Кешељ се вратио у Црвену звезду!

Марко Кешељ, некадашњи играч Црвене звезде потписао у петак двогодишњи уговор са актуелним шампионом АБА и КЛС лиге и представником Србије у Евролиги.

Кошарка 28.07.2017 | 20:45
Кешељ се вратио у Црвену звезду!
29-годишњи Кешељ, који је у периоду од 2008-2010.године, већ носио дрес Црвене звезде, висок је 208 цм, и игра на позицији крила.

Након тога са великим успехом бранио боје Олимпијакоса (са којим је освојио титулу Евролиге и титулу првака Грчке) шпанске Валенсије, француских клубова ЛеМана и Асвела, Мега Лекса, а протеклу сезону провео је у грчком Лаврију и белгиском Остендеу са којим је освојио титулу и национални куп.

Осим са Олимпијакосом, међународни трофеј освајао је и са екипом Ђироне за коју је наступао 2007.године, а са шпанским клубом славио је у тадашњем ФИБА Еврокупу.

Са млађим селекцијама Србије освајао је златне медаље на три такмичења (Светско првенство 2007, ЕП 2008 и Универзијада 2009), 2010.године на СП у Турској био члан сениорске селекције Србије која је освојила 4.место, и годину касније на ЕП које је одржано у Литванији.

Прво појачање Црвене звезде мтс овог лета није Никола Радичевић, како је "пукло" на интернету и друштвеним мрежама у петак око поднева, већ 29-годишње крило Марко Кешељ!

Он је потписао двогодишњи уговор са актуелним шампионом АБА и КЛС лиге, коме ће својим искуством и квалитетом покушати да помогне да одбрани "триплу круну" и достојно представља земљу и регион у Евролиги.

Кешељ је црвено-бели дрес већ носио од 2008. до 2010, након чега је прешао у Олимпијакос и са Пирејцима на незабораван начин постао првак Европе 2012, победама над Барселоном и ЦСКА на Фајнал фору у Истанбулу.

Потом је наступао за Валенсију, Ле Ман, Асвел, Мегу, грчки Лаврио и белгијски Остенде, са којим је пролетос освојио титулу и Куп.

Као члан репрезентативних селекција има златне медаље са У-19 Светског првенства 2007, затим У-20 Европског првенства 2008. и са Универзијаде у Београду 2009.

За "А" селекцију играо је на Мундобаскету у Турској 2010. године (четврто место) и годину касније на Еуробаскету у Литванији.Последњи пут је на ширем списку и припремама националног тима био пред ЕП 2015.

Из ове перспективе је занимљиво подсетити се поруке коју је Кешељ објавио на Тwиттеру, када је Фенербахче 21. маја пред својим навијачима освојио Евролигу. Као што је познато, следећи Фајнал фор биће одржан у Београду, у Комбанк арени.

Звезда се после одласка осморице првотимаца из прошле сезоне налази на почетку реконструкције тима и треба очекивати да црвено-бели после Кешељевог потписа брзо представе и друго, треће, четврто... ново лице.

Душан Алимпијевић, који је пре недељу дана именован за наследника Дејана Радоњића, окупиће изабранике на првом тренингу 7. августа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар