednog jedinog šuta na gol domaćini srušili Zemun - 1:0.

Fudbal 29.07.2017 | 19:30
SLS - Euforija u Šapcu: Prva pobjeda!
Prvi put od 1952. godine - Šabac je gledao svoju Mačvu u najvišem rangu srpskog fudbala.

"Čivijaši" su prošlog vikenda doživeli težak poraz od Partizana (6:1), ali su već nedelju dana kasnije upisali trijumf protiv tima koji je zajedno sa njima ušao u Superligu.

ZEMUN - MAČVA 1:0 (1:0)

Domaći su poveli u 28. minutu preko Bojana Matića koji je nakon jedne oduzete lopte dobio loptu u dubinu, prevario svog čuvara, a onda sjajnim udarcem savladao golmana Zemuna, nakon čega je "eksplodirala" tribina sa navijačima kluba iz Šapca.

Zemun je napravio dobar pritisak u drugom poluvremenu, "gurnuli" su domaće u njihov šesnaesterac, nakon čega je Filipović zabeležio sjajnu odbranu u 77. minutu posle šuta Beljića.

Pre toga videli smo i prilike za Đalovića i Đenića, da bi najbolju imao Nenad Cvetković u trećem minutu nadoknade kada mu je Asani poslao loptu u kazneni prostor, on je primio na grudi, i šutirao preko gola - nedovoljno za bod.

Bilo je mnogo poznatih lica u "loži" domaćina čiji je meč prenošen i na TV Arena Sport.



Istorija u Šapcu kraj Save! Posle ravno 65 godina Mačva je odigrala meč na svom terenu u elitnom rangu srpskog fudbala, a da ljubiteljima crveno-crnih on ostane u najlepšem sećanju pobrinuli su se golman Nenad Filipović i strelac pogotka odluke Bojan Matić, koji je majstorijom u prvom poluvremenu razgalio 3.500 duša na Gradskom stadionu u Šapcu.

U derbiju novajlija u Superligi Mačva je opet (kao u Prvoj ligi) uzela meru Zemunu (1:0), a meč je posle sjajne kontre u 28. minutu odlučio već pomenuti Matić koji je majstorski matirao golmana Zemuna Marka Miloševića. Bio je to trenutak odluke i zapravo jedini pravi napad i šut Šapčana na celom meču, pošto su se domaćini branili u većem delu utakmice. 

Bilo im je lako jer ih je sa tribina nosila podrška njihovih navijača, a čak i kada je Zemun opasno pretio, malo je reći maestralan je bio golman Nenad Filipović, koji je zaustavio baš sve opasne napade gostiju iz Beograda danas. Sjajno je doskorašnji golman Rada reagovao u finišu provg dela posle šuta Đenića, i sačuvao vođstvo svog tima na poluvremenu.

Zemun je u nastavku zaigrao mnogo bolje, posle ulaska Đalovića i iskusnog Nikole Beljića, a obojica su propustili izvanredne prilike da izjednače u 74. i 77. minutu. Čak i u nadoknadi vremena Đalović je imao kolosalnu šansu da obezbedi bod Zemuncima, ali je neprecizno šutirao preko gola.

Mačva je izdržala pritisak Zemunaca u završnici i upisala prva tri boda u novom šampionatu, koji su joj poprilično popravili raspoloženje posle startnog debakla u Humskoj protiv Partizana (1:6).  

Parovi i rezultati 2. kola:

Mačva - Zemun 1:0 (1:0)
/Matić 28/

Bačka - Voždovac (u toku)

Partizan - Javor 

Borac - Spartak (20.00)

Čukarički - Napredak (20.00)

Radnik - Vojvodina (20.00)

u nedelju

Rad - Crvena zvezda (19.00, Arena sport 1)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar