Анализа: Вечерас креће Цвајта - ко напада Бундеслигу?!

Ко ће се борити за опстанак, ко има најскупље тимове. . . ? Можда нема атрактивне играче, али немачка друга лига годинама обилује неизвесним мечевима. . .

Фудбал 28.07.2017 | 17:30
Анализа: Вечерас креће Цвајта - ко напада Бундеслигу?!
Немачка Цвајта спада у најзанимљивије лиге у Европи, пре свега због великог броја уједначених тимова и непредвидивих резултата. Из тог разлога воле је и они пасионирани заљубљеници у клађење. Било је некад оно старо правило: ако ухватиш четири типа у колу – прави си мајстор.

Дешавало се да немачка друга лига осцилира последњих година, да је једне сезоне буде врло квалитетна и пуна познатих бундеслигашких играча, а догоди се и озбиљан пад. Бивало је тако да првак уђе у елиту и одмах се врати доле, а бивало је, додуше пре много година, и да клуб из Цвајте у првој, повратничкој сезони, освоји титулу. Сећамо се сви, јелте – Кајзерслаутерн.

Како било, квалитет можда и не може да се гарантује, али узбуђења свакако могу. То потписујемо. Уосталом, нека нова такмичарска година у другом немачком рангу буде само упола забавна као претходна и биће прелазна оцена.

Па да кренемо са мини-анализом главних фаворита...

Добри познаваоци дешавања у немачком фудбалу углавном се слажу око те групе. Ту су Инголштат, Диселдорф, Бохум, можда чак и Санкт Паули или Унион Берлин. Инголштат је повратник у ово друштво из Бундеслиге и жели хитно натраг. Аудијев клуб нема проблем с финансијама, али не троши много. Отишли су им неки од главних фудбалера (Коен, Сутнер, Леки, Грос...), међутим, стигли су нападачи бундеслигашког калибра попут Стефана Кучкеа иЧолака. Све у свему ради се о стабилном клубу ког испадање не би требало да поремети.

Фортуна из Дизелдорфа задржала је све најбоље играче и то је њена највећа снага, уз искусног тренерског вука Фридхелма Функела. Тај стари лисац и те како зна како се улази у виши ранг. Од играча ту су Кан Ајхан, Ила Бебу и Марсел Соботка. Ударна тројка, бундеслигашки потенцијал...

За разлику од Дизелдорфа, у Бохуму нису веровали тренеру и сменили су га током припрема. Мрзовољни Холанђанин Вербек означен је као главни кривац што је екипа две године стагнирала. Од појачања стигли су Роби Крузе и Лукас Хинтерзер (бундеслигашки играчи). Санкт Паули имао је чудесну полусезону, побеђивао је све редом и спасао се испадања, а и овог лета нема пораз на припремама. Увек врхунска подршка с трибина даје им додатни квалитет. Треба озбиљно рачунати на Гусаре, као и на Унион који није много мењао тим, а прошле сезоне за мало му је измакло треће место и пласман у бараж.

Поред ових пет клубова у конкуренцију за прва три места могли би евентуално да уђу још Дармштат и Нирнберг. Љиљани су изгубили пола тима после испадања, али задржали су прву звезду – Хамита Алтинтопа и довели светског шампиона из Бразила - Кевина Гроскројца. Уз неке староседеоце (Собиех, Кемпе...) и млађе снаге, о којима се може лепо чути, Торстен Фрингс би могао из сенке да нападне висок пласман. Када је Нирнберг у питању, реноме стечен освајањем чак девет титула шампиона, већ дуго се труни у Цвајти. Нема звучних појачања ни овог лета, али има свих девет победа током припрема. Између осталог, предДер Клубом пали су Интер и Менхенгладбах.

Зато, таква величина никада се не отписује...

Брауншвајг је своју шансу за пласман у Бундеслигу пропустио пролетос, када у баражу није могао преко Волфзбурга, Кајзерслатерн тавори и наставиће тако, а за опстанак не би требало да страхују ни Хајденхајм, новајлија Кил, Гројтер Фирт... Сви остали (Билефелд, Динамо Дрезден, Ауе, Сандхаузен, Дуизбург, Регензбург) вероватно неће моћи да се опусте ниједног момента. Изузетак у овој групи можда је само Дрезден, код ког се никада не зна, јер ако не изгуби ниједну код куће – а Динамо уме да тако оконча сезону – онда зиме неће бити за овај славни источнонемачки клуб.      

ПАРОВИ 1. КОЛА: 

Петак
20.30: Бохум – Ст. Паули

Субота
13.00: Инголштат – Унион Берлин
15.30: Дармштат – Гројтер Фирт
15.30: Билефелд – Јан Регензбург

Недеља
13.30: Нирнберг – Кајзерслаутерн
15.30: Динамо Д. – Дуизбург
15.30: Хајденхајм – Ауе
15.30: Кил – Сандхаузен

Понедељак
20.30: Фортуна Д. – Ајнтрахт Б.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар