Конте је послао понуду!

Доводи још једног задњег везног и квари посао Милану! Ренато Санчес би могао у Челси!

Фудбал 31.07.2017 | 09:45
Конте је послао понуду!
Најбољи фудбалер Премијер лиге, један од најзначајнијих појединаца у шампионској сезони Монака, а онда и првак Европе с Португалом и најбољи млади играч света за 2016. годину. Челси би у наредну сезону, крцату мечевима - с обзиром да се после једногодишњег одуства вратио у Лигу шампиона - могао да уђе са тројицом озбиљних играча на позицији задњег везног, пошто се староседеоцу Енголо Кантеу недавно придружио Тјемуе Бакајоко, а за њим би могао и - Ренато Санчес.

Угледни Телеграф уверава да је Антонио Конте послао понуду челницима Бајерна у којој тражи да се 20-годишњи везиста пресели на Стамфорд бриџ. Исти извор наводи да је Италијан званичну понуду доставио после разговора са земљаком Карлом Анчелотијем, који га је уверио да Португалца не види у плановима за наредну сезону чиме је остављен простор за реализацију посла.

Понуда је таква да подразумева једногодишњу позајмицу. Разлог: Бајерн има уговор са Санчесом до јуна 2021. и без обзира на прву сезону несланажеља види у њему играча за будућност, али не види на ком би месту играо после долазака Корентина Толисоа иХамеса Родригеза. Зато је Карл Хајнц Румениге поручио како је за некадашњег првотимца Бенфике најбоље да промени средину и да у наредних 12 месеци скупи довољно искуства и такмичарских утакмица, како би се што спремнији вратио у Минхен.

Сам Санчес је, управо после победе Бајерна над Челсијем (3:2) у Сингапуру, поручио како би Милан био идеална опција за њега. Имао би више простора да игра, али Росонери могу да му понуде „само“ Лигу Европе и Серију А, док су неупоредиво квалитетнија такмичења Лига шампиона и Премијер лига, ако се одлучи за Плавце. Ту је, наравно и финансијски аспект приче, јер се помиње да би клуб из Лондона платио 10.000.000 евра само за позајмицу. Чак 2.000.000 више него што Милан нуди Бајерну.

Баварци су јуче, поразом од Интера, завршили азијску турнеју, враћају се за Немачку, наредне седмице на Алијанц арени их очекује Ауди куп (учествују још Ливерпул, Атлетико Мадрид и Наполи) и очекује се да ускоро буиде решенен статус играча за којег је Бајерн прошлог лета платио 35.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар