Информбировска цензура на РТРС

Српска демократска странка је саопштила да је тзв. Јавни сервис, односно сервис Савеза независних социјалдемократа који плаћају грађани, синоћ превазишао сам себе, демонстрирајући цензуру каква на овим просторима, како су навели, није виђена од доба Информбироа, брутално кршећи законе о РТРС и о јавном РТВ систему.

Република Српска 29.07.2017 | 15:27
Информбировска цензура на РТРС
"Газећи професију и законске обавезе јавног сервиса, СНСД-ов генерални директор РТРС Дршко Милиновић, в.д. уредника Информативног програма Маријана Ђурђевић и уредник Дневника Момчило Остојић забранили су емитовање одговора Српске демократске странке на конструкције и лажи које је на рачун СДС-а изнио посланик СНСД-а Никола Шпирић", каже се у саопштењу.

СДС позива Милиновића, Ђурђевићеву и Остојића да кажу чега се то боје, па су забранили да се пусти и друга страна, одговор СДС-а који је јуче на конференцији за новинаре, на којој су били и новинари РТРС-а, изнијела предсједавајућа посланичког Клуба СДС-а у Представничком дому Александра Пандуревић.
 
"СНСД-ови мегафони, уредници РТРС, треба да знају да живимо у XXИ вијеку и да то што они уводе информбировску цензуру, с циљем блаћења СДС-а и демонстрације слуганства СНСД-у, не значи да се информације не могу пласирати и да неће доћи до свих грађана", каже се у саопштењу.

Даље се додаје да "гебелсовски начин рада уредника РТРС, само додатно урушава повјерење јавности према овој кући, на чему смо ми господину Милиновићу и СНСД-овим уредницима информативног програма изузетно захвални".

"На крају, мегафони СНСД-а који тренутно уређују РТРС, требало би нешто да науче из искуства у региону. Ниједан јавни сервис у региону није успио да остане ТВ Бастиља власти, јер се народ томе успротивио и свуда су стављени у функцију интереса јавности и развоја демократије, а остали су презрени, облаћени и од друштва одбачени само они што су их уређивали", каже се у саопштењу Српске демократске странке.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

xyц

29.07.2017 14:00

ТУ ПРАКСУ ТРЕБА ПРЕКИНУТИ , ЈАВНОСТ МОРА ДА ЗНА СТА КАЗЕ И ДРУГА СТРАНА .УПРАВУ ЈЕ СДС СТО ВАС ПРОЗИВА . ВИДИ СЕ ИЗ ВАСИХ ИЗВЈЕСТАЈА ЦИЈИ СТЕ СЛУГАНИ . ДОЦЕ ВРИЈЕМЕ КАД И ВАМИ ПОЦНУ КАСНИТИ ПЛАТЕ . НЕКИ ДАН ЈЕ БИЛО СУДЈЕЊЕ У НОВОМ ГРАДУ ЗЕЉКУ БИЛИЦУ И ВИДИО САМ КАМЕРМАНА И ДВИЈЕ ДЈЕВПЈКЕ КОЈЕ СУ УЗЕЛЕ ИЗЈАВУ ЗЕЉКА БИЛИЦА КОЈИ ЈЕ ОДБИО ДА ОДЕ НА КОНТРА МИТИНГ ПРОСЛЕ ГОДИНЕ У Б .ЛУКУ , ЗБОГ ТОГА ЈЕ ДОБИО ОТКАЗ ОД БИВСЕ НАЦЕЛНИЦЕ СЊЕЗАНЕ РАЈЛИЦ ... НИСТА ОД ТОГА НИЈЕ ОБЈАВЉЕНО СРАМНО ЈЕ ТО ОД РТРС КОЈУ МИ СВИ ПЛАЦАМО . КАКО НЕКАД НЕПОСЈЕТИТЕ СИНА ПАЛОГ БОРЦА У ПАРКУ МЛАДЕН СТОЈАНОВИЦ . ВЈЕРУЈТЕ ДА У МОМ ГРАДУ ИМА ДОСТА СИМПАТИЗЕРА ПОСТО ЈЕ ОСНОВАО ПОКРЕТ " ТРЕЦИ БЛОК " . ЦУДА СУ МОГУЦА БОЈТЕ СЕ ПСИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Миха

29.07.2017 14:21

Оно поређење са телевизијом Сјеверне Кореје је права слика стања на РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

29.07.2017 14:23

Милиновицу,кад тад це промјенути власт. Све сто си покупио вратицес,,буди сигиран.Нови Зеланд је близу.А знас кад се несто враца обрацунају се камате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

10%

29.07.2017 14:37

Толико це СДС имати на изборима 2018..само наставите пљувати по својима.

Name

за 10%

29.07.2017 20:53

Обрати се најблизем доктору многоси болестан акоси ти слијеп други народ види и осјећа сво добро диктатуре твоји љубимаца из СНСД а љигавци једни.

Name

ре 10%

30.07.2017 07:47

Ти си изгледа побјегао са цаса математике када су се уцили једноцифрени бројеви.

Name

МирјанаК

29.07.2017 14:26

Шта се чудите? Па дугогодишње едуковање даје резултате. Додик је уз асистенцију свог некадашњег министра (дез)информисања Рајка Васића фабриковао и створио такву новинарску структуру која сад даје резултате. Направили су факултет за фабриковање "новинара", декан му је знате ко а знате ко је био. Знате и за бајне професоре с тог факултета са преписаним докторатима како су подучавали младе студенте...Зато сада имамо та новинарска ништавила која нису ништа друго него полуфабрикати из Васићеве гебелсовске радионице. А он је остао на нивоу ситног провинцијског дописника из неког села из околине Добоја. И није их знао ни могао било чему научити. Од њих је створио биједне режимске поданике који комотно могу у Сјеверну Кореју на дообуку. Е како ће онда моћи да се чује било какав други глас из те режимске јазбине, осим глас бакиначког кабадахије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амиго

29.07.2017 15:58

Новинари нису криви.Они раде како им газда каже,или боље речено нареди. У супротном следује им отказ. Директор и уредници су ти који ведре и облаче, односно слијепо спроводе оно што им кажу властодршци.А, што се тиче саопштења СДС, све је речено како и јесте.

Name

Ре Амиго

29.07.2017 16:27

Ведри и облачи онај на врху пирамиде. А то је онај што све хоће и мисли да све зна и све може, друге не подноси, први међу неједнакима...

Name

Ее

29.07.2017 21:40

Не дирај кореанце,они своје воле највише.

Name

Турбоскара

29.07.2017 14:27

Зар има јос неко да гледа ти тв такозвсну тв све је само тв нијр.Требамо сви паметни бојкотовати ту снда бајатв.Неплсцати им ја сам тај канал нс тв блокиро.Једног дана сви они це плстити цех за све сто су радили.Свјесни су они ста раде И свјесни кад падне резим диктатура бајизма И ренесансе да су нај....бали зестоко.Зато И гласају за бају а РТРС га покрива рекламира .Требао би птогрwм поцињати И заврсавати .Добро јутро баја председнице поцоњемо програм И заврсавати лаку ноц велики бајсону до сутра заврсавамо програм. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

29.07.2017 16:57

Па теби је и мозак заблокиран, ако га уопште имаш!!??

Name

МК

29.07.2017 14:59

СВЕ ВИШЕ ПОЧИЊЕМО ЛИЧИТИ С.КОРЕЈИ БРАВО РЕЖИМ И ПРИЧАТЕ О АНТИФАШИЗМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

30.07.2017 11:40

Е мој перице гдје је теби мозак имас висе среце а памети нимало сретсн си стовте је абортус промасио бајин дупелизац И увлакац.Са купљеном дипломом И гдје ди посао добио преко кума прике снајке па за ту цркавицу се полтронисес пусис И увлацис.Па то И раде безмозгаси попут тебеби такви као ти .

Name

Градјанин

29.07.2017 15:28

То смеце Драска ми плацамо.Вријеме је да му идемо, не пред Ртрс, него пред куцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАТРИОТА-БЛ

29.07.2017 17:24

Пред кућу, јашта. Вратити народу народно.

Name

Аааа

29.07.2017 16:28

Класицни примјер резимске телевизије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

29.07.2017 17:37

Фабрика лази и превара.

ОДГОВОРИТЕ