Informbirovska cenzura na RTRS

Srpska demokratska stranka je saopštila da je tzv. Javni servis, odnosno servis Saveza nezavisnih socijaldemokrata koji plaćaju građani, sinoć prevazišao sam sebe, demonstrirajući cenzuru kakva na ovim prostorima, kako su naveli, nije viđena od doba Informbiroa, brutalno kršeći zakone o RTRS i o javnom RTV sistemu.

Republika Srpska 29.07.2017 | 15:27
Informbirovska cenzura na RTRS
"Gazeći profesiju i zakonske obaveze javnog servisa, SNSD-ov generalni direktor RTRS Drško Milinović, v.d. urednika Informativnog programa Marijana Đurđević i urednik Dnevnika Momčilo Ostojić zabranili su emitovanje odgovora Srpske demokratske stranke na konstrukcije i laži koje je na račun SDS-a iznio poslanik SNSD-a Nikola Špirić", kaže se u saopštenju.

SDS poziva Milinovića, Đurđevićevu i Ostojića da kažu čega se to boje, pa su zabranili da se pusti i druga strana, odgovor SDS-a koji je juče na konferenciji za novinare, na kojoj su bili i novinari RTRS-a, iznijela predsjedavajuća poslaničkog Kluba SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević.
 
"SNSD-ovi megafoni, urednici RTRS, treba da znaju da živimo u XXI vijeku i da to što oni uvode informbirovsku cenzuru, s ciljem blaćenja SDS-a i demonstracije sluganstva SNSD-u, ne znači da se informacije ne mogu plasirati i da neće doći do svih građana", kaže se u saopštenju.

Dalje se dodaje da "gebelsovski način rada urednika RTRS, samo dodatno urušava povjerenje javnosti prema ovoj kući, na čemu smo mi gospodinu Milinoviću i SNSD-ovim urednicima informativnog programa izuzetno zahvalni".

"Na kraju, megafoni SNSD-a koji trenutno uređuju RTRS, trebalo bi nešto da nauče iz iskustva u regionu. Nijedan javni servis u regionu nije uspio da ostane TV Bastilja vlasti, jer se narod tome usprotivio i svuda su stavljeni u funkciju interesa javnosti i razvoja demokratije, a ostali su prezreni, oblaćeni i od društva odbačeni samo oni što su ih uređivali", kaže se u saopštenju Srpske demokratske stranke.

(BN)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

xyc

29.07.2017 14:00

TU PRAKSU TREBA PREKINUTI , JAVNOST MORA DA ZNA STA KAZE I DRUGA STRANA .UPRAVU JE SDS STO VAS PROZIVA . VIDI SE IZ VASIH IZVJESTAJA CIJI STE SLUGANI . DOCE VRIJEME KAD I VAMI POCNU KASNITI PLATE . NEKI DAN JE BILO SUDJENJE U NOVOM GRADU ZELJKU BILICU I VIDIO SAM KAMERMANA I DVIJE DJEVPJKE KOJE SU UZELE IZJAVU ZELJKA BILICA KOJI JE ODBIO DA ODE NA KONTRA MITING PROSLE GODINE U B .LUKU , ZBOG TOGA JE DOBIO OTKAZ OD BIVSE NACELNICE SNJEZANE RAJLIC ... NISTA OD TOGA NIJE OBJAVLJENO SRAMNO JE TO OD RTRS KOJU MI SVI PLACAMO . KAKO NEKAD NEPOSJETITE SINA PALOG BORCA U PARKU MLADEN STOJANOVIC . VJERUJTE DA U MOM GRADU IMA DOSTA SIMPATIZERA POSTO JE OSNOVAO POKRET " TRECI BLOK " . CUDA SU MOGUCA BOJTE SE PSI .

ODGOVORITE
Name

Darko Miha

29.07.2017 14:21

Ono poređenje sa televizijom Sjeverne Koreje je prava slika stanja na RTRS.

ODGOVORITE
Name

SDS

29.07.2017 14:23

Milinovicu,kad tad ce promjenuti vlast. Sve sto si pokupio vratices,,budi sigiran.Novi Zeland je blizu.A znas kad se nesto vraca obracunaju se kamate.

ODGOVORITE
Name

10%

29.07.2017 14:37

Toliko ce SDS imati na izborima 2018..samo nastavite pljuvati po svojima.

Name

za 10%

29.07.2017 20:53

Obrati se najblizem doktoru mnogosi bolestan akosi ti slijep drugi narod vidi i osjeća svo dobro diktature tvoji ljubimaca iz SNSD a ljigavci jedni.

Name

re 10%

30.07.2017 07:47

Ti si izgleda pobjegao sa casa matematike kada su se ucili jednocifreni brojevi.

Name

MirjanaK

29.07.2017 14:26

Šta se čudite? Pa dugogodišnje edukovanje daje rezultate. Dodik je uz asistenciju svog nekadašnjeg ministra (dez)informisanja Rajka Vasića fabrikovao i stvorio takvu novinarsku strukturu koja sad daje rezultate. Napravili su fakultet za fabrikovanje "novinara", dekan mu je znate ko a znate ko je bio. Znate i za bajne profesore s tog fakulteta sa prepisanim doktoratima kako su podučavali mlade studente...Zato sada imamo ta novinarska ništavila koja nisu ništa drugo nego polufabrikati iz Vasićeve gebelsovske radionice. A on je ostao na nivou sitnog provincijskog dopisnika iz nekog sela iz okoline Doboja. I nije ih znao ni mogao bilo čemu naučiti. Od njih je stvorio bijedne režimske podanike koji komotno mogu u Sjevernu Koreju na doobuku. E kako će onda moći da se čuje bilo kakav drugi glas iz te režimske jazbine, osim glas bakinačkog kabadahije?

ODGOVORITE
Name

Amigo

29.07.2017 15:58

Novinari nisu krivi.Oni rade kako im gazda kaže,ili bolje rečeno naredi. U suprotnom sleduje im otkaz. Direktor i urednici su ti koji vedre i oblače, odnosno slijepo sprovode ono što im kažu vlastodršci.A, što se tiče saopštenja SDS, sve je rečeno kako i jeste.

Name

Re Amigo

29.07.2017 16:27

Vedri i oblači onaj na vrhu piramide. A to je onaj što sve hoće i misli da sve zna i sve može, druge ne podnosi, prvi među nejednakima...

Name

Ee

29.07.2017 21:40

Ne diraj koreance,oni svoje vole najviše.

Name

Turboskara

29.07.2017 14:27

Zar ima jos neko da gleda ti tv takozvsnu tv sve je samo tv nijr.Trebamo svi pametni bojkotovati tu snda bajatv.Neplscati im ja sam taj kanal ns tv blokiro.Jednog dana svi oni ce plstiti ceh za sve sto su radili.Svjesni su oni sta rade I svjesni kad padne rezim diktatura bajizma I renesanse da su naj....bali zestoko.Zato I glasaju za baju a RTRS ga pokriva reklamira .Trebao bi ptogrwm pocinjati I zavrsavati .Dobro jutro baja predsednice poconjemo program I zavrsavati laku noc veliki bajsonu do sutra zavrsavamo program. Fuj

ODGOVORITE
Name

Perica

29.07.2017 16:57

Pa tebi je i mozak zablokiran, ako ga uopšte imaš!!??

Name

MK

29.07.2017 14:59

SVE VIŠE POČINJEMO LIČITI S.KOREJI BRAVO REŽIM I PRIČATE O ANTIFAŠIZMU.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

30.07.2017 11:40

E moj perice gdje je tebi mozak imas vise srece a pameti nimalo sretsn si stovte je abortus promasio bajin dupelizac I uvlakac.Sa kupljenom diplomom I gdje di posao dobio preko kuma prike snajke pa za tu crkavicu se poltronises pusis I uvlacis.Pa to I rade bezmozgasi poput tebebi takvi kao ti .

Name

Gradjanin

29.07.2017 15:28

To smece Draska mi placamo.Vrijeme je da mu idemo, ne pred Rtrs, nego pred kucu.

ODGOVORITE
Name

PATRIOTA-BL

29.07.2017 17:24

Pred kuću, jašta. Vratiti narodu narodno.

Name

Aaaa

29.07.2017 16:28

Klasicni primjer rezimske televizije...

ODGOVORITE
Name

Janko

29.07.2017 17:37

Fabrika lazi i prevara.

ODGOVORITE