Mihajlović predstavljen u Herenvenu!

Dosadašnji fudbaler Partizana Nemanja Mihajlović zvanično je predstavljen u Herenvenu, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.  Holanđani mnogo očekuju od dojučerašnjeg krilnog fudbalera Partizana, koji veruje da će se kao ofanzivno orijentisan igrač dobro snaći u novoj ligi.

Fudbal 28.07.2017 | 21:00
Mihajlović predstavljen u Herenvenu!
Partizan je prodao Mihajlovića holandskom klubu za 1.700.000 evra.

‘Crno-beli’ su na mladom reprezentativcu za dve godine zaradili milion i po evra, pošto je igrač doveden iz Rada za 200.000 evra. Ovo je treća najveća kupovina Herenvena, a ispred su samo Bas Dost (2.750.000 evra) i Arbera Zenelija (1.950.000).

Ovo je treći igrač koji napušta Humsku u ovom prelaznom roku, posle Nemanje Milenkovića i Dušana Vlahovića. Obojica su prodati Fiorentini, prvi za 5.100.000 evra, a drugi za 1.500.000 evra.

“Zadovoljan sam i zahvalan što sam došao u klub kakav je Herenven. U Holandiji vidim dobru perspektivu za svoju karijeru, pogotovo zbog stila fudbala predviđenog za igrače na mojoj poziciji, a u Herenvenu najbolju šansu za napredak. Znam da ću ovde imati dobar prosperitet i da mogu da iz Herenvena napravim korak napred”, rekao je Mihajlović na predstavljanju.

On je u bivšim klubovima Partizanu i Radu nosio dres sa brojem sedam, ali pošto je u Herenvenu taj broj zauzet, odlučio se za 15.

“Hvala svima na dočeku i brizi. Miran sam i spokojan, uveren da ću da opravdam očekivanja na terenu”, poručuje Mihajlović.

Transfer Nemanje Mihajlovića (21) iz Partizana u Herenven obavljen je zaista ekspresno.

Od prvih vesti o tome u srpskim medijima do potpisivanja ugovora i promocije mladog ofanzivca na stadionu "Abe Lenstra" prošla su samo 24 sata.

Mihajlović je u petak predstavljen medijima zajedno sa Novozelanđaninom Markom Rohasom, a potpisao je na "3+1" sezonu.

Na sajtu Herenvena navodi se da je za godinu i po u prvom timu crno-belih zabeležio 50 nastupa i sa devet golova i 17 asistencija dao značajan doprinos osvajanju jedne titule prvaka Srbije i dva Kupa.

Tehnički direktor Geri Hamstra je prezadovoljan ovim transferom.

"Divno je što smo dovođenjem Nemanje osnažili našu napadačku liniju. On je levokrilni fudbaler, koji brzinom i kreativnošću predstavlja pretnju po protivnički gol. Sa njim ćemo imati opciju više u napadu", rekao je Hamstra.

Mihajlović će devetoplasirani klub minulog prvenstva Holandije koštati 1,7 miliona evra i taj novac će u ratama biti isplaćen do juna 2018.

"Ovo je za mene velika prilika. Hvala ljudima u klubu, koji su uložili mnogo truda da obave ovaj transfer. Očekujem da ću postići mnogo golova i da ćemo se radovati pobedama iz nedelje u nedelju. Volim da napadam 'jedan na jedan', a ova liga je savršena za to, jer se napadačima ostavlja dosta prostora", poručio je Nemanja Mihajlović u izjavi za klupski sajt.

"Mogu da igram i po levom i po desnom krilu. Leva strana mi više odgovara, ali ako trener bude tražio da stanem na gol, uradiću i to bez problema", dodao je U-21 reprezentativac Srbije.

Ubrzo je preko Partizanove pres službe stigla i Mihajlovićeva poruka upućena saigračima i navijačima u Humskoj 1.

"Od danas više nisam igrač Partizana. Završena je sva papirologija, lekarski pregledi, konferencija za štampu. Sutra sam već sa novim timom u Austriji, ali navijaću za vas svim srcem i neću nikad zaboraviti ono što ste mi pružili. Posebno želim da se zahvalim saigračima, među kojima sam stekao velike prijatelje".

"Bez obzira na za mene nekad teške fudbalske dane, na Teleoptik sam uvek išao nasmejan. Saša (Ilić) je uvek dizao atmosferu, smejao se, podržavao nas, ali i kritikovao. Držali smo se zajedno i zato smo osvojili 'duplu krunu'. Ali, naš život je takav, moramo dalje... Hvala i navijačima koji su uvek bili uz nas! Želim vam svima puno sreće i sa vama sam. Znam momci da to možete!"

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar