Питбулови готово растргли жену

У размаку од само неколико сати у Дом здравља Барајево примљене су две особе са стравичним повредама због уједа паса. Старија жена (68) нападнута је јутрос и налази се у тешком стању након што су је пси готово потпуно растргли, а синоћ је, како се претпоставља један од тих паса напао и малолетног дечака.

Србија 28.07.2017 | 16:29
Питбулови готово растргли жену
Прва несрећа десила се синоћ у насељу Гај, када је дечака (14) напао власнички пас и том приликом му нанео озбиљне повреде.
 
- Добили смо позив када се све догодило. Дечак је примљен код нас, имао је преко десет уједа по целом телу, па смо морали да га пребацимо у Ургентни центар јер је био у лошем стању - кажу за "Блиц" из Дома здравља Барајево.

Данас око осам сати ујутро догодио се још тежи напад.

- Опет смо добили позив јутрос у 8.30, у питању је старија жена Мара В. која има 68 година. Она је нападнута од стране три власничка пса, колико ми знамо у питању су пит-булови. Када је примљена била је у стравичном стању. По целом телу има повреде, повреде скалпа су такође ужасне, остала је чак без неких делова. Ноге разнешене, надлактице, шаке и подлактице пуне уједа. Лекар није могао да процени колико је уједа било. Стравично - кажу из Дома здравља у Барајеву.

Они су је одмах пребацили у Ургентни центар на реанимацију.

Из Зоохигијене кажу да су њихове екипе на терену од јутрос када су добили позив од полиције. Један власнички пас је ухваћен, док се за другима трага.

- Екипе ће остати на терену док се не ухвате преостала два пса. Првог којег смо пронашли пребацили смо у карантин у Овчи - кажу из Зоохигијене.

Како сазнајемо, власник паса је обавештен о свему што се догодило, али није познато да ли је приведен у полицију.

(Блиц)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Хм

28.07.2017 14:56

То смеће треба законом забранити држати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

28.07.2017 15:22

Ову васку треба певаспитати или забранити у насељеним мјестима..

Name

Херцеговац

28.07.2017 15:50

Треба власника на који дан затворити са таквим псима (туђим) и то без хране, па нека се кољу међу собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛУЧАЈ У СРПЦУ

28.07.2017 16:32

У Српцу отац од ветеринарског инспектора запосленог у општини води пит була без брњице по улици и препада народ и нико не реагује и тако ће вјероватно и остати све док се не дај боже деси овакво нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мнс

28.07.2017 22:23

Брњица треба и за власника.

Name

Логицно

28.07.2017 16:37

Сваки полицајац цим угледа псе одредјеног типа (питбул, домербан, дога итд) без обавезне брњице треба прици власнику и наредити му да стави брњицу или се макне са јавних поврсина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александра

28.07.2017 18:18

Поједини власници паса су гори од самих керова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мнс

28.07.2017 22:23

Власницима треба брњица.

Name

Никола

28.07.2017 23:24

У мојој густо насељеној улици готово свака куца има бар једно пасце а претезно имају по двоје троје.Нису опасни и обицни су пси али од њиховог лајања ноцу спавати немогу и ја се питам како то њима лицно не смета то лајање по ноци од њихових паса и како могу дрзати толико их...Од једног комсије стално излецу на улицу и нападају бициклисте и мотористе,постара редовно и цовјек немозе свој поса нормално обављати.Страсно колико је народ излудио за псима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геј=океј

29.07.2017 00:13

Имам два Босанска Торњака и једног Америчког Питбула, никада ни најмањи инцидент. Научени су да чувају само своју авлију, ван тараба се понашају ко јагњад, ко три блентаве овце. Једу само кухано месо, поред сировог би поцркали од глади. Питбул дијели ручак са комшијином мацом, њени мачићи му спавају на врх главе, између два уха. Торњацима који имају 65 и 76 кила сестрина пудлица од 2 киле отима кост и зајебава их... Једини који би настрадали су непознати странци у авлији, непозвани, у глухо доба (искључиво драсли), или неко ко би напао моје дијете, тај би био поједен за 30 секунди. На непознату дјецу или младе животиња уопште не реагују. Екипа врабаца и голубова се редовно храни скупа са њима, на поводцу тотално игноришу друге керове који лају на њих. Моја кћерка са другарицама их јаше као коње, још се цуке право наљуте када дјеца престану. СВЕ ЈЕ ДО ВЛАСНИКА, не постоје "опасни" пси ако их намјерно тако не одгојиш!!! Овоме мајмуну који је од цуке створио убицу треба поломити сваку кост у тијелу, не чекати на *урчеву полицију и судове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститам

29.07.2017 06:38

Свака цаст на правилном васпитању зивотиња али... Моје је мисљење да су одредјена врста паса бас као и пуска, сто би рекао нас цењени народ. Кад-тад це опалити кад не треба и ето белаја.Онај зивотињски нагон у њима се немозе "преваспитати". Е сад ако неко има друго мисљење,постујем.

Name

Геј=океј

29.07.2017 11:23

Пас има само једну "махану", песпоговорно слуша власника. Како га васпиташ, такав ће и бити. Ја сам узео малог Питбула сасвим случајно јер су га моји торњаци заволили када је био мала беба, када су се срели у парку. Не да слушају боље него иједан инсан, јако су пажљиви да не раде глупости. На моје цуке НИКО не смије повисити тон, нема летви код дресирања. Са њима разговараш као са људима, Питбул је израстао у једно огромно теле за играње. Нема везе да ли једу или глођу кост, у сваком тренутку им можеш причи. То је зато јер имају вишка хране и знају да им та храна/кост није све у животу. За плазма кекс ће оставити килу меса и доћи да се "огребу" за један гриз. На селу копира Торњаке и глуми овчара, ко бајаги нешто трчи око оваца и скупља их по ливади. Доноси лопту пред јагње да се као играју. Само их треба одгојити јарански, без галаме и имати велику авлију да комотно ландарају...