Борјан: Најближи знају колико сам луд!

Шутирао бих пенал у 95. минуту! "Знате да су ме многи повезивали са Партизаном, да су за ово кратко време причали свашта за мене, али тек ћете видети да сам спреман да погинем за овај грб који носим", каже искусни чувар мреже.

Фудбал 31.07.2017 | 15:00
Борјан: Најближи знају колико сам луд!
Из авиона право на гол Црвене звезде! Готово тако изгледао је деби Милана Борјана у дресу српског вицешампиона, који је против Спарте чувао мрежу свог новог клуба, без обзира на то што није био у потпуности адаптиран на нову средину, после учешћа на Голд купу.

Несигурности је било само на почетку, после тога је уследило неколико правовремених излетања и сигурност се увукла у кости искусног чувара мреже.

„Временска разлика ми је правила највише проблема. Због тога сам можда неких 75 посто био свој. Били је неких грешака, али пред собом сам имао фантастичну одбрану. Мислим да смо се брзо скапирали. Треба ми још мало времена да стекнем самопоуздање до краја, да упознам екипу, али важно је да је све почело како треба“, рекао је Борјан за Ало.

Звезда је у срцу некадашњег чувара мреже Рада, Сиваса, Лудогореца и Радничког из Ниша.

„Знате да су ме многи повезивали са Партизаном, да су за ово кратко време причали свашта за мене, али тек ћете видети да сам спреман да погинем за овај грб који носим. Хвала Делијама много ми је значила њихова подршка, осетио сам је још по изласку на терен. Ево, сад се најежим кад се сетим првог контакта са лоптом, оног поздрава са трибина када сам пролазио кроз тунел на полувремену. Незаборавни тренуци, незабораван дан, задовољан сам дебијем, великом победом“.

Кажу да је за голмана пожељно да буд „луд“, оносно мало на своју руку.

„Јесте тако. Моји најближи знају колико сам луд и знају да у глави уме да ми кврцне. Ваљда у старту испуњавам услове за колмана, а-ха-ха. Сваки голман би требало да има ту неку лудачку енергију у себи. Мислим да је поседујем, а нарочито за Црвену звезду, на којој је увек притисак да мора да победи. Уживам у том притиску, тада сам увек боље концентрисан“.

Да ли сте довољно „луди“ да шутирате пенал?

„Ууу, како да не. Ако дође неки једанаестерац у 95. минуту, ако добијем прилику да шутирам, ту сам“.

И шта може да се очекује?

„Гол, наравно. Не би ми било приви пут. Истина, последњи пут сам се уписао у стрелце пре шест-седам година. Из пенала, леп је осећај“, додао је Борјан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар