Пеп потрошио преко 240.000.000 за појачања, али хоће још!

Треба нам штопер! "Али, само ако нам тржиште дозволи".

Фудбал 31.07.2017 | 18:00
Пеп потрошио преко 240.000.000 за појачања, али хоће још!
Када у једном прелазном року два пута обориш рекорд у куповини дефанзивних фудбалера и притом имате три од четири рекордера светског тржишта у последњој линији, логично је да су вам појачања у одбрани на последњем месту. Али, не и Пепу Гвардиоли.

Одласке Бакарија Сање, Александра Коларова, Пабла Забалете иГаела Клишија надоместио је куповинама Бенжамина Мендија, Данила и Кајла Вокера за укупно 144.500.000 евра, али Гвардиоласада циља још једно појачање у срцу одбрамбеног бедема. 

У садашњем ростеру Пеп има капитена Венсана Компанија, Џона Стоунса и Николаса Отамендија, а пошто не рачуна на пропалу инвестицију Елијакима Мангалу, Шпанац тражи још једног играча који би употпунио састав. То би могао да буде Ињиго Мартинез из Реал Сосиједада. 

"Јако сам задовољан Џоном, Венсаном и Ником. Видећемо шта ћемо још да урадимо. Немамо много новца за трошење, јер смо већ потрошили доста због тога што нисмо имали довољан број играча у саставу. Ако нам тржиште буде дозволило сигурно ћемо пробати да доведемо још једног штопера", поручио је Гвардиола. 

Разлог томе може бити и чињеница да Сити од почетка припрема константно вежба тактику са три играча у последњој линији, где би Менди и Вокер били офанзивније оријентисани бекови, аДанило опција коју би користио на оба бока, по потреби. То је већ урадио против Реала.

"Можемо да играмо у два различита система, са три и четири одбрамбена играча, то ће бити наша предност у новој сезони. Моћи ћемо да се адаптирамо на околности на терену. Јако је добро видети Сити који може да игра у више система. Против Јунајтеда смо играли са четири, а против Реала са три одбрамбена играча".

Сити неће имати лак посао са Реал Сосиједадом око ангажовања Ињига Мартинеза. Баски траже да Сити исплати откупну клаузулу од 28.000.000 евра, док Гвардиола чак разматра могућност која је актуелна још од прошле зиме - да ангажује Холгера Бадштубера. Који је од овог лета слободан играч, после растанка с Бајерном и није још пронашао нови клуб. 

Подсетимо, Сити је овог лета довео Бенжамина Мендија (Монако, 57.500.000 евра), Кајла Вокера (Тотенхем, 51.000.000 евра), Бернарда Силву (Монако, 50.000.000 евра),Едерсона (Бенфика, 40.000.000 евра), Данила (Реал Мадрид, 30.000.000 евра) и Дагласа Луиза (Васко да Гама, 12.000.000 евра).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар