Konte je poslao ponudu!

Dovodi još jednog zadnjeg veznog i kvari posao Milanu! Renato Sančes bi mogao u Čelsi!

Fudbal 31.07.2017 | 09:45
Konte je poslao ponudu!
Najbolji fudbaler Premijer lige, jedan od najznačajnijih pojedinaca u šampionskoj sezoni Monaka, a onda i prvak Evrope s Portugalom i najbolji mladi igrač sveta za 2016. godinu. Čelsi bi u narednu sezonu, krcatu mečevima - s obzirom da se posle jednogodišnjeg odustva vratio u Ligu šampiona - mogao da uđe sa trojicom ozbiljnih igrača na poziciji zadnjeg veznog, pošto se starosedeocu Engolo Kanteu nedavno pridružio Tjemue Bakajoko, a za njim bi mogao i - Renato Sančes.

Ugledni Telegraf uverava da je Antonio Konte poslao ponudu čelnicima Bajerna u kojoj traži da se 20-godišnji vezista preseli na Stamford bridž. Isti izvor navodi da je Italijan zvaničnu ponudu dostavio posle razgovora sa zemljakom Karlom Ančelotijem, koji ga je uverio da Portugalca ne vidi u planovima za narednu sezonu čime je ostavljen prostor za realizaciju posla.

Ponuda je takva da podrazumeva jednogodišnju pozajmicu. Razlog: Bajern ima ugovor sa Sančesom do juna 2021. i bez obzira na prvu sezonu neslanaželja vidi u njemu igrača za budućnost, ali ne vidi na kom bi mestu igrao posle dolazaka Korentina Tolisoa iHamesa Rodrigeza. Zato je Karl Hajnc Rumenige poručio kako je za nekadašnjeg prvotimca Benfike najbolje da promeni sredinu i da u narednih 12 meseci skupi dovoljno iskustva i takmičarskih utakmica, kako bi se što spremniji vratio u Minhen.

Sam Sančes je, upravo posle pobede Bajerna nad Čelsijem (3:2) u Singapuru, poručio kako bi Milan bio idealna opcija za njega. Imao bi više prostora da igra, ali Rosoneri mogu da mu ponude „samo“ Ligu Evrope i Seriju A, dok su neuporedivo kvalitetnija takmičenja Liga šampiona i Premijer liga, ako se odluči za Plavce. Tu je, naravno i finansijski aspekt priče, jer se pominje da bi klub iz Londona platio 10.000.000 evra samo za pozajmicu. Čak 2.000.000 više nego što Milan nudi Bajernu.

Bavarci su juče, porazom od Intera, završili azijsku turneju, vraćaju se za Nemačku, naredne sedmice na Alijanc areni ih očekuje Audi kup (učestvuju još Liverpul, Atletiko Madrid i Napoli) i očekuje se da uskoro buide rešenen status igrača za kojeg je Bajern prošlog leta platio 35.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar