Borjan: Najbliži znaju koliko sam lud!

Šutirao bih penal u 95. minutu! "Znate da su me mnogi povezivali sa Partizanom, da su za ovo kratko vreme pričali svašta za mene, ali tek ćete videti da sam spreman da poginem za ovaj grb koji nosim", kaže iskusni čuvar mreže.

Fudbal 31.07.2017 | 15:00
Borjan: Najbliži znaju koliko sam lud!
Iz aviona pravo na gol Crvene zvezde! Gotovo tako izgledao je debi Milana Borjana u dresu srpskog vicešampiona, koji je protiv Sparte čuvao mrežu svog novog kluba, bez obzira na to što nije bio u potpunosti adaptiran na novu sredinu, posle učešća na Gold kupu.

Nesigurnosti je bilo samo na početku, posle toga je usledilo nekoliko pravovremenih izletanja i sigurnost se uvukla u kosti iskusnog čuvara mreže.

„Vremenska razlika mi je pravila najviše problema. Zbog toga sam možda nekih 75 posto bio svoj. Bili je nekih grešaka, ali pred sobom sam imao fantastičnu odbranu. Mislim da smo se brzo skapirali. Treba mi još malo vremena da steknem samopouzdanje do kraja, da upoznam ekipu, ali važno je da je sve počelo kako treba“, rekao je Borjan za Alo.

Zvezda je u srcu nekadašnjeg čuvara mreže Rada, Sivasa, Ludogoreca i Radničkog iz Niša.

„Znate da su me mnogi povezivali sa Partizanom, da su za ovo kratko vreme pričali svašta za mene, ali tek ćete videti da sam spreman da poginem za ovaj grb koji nosim. Hvala Delijama mnogo mi je značila njihova podrška, osetio sam je još po izlasku na teren. Evo, sad se naježim kad se setim prvog kontakta sa loptom, onog pozdrava sa tribina kada sam prolazio kroz tunel na poluvremenu. Nezaboravni trenuci, nezaboravan dan, zadovoljan sam debijem, velikom pobedom“.

Kažu da je za golmana poželjno da bud „lud“, onosno malo na svoju ruku.

„Jeste tako. Moji najbliži znaju koliko sam lud i znaju da u glavi ume da mi kvrcne. Valjda u startu ispunjavam uslove za kolmana, a-ha-ha. Svaki golman bi trebalo da ima tu neku ludačku energiju u sebi. Mislim da je posedujem, a naročito za Crvenu zvezdu, na kojoj je uvek pritisak da mora da pobedi. Uživam u tom pritisku, tada sam uvek bolje koncentrisan“.

Da li ste dovoljno „ludi“ da šutirate penal?

„Uuu, kako da ne. Ako dođe neki jedanaesterac u 95. minutu, ako dobijem priliku da šutiram, tu sam“.

I šta može da se očekuje?

„Gol, naravno. Ne bi mi bilo privi put. Istina, poslednji put sam se upisao u strelce pre šest-sedam godina. Iz penala, lep je osećaj“, dodao je Borjan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar