Михајловић представљен у Херенвену!

Досадашњи фудбалер Партизана Немања Михајловић званично је представљен у Херенвену, са којим је потписао четворогодишњи уговор.  Холанђани много очекују од дојучерашњег крилног фудбалера Партизана, који верује да ће се као офанзивно оријентисан играч добро снаћи у новој лиги.

Фудбал 28.07.2017 | 21:00
Михајловић представљен у Херенвену!
Партизан је продао Михајловића холандском клубу за 1.700.000 евра.

‘Црно-бели’ су на младом репрезентативцу за две године зарадили милион и по евра, пошто је играч доведен из Рада за 200.000 евра. Ово је трећа највећа куповина Херенвена, а испред су само Бас Дост (2.750.000 евра) и Арбера Зенелија (1.950.000).

Ово је трећи играч који напушта Хумску у овом прелазном року, после Немање Миленковића и Душана Влаховића. Обојица су продати Фиорентини, први за 5.100.000 евра, а други за 1.500.000 евра.

“Задовољан сам и захвалан што сам дошао у клуб какав је Херенвен. У Холандији видим добру перспективу за своју каријеру, поготово због стила фудбала предвиђеног за играче на мојој позицији, а у Херенвену најбољу шансу за напредак. Знам да ћу овде имати добар просперитет и да могу да из Херенвена направим корак напред”, рекао је Михајловић на представљању.

Он је у бившим клубовима Партизану и Раду носио дрес са бројем седам, али пошто је у Херенвену тај број заузет, одлучио се за 15.

“Хвала свима на дочеку и бризи. Миран сам и спокојан, уверен да ћу да оправдам очекивања на терену”, поручује Михајловић.

Трансфер Немање Михајловића (21) из Партизана у Херенвен обављен је заиста експресно.

Од првих вести о томе у српским медијима до потписивања уговора и промоције младог офанзивца на стадиону "Абе Ленстра" прошла су само 24 сата.

Михајловић је у петак представљен медијима заједно са Новозеланђанином Марком Рохасом, а потписао је на "3+1" сезону.

На сајту Херенвена наводи се да је за годину и по у првом тиму црно-белих забележио 50 наступа и са девет голова и 17 асистенција дао значајан допринос освајању једне титуле првака Србије и два Купа.

Технички директор Гери Хамстра је презадовољан овим трансфером.

"Дивно је што смо довођењем Немање оснажили нашу нападачку линију. Он је левокрилни фудбалер, који брзином и креативношћу представља претњу по противнички гол. Са њим ћемо имати опцију више у нападу", рекао је Хамстра.

Михајловић ће деветопласирани клуб минулог првенства Холандије коштати 1,7 милиона евра и тај новац ће у ратама бити исплаћен до јуна 2018.

"Ово је за мене велика прилика. Хвала људима у клубу, који су уложили много труда да обаве овај трансфер. Очекујем да ћу постићи много голова и да ћемо се радовати победама из недеље у недељу. Волим да нападам 'један на један', а ова лига је савршена за то, јер се нападачима оставља доста простора", поручио је Немања Михајловић у изјави за клупски сајт.

"Могу да играм и по левом и по десном крилу. Лева страна ми више одговара, али ако тренер буде тражио да станем на гол, урадићу и то без проблема", додао је У-21 репрезентативац Србије.

Убрзо је преко Партизанове прес службе стигла и Михајловићева порука упућена саиграчима и навијачима у Хумској 1.

"Од данас више нисам играч Партизана. Завршена је сва папирологија, лекарски прегледи, конференција за штампу. Сутра сам већ са новим тимом у Аустрији, али навијаћу за вас свим срцем и нећу никад заборавити оно што сте ми пружили. Посебно желим да се захвалим саиграчима, међу којима сам стекао велике пријатеље".

"Без обзира на за мене некад тешке фудбалске дане, на Телеоптик сам увек ишао насмејан. Саша (Илић) је увек дизао атмосферу, смејао се, подржавао нас, али и критиковао. Држали смо се заједно и зато смо освојили 'дуплу круну'. Али, наш живот је такав, морамо даље... Хвала и навијачима који су увек били уз нас! Желим вам свима пуно среће и са вама сам. Знам момци да то можете!"

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар