Да ли црно-бијели бојкотују Леонарда и остале теме...

"Пресс" конференција била је заказана због утакмице 2. кола Суперлиге са Јавором, али говорило се о мечу са Олимпијакосом и свему што је потом уследило.

Фудбал 28.07.2017 | 21:45
Да ли црно-бијели бојкотују Леонарда и остале теме...
"Ми смо Партизан, који неће да игра на контре", у једној реченици тренер црно-белих, Мирослав Ђукић, објаснио је офанзивни приступ у мечу са Олимпијакосом, који је завршен резултатом 1:3.

У разговору са новинарима између две стварности, европске и овдашње, тренер који се после деценије вратио у српски фудбал и преузео шампиона државе из руку Марка Николића поновио је да ништа не би мењао и да би сутра поново напао Грке у Хусмкој.

"Не бих ништа мењао у поставци екипе. Заговорник сам офанзивне игре. Партизан мора да буде такав, да води меч, има посед лопте, доминира... Могли смо да се повучемо против Олимпијакоса, да чекамо контре, али то нама ничему не служи", образложио је овог петка на "пресс" конференцији пред меч 2. кола Суперлиге, са Јавором.

Та тема, логично, била у другом плану. Партизан ће одиграти још 36 мечева у првенству, али је питање колико ће их одиграти у Европи ове сезоне. 

Ако буде евро-купова наредне јесени у Хумској, мада је реалније да црно-бели јуре групну фазу Лиге Европе у овом тренутку, Ђукић најављује да ће и тада играти - нападачки!

"Желим да мој Партизан игра напред. Како против Мачве и Јавора, тако и против Олимпијакоса. У добром делу утакмице смо били баш такви, доминирали смо, имали посед, били на њиховој половини, али... Шта је разлика? Они не греше, не губе лопте у зонама у којима се не сме, кажњавају сваку грешку. Решаваћемо те проблеме. Партизан видим као екипу која доминира, не видим га другачије".

Ђукић није одбио разговор о томе да ли би нешто дефанзивнија поставка донела и активнији резултат пред реванш на "Караискакису", али је остао при свом.

"Нико нам не гарантује да бисмо добили да смо били дефанзивни. Чему то служи? Онда би се говорило да нисмо били Паритзан, а изгубили смо...", рекао је и додао:

"Ногао сам да ставим дефанзивнију формацију, са више таквих играча и опет да изгубимо. Најгоре би било што онда ми не бисмо били ми. Нема напретка, нема учења. Овако, били смо перфектни и то ће нам служити за наредну утакмицу са Јавором. Сад пије воду прича коју сам 'продавао' кад сам дошао, рекао сам да хоћу Партизан који иде по противника. Сад мој играч не може да каже да се повукао. Напротив, има самопоуздање и може да каже да је против сталног учесника Лиге шампиона видео да можемо да игра без проблема".

Каже да ситнице деле овај Партизан од Партизана због ког се вратио у Србију.

"Још само ти ситни детаљи...", додао је.

У Партизану због ког се вратио у Србију не би смело да буде ни незадовољних, али ни бојкота у самој игри. Није мали број оних који сматрају да се Леонардо у дуелу са прваком Грчке неадекватно понашао, да је превише падао и ширио нервозу, али и да су га саиграчи бојкотовали.

Ђукић то није видео, напротив.

"Ма какви...", климао је одрично главом.

"Ми Леонарда треба да тражимо. То је велики играч, може да нам донесе плус. Сигуран сам да екипа то чини. Он се појави у неком тремутку и направи разлику, генијални потез. Тешко је на тим утакмица бити констанатан".

Додао је...

"Против екипа каква је Олимпијакос мора црначки да се ради 90 минута, нема ту неке лепоте. Видите тим из Пиреја, то је десет типова добро постављених, све пасове затварају и онда се у неком тренутку појави Леонардо и ствари вишак из чега дође наша шанса. Остало време је борба за позицију. Радио је за екипу".

Ђукић је истакао да је снага Олимпијакоса била разлог због којих се стекао утисак о размирицама између црно-белих.

"Грци не дозвољавају ништа, нема шансе да они нама поклоне оно што смо ми њима. Најтежу ствар смо урадили, створили прилике из игре, а пали смо на ситним детаљима".

Да 1:3 није "убило" свлачионицу, Ђукић је покушао да дочара препричавањем анегдоте са тренинга…

"Видим веру у њима. Рекао сам им да смо показали навијачима и фудбалској Србији шта можемо против Олимпијакоса. Не могу сад против Јавора да покажу друго издање. Сад нема назад. Сад си дужан и у обавези да играш истим интензитетом", рекао је Ђукић.

"Неко каже 'сад ћемо овде да убацимо у другу брзину'. Не може друга брзина. Наш мозак све меморише, снима ово што радим, а кад радимо истим интензитетом ствара се навика. Ево, на пример, ја у својој 51. години уђем у шеву с њима и моја навика је да будем агресиван. То хоћу од њих. Ако приступ буде исти онда нема проблема", појаснио је Мирослав Ђукић, шеф стручног штаба Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар