Da li crno-bijeli bojkotuju Leonarda i ostale teme...

"Press" konferencija bila je zakazana zbog utakmice 2. kola Superlige sa Javorom, ali govorilo se o meču sa Olimpijakosom i svemu što je potom usledilo.

Fudbal 28.07.2017 | 21:45
Da li crno-bijeli bojkotuju Leonarda i ostale teme...
"Mi smo Partizan, koji neće da igra na kontre", u jednoj rečenici trener crno-belih, Miroslav Đukić, objasnio je ofanzivni pristup u meču sa Olimpijakosom, koji je završen rezultatom 1:3.

U razgovoru sa novinarima između dve stvarnosti, evropske i ovdašnje, trener koji se posle decenije vratio u srpski fudbal i preuzeo šampiona države iz ruku Marka Nikolića ponovio je da ništa ne bi menjao i da bi sutra ponovo napao Grke u Husmkoj.

"Ne bih ništa menjao u postavci ekipe. Zagovornik sam ofanzivne igre. Partizan mora da bude takav, da vodi meč, ima posed lopte, dominira... Mogli smo da se povučemo protiv Olimpijakosa, da čekamo kontre, ali to nama ničemu ne služi", obrazložio je ovog petka na "press" konferenciji pred meč 2. kola Superlige, sa Javorom.

Ta tema, logično, bila u drugom planu. Partizan će odigrati još 36 mečeva u prvenstvu, ali je pitanje koliko će ih odigrati u Evropi ove sezone. 

Ako bude evro-kupova naredne jeseni u Humskoj, mada je realnije da crno-beli jure grupnu fazu Lige Evrope u ovom trenutku, Đukić najavljuje da će i tada igrati - napadački!

"Želim da moj Partizan igra napred. Kako protiv Mačve i Javora, tako i protiv Olimpijakosa. U dobrom delu utakmice smo bili baš takvi, dominirali smo, imali posed, bili na njihovoj polovini, ali... Šta je razlika? Oni ne greše, ne gube lopte u zonama u kojima se ne sme, kažnjavaju svaku grešku. Rešavaćemo te probleme. Partizan vidim kao ekipu koja dominira, ne vidim ga drugačije".

Đukić nije odbio razgovor o tome da li bi nešto defanzivnija postavka donela i aktivniji rezultat pred revanš na "Karaiskakisu", ali je ostao pri svom.

"Niko nam ne garantuje da bismo dobili da smo bili defanzivni. Čemu to služi? Onda bi se govorilo da nismo bili Paritzan, a izgubili smo...", rekao je i dodao:

"Nogao sam da stavim defanzivniju formaciju, sa više takvih igrača i opet da izgubimo. Najgore bi bilo što onda mi ne bismo bili mi. Nema napretka, nema učenja. Ovako, bili smo perfektni i to će nam služiti za narednu utakmicu sa Javorom. Sad pije vodu priča koju sam 'prodavao' kad sam došao, rekao sam da hoću Partizan koji ide po protivnika. Sad moj igrač ne može da kaže da se povukao. Naprotiv, ima samopouzdanje i može da kaže da je protiv stalnog učesnika Lige šampiona video da možemo da igra bez problema".

Kaže da sitnice dele ovaj Partizan od Partizana zbog kog se vratio u Srbiju.

"Još samo ti sitni detalji...", dodao je.

U Partizanu zbog kog se vratio u Srbiju ne bi smelo da bude ni nezadovoljnih, ali ni bojkota u samoj igri. Nije mali broj onih koji smatraju da se Leonardo u duelu sa prvakom Grčke neadekvatno ponašao, da je previše padao i širio nervozu, ali i da su ga saigrači bojkotovali.

Đukić to nije video, naprotiv.

"Ma kakvi...", klimao je odrično glavom.

"Mi Leonarda treba da tražimo. To je veliki igrač, može da nam donese plus. Siguran sam da ekipa to čini. On se pojavi u nekom tremutku i napravi razliku, genijalni potez. Teško je na tim utakmica biti konstanatan".

Dodao je...

"Protiv ekipa kakva je Olimpijakos mora crnački da se radi 90 minuta, nema tu neke lepote. Vidite tim iz Pireja, to je deset tipova dobro postavljenih, sve pasove zatvaraju i onda se u nekom trenutku pojavi Leonardo i stvari višak iz čega dođe naša šansa. Ostalo vreme je borba za poziciju. Radio je za ekipu".

Đukić je istakao da je snaga Olimpijakosa bila razlog zbog kojih se stekao utisak o razmiricama između crno-belih.

"Grci ne dozvoljavaju ništa, nema šanse da oni nama poklone ono što smo mi njima. Najtežu stvar smo uradili, stvorili prilike iz igre, a pali smo na sitnim detaljima".

Da 1:3 nije "ubilo" svlačionicu, Đukić je pokušao da dočara prepričavanjem anegdote sa treninga…

"Vidim veru u njima. Rekao sam im da smo pokazali navijačima i fudbalskoj Srbiji šta možemo protiv Olimpijakosa. Ne mogu sad protiv Javora da pokažu drugo izdanje. Sad nema nazad. Sad si dužan i u obavezi da igraš istim intenzitetom", rekao je Đukić.

"Neko kaže 'sad ćemo ovde da ubacimo u drugu brzinu'. Ne može druga brzina. Naš mozak sve memoriše, snima ovo što radim, a kad radimo istim intenzitetom stvara se navika. Evo, na primer, ja u svojoj 51. godini uđem u ševu s njima i moja navika je da budem agresivan. To hoću od njih. Ako pristup bude isti onda nema problema", pojasnio je Miroslav Đukić, šef stručnog štaba Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar