Афера дрон: Албанац пред изручењем, породица пријети!

Фудбалски савез Албаније објавио је саопштење у којем позива албанске власти да зауставе изручење из Хрватске Србији Исмаила Морину.

Фудбал 29.07.2017 | 14:45
Афера дрон: Албанац пред изручењем, породица пријети!
Морина је осумњичен да је управљао дроном са националистичким транспарентом такозване 'Велике Албаније' изнад стадиона у Београду за време утакмице Србија – Албанија, одигране у октобру 2014. године.

АП подсећа да је после инцидента с дроном на стадиону избило насиље навијача и наводи да је Морина ухапшен у јуну у Хрватској на основу потернице из Србије, а да је суд у Дубровнику протекле недеље одобрио изручење овог тридесетпетогодишњег Албанца Београду.

У саопштењу, Фудбалски савез Албаније позива владу да "интервенише у оквиру правног контекста како би зауставила изручење Исмаила Морине Србији".

"У потпуности смо посвећени томе да искориститмо све институционалне и правне путеве".

АП наводи да су навијачи Албаније позвали на окупљање у вечерњим часовима у Тирани како би се на тамошњу владу извршио притисак да се укључи у цео случај.

Његов брат Џеваир се пожалио телевизији "Репорт" да влада у Тирани не обраћа довољно пажње на случај његовог брата и казао да би Исмаилов живот био угрожен у Србији.

"Позивамо државу Албанију да интервенише и заустави изручење Србији. Ми бисмо, као породица, учинили нешто веома радикално што би све изненадило", рекао је Џаваир не објаснивши на шта мисли.



Како преносе хрватски медији, Морина ће бити изручен Србији по налогу суда у Дубровнику.

Министарство правде Србије је затражило раније од Хрватске да им изручи Морину, да би му се судило за кривично дело изазивање верске, националне мржње и нетрплејивости а поступак се води у вишем суду у Београду.

Казна за ово дело је три године, а његови адвокати су најавили жалбу, пише "Ало".

Фудбалски савез Албаније је позвао албанске власти да зауставе изручење из Хрватске Србији осумњиченог да је управљао дроном са националистичким транспарентом изнад стадиона у Београду током утакмице Србија-Албанија, одигране у октобру 2014. године.

АП подсећа да је након инцидента с дроном на стадиону избило насиље навијача и наводи да је Морина ухапшен у јуну у Хрватској на основу потернице из Србије, а да је суд у Дубровнику протекле недеље одобрио изручење овог 35-годишњег Албанца Београду.

У саопштењу Фудбалски савез Албаније позива владу те земље да "интервенише у оквиру правног контекста како би зауставила изручење Србији".

Наводи се да је Фудбалски савез Албаније уверио породицу осумњиченог да ће наставити да се бори како би спречио његово изручење.

"У потпуности смо посвећени томе да искориститмо све институционалне и правне путеве".

АП наводи да су навијачи Албаније позвали на окупљање вечерас у Тирани како би се на тамошњу владу извршио притисак да се укључи у цео случај.

Наводи се да је Морина пореклом из подручја Кукеша на североистоку Албаније, али да живи у Италији и редовно посећује утакмице које у гостима игра албанска фудбалска репрезентација.

Његов брат Џеваир се пожалио телевизији Репорт да влада у Тирани не обраћа довољно пажње на случај његовог брата и казао да би Исмаилов живот био угрожен у Србији.

"Позивамо државу Албанију да интервенише и заустави изручење Србији. Ми бисмо, као породица, учинили нешто веома радикално што би све изненадило", рекао је Џаваир не објаснивши на шта мисли.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар