Kešelj se vratio u Crvenu zvezdu!

Marko Kešelj, nekadašnji igrač Crvene zvezde potpisao u petak dvogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA i KLS lige i predstavnikom Srbije u Evroligi.

Košarka 28.07.2017 | 20:45
Kešelj se vratio u Crvenu zvezdu!
29-godišnji Kešelj, koji je u periodu od 2008-2010.godine, već nosio dres Crvene zvezde, visok je 208 cm, i igra na poziciji krila.

Nakon toga sa velikim uspehom branio boje Olimpijakosa (sa kojim je osvojio titulu Evrolige i titulu prvaka Grčke) španske Valensije, francuskih klubova LeMana i Asvela, Mega Leksa, a proteklu sezonu proveo je u grčkom Lavriju i belgiskom Ostendeu sa kojim je osvojio titulu i nacionalni kup.

Osim sa Olimpijakosom, međunarodni trofej osvajao je i sa ekipom Đirone za koju je nastupao 2007.godine, a sa španskim klubom slavio je u tadašnjem FIBA Evrokupu.

Sa mlađim selekcijama Srbije osvajao je zlatne medalje na tri takmičenja (Svetsko prvenstvo 2007, EP 2008 i Univerzijada 2009), 2010.godine na SP u Turskoj bio član seniorske selekcije Srbije koja je osvojila 4.mesto, i godinu kasnije na EP koje je održano u Litvaniji.

Prvo pojačanje Crvene zvezde mts ovog leta nije Nikola Radičević, kako je "puklo" na internetu i društvenim mrežama u petak oko podneva, već 29-godišnje krilo Marko Kešelj!

On je potpisao dvogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA i KLS lige, kome će svojim iskustvom i kvalitetom pokušati da pomogne da odbrani "triplu krunu" i dostojno predstavlja zemlju i region u Evroligi.

Kešelj je crveno-beli dres već nosio od 2008. do 2010, nakon čega je prešao u Olimpijakos i sa Pirejcima na nezaboravan način postao prvak Evrope 2012, pobedama nad Barselonom i CSKA na Fajnal foru u Istanbulu.

Potom je nastupao za Valensiju, Le Man, Asvel, Megu, grčki Lavrio i belgijski Ostende, sa kojim je proletos osvojio titulu i Kup.

Kao član reprezentativnih selekcija ima zlatne medalje sa U-19 Svetskog prvenstva 2007, zatim U-20 Evropskog prvenstva 2008. i sa Univerzijade u Beogradu 2009.

Za "A" selekciju igrao je na Mundobasketu u Turskoj 2010. godine (četvrto mesto) i godinu kasnije na Eurobasketu u Litvaniji.Poslednji put je na širem spisku i pripremama nacionalnog tima bio pred EP 2015.

Iz ove perspektive je zanimljivo podsetiti se poruke koju je Kešelj objavio na Twitteru, kada je Fenerbahče 21. maja pred svojim navijačima osvojio Evroligu. Kao što je poznato, sledeći Fajnal for biće održan u Beogradu, u Kombank areni.

Zvezda se posle odlaska osmorice prvotimaca iz prošle sezone nalazi na početku rekonstrukcije tima i treba očekivati da crveno-beli posle Kešeljevog potpisa brzo predstave i drugo, treće, četvrto... novo lice.

Dušan Alimpijević, koji je pre nedelju dana imenovan za naslednika Dejana Radonjića, okupiće izabranike na prvom treningu 7. avgusta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar