Pep potrošio preko 240.000.000 za pojačanja, ali hoće još!

Treba nam štoper! "Ali, samo ako nam tržište dozvoli".

Fudbal 31.07.2017 | 18:00
Pep potrošio preko 240.000.000 za pojačanja, ali hoće još!
Kada u jednom prelaznom roku dva puta oboriš rekord u kupovini defanzivnih fudbalera i pritom imate tri od četiri rekordera svetskog tržišta u poslednjoj liniji, logično je da su vam pojačanja u odbrani na poslednjem mestu. Ali, ne i Pepu Gvardioli.

Odlaske Bakarija Sanje, Aleksandra Kolarova, Pabla Zabalete iGaela Klišija nadomestio je kupovinama Benžamina Mendija, Danila i Kajla Vokera za ukupno 144.500.000 evra, ali Gvardiolasada cilja još jedno pojačanje u srcu odbrambenog bedema. 

U sadašnjem rosteru Pep ima kapitena Vensana Kompanija, Džona Stounsa i Nikolasa Otamendija, a pošto ne računa na propalu investiciju Elijakima Mangalu, Španac traži još jednog igrača koji bi upotpunio sastav. To bi mogao da bude Injigo Martinez iz Real Sosijedada. 

"Jako sam zadovoljan Džonom, Vensanom i Nikom. Videćemo šta ćemo još da uradimo. Nemamo mnogo novca za trošenje, jer smo već potrošili dosta zbog toga što nismo imali dovoljan broj igrača u sastavu. Ako nam tržište bude dozvolilo sigurno ćemo probati da dovedemo još jednog štopera", poručio je Gvardiola. 

Razlog tome može biti i činjenica da Siti od početka priprema konstantno vežba taktiku sa tri igrača u poslednjoj liniji, gde bi Mendi i Voker bili ofanzivnije orijentisani bekovi, aDanilo opcija koju bi koristio na oba boka, po potrebi. To je već uradio protiv Reala.

"Možemo da igramo u dva različita sistema, sa tri i četiri odbrambena igrača, to će biti naša prednost u novoj sezoni. Moći ćemo da se adaptiramo na okolnosti na terenu. Jako je dobro videti Siti koji može da igra u više sistema. Protiv Junajteda smo igrali sa četiri, a protiv Reala sa tri odbrambena igrača".

Siti neće imati lak posao sa Real Sosijedadom oko angažovanja Injiga Martineza. Baski traže da Siti isplati otkupnu klauzulu od 28.000.000 evra, dok Gvardiola čak razmatra mogućnost koja je aktuelna još od prošle zime - da angažuje Holgera Badštubera. Koji je od ovog leta slobodan igrač, posle rastanka s Bajernom i nije još pronašao novi klub. 

Podsetimo, Siti je ovog leta doveo Benžamina Mendija (Monako, 57.500.000 evra), Kajla Vokera (Totenhem, 51.000.000 evra), Bernarda Silvu (Monako, 50.000.000 evra),Edersona (Benfika, 40.000.000 evra), Danila (Real Madrid, 30.000.000 evra) i Daglasa Luiza (Vasko da Gama, 12.000.000 evra).

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar