Pitbulovi gotovo rastrgli ženu

U razmaku od samo nekoliko sati u Dom zdravlja Barajevo primljene su dve osobe sa stravičnim povredama zbog ujeda pasa. Starija žena (68) napadnuta je jutros i nalazi se u teškom stanju nakon što su je psi gotovo potpuno rastrgli, a sinoć je, kako se pretpostavlja jedan od tih pasa napao i maloletnog dečaka.

Srbija 28.07.2017 | 16:29
Pitbulovi gotovo rastrgli ženu
Prva nesreća desila se sinoć u naselju Gaj, kada je dečaka (14) napao vlasnički pas i tom prilikom mu naneo ozbiljne povrede.
 
- Dobili smo poziv kada se sve dogodilo. Dečak je primljen kod nas, imao je preko deset ujeda po celom telu, pa smo morali da ga prebacimo u Urgentni centar jer je bio u lošem stanju - kažu za "Blic" iz Doma zdravlja Barajevo.

Danas oko osam sati ujutro dogodio se još teži napad.

- Opet smo dobili poziv jutros u 8.30, u pitanju je starija žena Mara V. koja ima 68 godina. Ona je napadnuta od strane tri vlasnička psa, koliko mi znamo u pitanju su pit-bulovi. Kada je primljena bila je u stravičnom stanju. Po celom telu ima povrede, povrede skalpa su takođe užasne, ostala je čak bez nekih delova. Noge raznešene, nadlaktice, šake i podlaktice pune ujeda. Lekar nije mogao da proceni koliko je ujeda bilo. Stravično - kažu iz Doma zdravlja u Barajevu.

Oni su je odmah prebacili u Urgentni centar na reanimaciju.

Iz Zoohigijene kažu da su njihove ekipe na terenu od jutros kada su dobili poziv od policije. Jedan vlasnički pas je uhvaćen, dok se za drugima traga.

- Ekipe će ostati na terenu dok se ne uhvate preostala dva psa. Prvog kojeg smo pronašli prebacili smo u karantin u Ovči - kažu iz Zoohigijene.

Kako saznajemo, vlasnik pasa je obavešten o svemu što se dogodilo, ali nije poznato da li je priveden u policiju.

(Blic)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Hm

28.07.2017 14:56

To smeće treba zakonom zabraniti držati.

ODGOVORITE
Name

Ko

28.07.2017 15:22

Ovu vasku treba pevaspitati ili zabraniti u naseljenim mjestima..

Name

Херцеговац

28.07.2017 15:50

Треба власника на који дан затворити са таквим псима (туђим) и то без хране, па нека се кољу међу собом.

ODGOVORITE
Name

SLUČAJ U SRPCU

28.07.2017 16:32

U Srpcu otac od veterinarskog inspektora zaposlenog u opštini vodi pit bula bez brnjice po ulici i prepada narod i niko ne reaguje i tako će vjerovatno i ostati sve dok se ne daj bože desi ovakvo nešto.

ODGOVORITE
Name

мнс

28.07.2017 22:23

Брњица треба и за власника.

Name

Logicno

28.07.2017 16:37

Svaki policajac cim ugleda pse odredjenog tipa (pitbul, domerban, doga itd) bez obavezne brnjice treba prici vlasniku i narediti mu da stavi brnjicu ili se makne sa javnih povrsina.

ODGOVORITE
Name

Aleksandra

28.07.2017 18:18

Pojedini vlasnici pasa su gori od samih kerova.

ODGOVORITE
Name

мнс

28.07.2017 22:23

Власницима треба брњица.

Name

Nikola

28.07.2017 23:24

U mojoj gusto naseljenoj ulici gotovo svaka kuca ima bar jedno pasce a pretezno imaju po dvoje troje.Nisu opasni i obicni su psi ali od njihovog lajanja nocu spavati nemogu i ja se pitam kako to njima licno ne smeta to lajanje po noci od njihovih pasa i kako mogu drzati toliko ih...Od jednog komsije stalno izlecu na ulicu i napadaju bicikliste i motoriste,postara redovno i covjek nemoze svoj posa normalno obavljati.Strasno koliko je narod izludio za psima....

ODGOVORITE
Name

Gej=okej

29.07.2017 00:13

Imam dva Bosanska Tornjaka i jednog Američkog Pitbula, nikada ni najmanji incident. Naučeni su da čuvaju samo svoju avliju, van taraba se ponašaju ko jagnjad, ko tri blentave ovce. Jedu samo kuhano meso, pored sirovog bi pocrkali od gladi. Pitbul dijeli ručak sa komšijinom macom, njeni mačići mu spavaju na vrh glave, između dva uha. Tornjacima koji imaju 65 i 76 kila sestrina pudlica od 2 kile otima kost i zajebava ih... Jedini koji bi nastradali su nepoznati stranci u avliji, nepozvani, u gluho doba (isključivo drasli), ili neko ko bi napao moje dijete, taj bi bio pojeden za 30 sekundi. Na nepoznatu djecu ili mlade životinja uopšte ne reaguju. Ekipa vrabaca i golubova se redovno hrani skupa sa njima, na povodcu totalno ignorišu druge kerove koji laju na njih. Moja kćerka sa drugaricama ih jaše kao konje, još se cuke pravo naljute kada djeca prestanu. SVE JE DO VLASNIKA, ne postoje "opasni" psi ako ih namjerno tako ne odgojiš!!! Ovome majmunu koji je od cuke stvorio ubicu treba polomiti svaku kost u tijelu, ne čekati na *určevu policiju i sudove!

ODGOVORITE
Name

Cestitam

29.07.2017 06:38

Svaka cast na pravilnom vaspitanju zivotinja ali... Moje je misljenje da su odredjena vrsta pasa bas kao i puska, sto bi rekao nas cenjeni narod. Kad-tad ce opaliti kad ne treba i eto belaja.Onaj zivotinjski nagon u njima se nemoze "prevaspitati". E sad ako neko ima drugo misljenje,postujem.

Name

Gej=okej

29.07.2017 11:23

Pas ima samo jednu "mahanu", pespogovorno sluša vlasnika. Kako ga vaspitaš, takav će i biti. Ja sam uzeo malog Pitbula sasvim slučajno jer su ga moji tornjaci zavolili kada je bio mala beba, kada su se sreli u parku. Ne da slušaju bolje nego ijedan insan, jako su pažljivi da ne rade gluposti. Na moje cuke NIKO ne smije povisiti ton, nema letvi kod dresiranja. Sa njima razgovaraš kao sa ljudima, Pitbul je izrastao u jedno ogromno tele za igranje. Nema veze da li jedu ili glođu kost, u svakom trenutku im možeš priči. To je zato jer imaju viška hrane i znaju da im ta hrana/kost nije sve u životu. Za plazma keks će ostaviti kilu mesa i doći da se "ogrebu" za jedan griz. Na selu kopira Tornjake i glumi ovčara, ko bajagi nešto trči oko ovaca i skuplja ih po livadi. Donosi loptu pred jagnje da se kao igraju. Samo ih treba odgojiti jaranski, bez galame i imati veliku avliju da komotno landaraju...