Најава: Коме је остало снаге да дрма Јавор?!

Сума ће играти "више", Леонардо се жали на повреду, Ћирковић не осећа болове. Којих 11 ће Ђукић извести на терен у суботу у 19 часова?

Фудбал 28.07.2017 | 19:45
Најава: Коме је остало снаге да дрма Јавор?!
Партизан: Кљајић - Вулићевић, Ћирковић (од 72. Н. Р. Милетић), Остојић, Н. Г. Милетић - Косовић, Евертон, Јанковић (од 82. Пантић), Леонардо - Тавамба, Ђурђевић.

Ово је састав црно-белих који је у уторак увече пред скоро 25.000 гледалаца на команду тренера Мирослава Ђукића кренуо у јуриш на све, а добио 1:3 у мечу са Олимпијакосом у квалификацијама за Лигу шампиона.

Само четири дана касније, на истом месту и видећемо пред колико људи, шампион Србије дочекаће Јавор у утакмици 2. кола Суперлиге за коју ће, очигледно, Ђукић морати мало да заротира стартну поставу.

Причајући са новинарима пред меч са Ивањичанима, мада тај дуел скоро да није ни поменут услед бројних и даље врућих тема везаних за двобој са Атињанима, Ђукић је најавио да ће најскупље појачање у историји Партизана, Сејдуба Сума, играти…

"Биће промена, али не много. Сејдуба Сума је сваки дан све боље што се тиче физичке спреме, већ против Јавора ће имати много већу минутажу".

Да ли то значи и улогу стартера, остаје да се види.

Ђукић је у уторак направио две измене, од чега је једна била принудна - штопер Лазар Ћирковић морао је да напусти игру у 72. минуту због бола који је осетио.

"Лазар је одрадио тренинг и не осећа последице лакше повреде од уторка", рекао је Ђукић овог петка нешто после поднева.

На крају, тема је (више пута) био и Леонардо. Да ли ће играти црно-бела "42" дилема је и када је спреман, и када има право наступа, јер "сага" око његовог одласка из Хумске овог лета траје и траје.

Након што се извинио због изостанка са тренинга и потом био уврштен у стартну поставу за дуел са грчким шампионом, Леонардо је поново уврштен међу – ровите.

"Лео има мишићних проблема, видећемо колико ће бити спреман", рекао је Ђукић, који је пре тога одбацио сваку могућност да је остатак тима током меча са црвено-белима из Пиреја бојкотовао незадовољног Бразилца.

"Одгледао сам меч, одлично је Звезда одиграла, имали су добар интензитет. Велики дерби нас очекује већ за месец дана. Биће интеренсантно", рекао је Ђукић дан после победе највећег ривала над чешком Спартом од 2:0 у квалификацијама за Лигу Европе.

Партизан - Будућност 0:0: Кљајић - Вулићевић, Остојић, Ћирковић, Н. Г. Милетић - Косовић, Евертон - Јанковић (од 82. Михајловић), Леонардо (од 88. Пантић), Ђуричковић (од 91. Илић) - Ђурђевић.

Партизан - Мачва 6:1: Кљајић - Н. Р. Милетић, Ћирковић, Остојић, Н. Г. Милетић - Косовић, Јевтовић, Јанковић (од 61. Сума), Пантић (од 76. Михајловић) - Тавамба, Ђурђевић (од 79. Јовановић).

Партизан - Олимпијакос 1:3: Кљајић - Вулићевић, Ћирковић (од 72. Н. Р. Милетић), Остојић, Н. Г. Милетић - Косовић, Евертон, Јанковић (од 82. Пантић), Леонардо - Тавамба, Ђурђевић.

Осим голмана Филипа Кљајића, који је бранио на све три утакмице Партизана у претходних десет дана, само су још штопер Бојан Остојић, леви бек Немања Г. Милетић и везиста Небојша Косовић провели на терену свих 270 и "кусур" минута. Вероватно би и Лазар Ћирковић, да није осетио бол средином другог полувремена у дуелу са Олимпијакосом.

Урош Ђурђевић био је замењен у финишу меча са Мачвом, па му десетак минута недостаје до 270 на терену у претходна три меча.

Црно-бели ће у суботу одиграти четврти такмичарски меч за 11 дана, а за очекивати је да на десном боку заигра Нејмања Р. Милетић, у везном реду Марко Јевтовић, а да шансу добију и Сејдуба Сума, Данило Пантић, можда Петар Ђуричковић, Саша Илић, Ђорђе Јовановић…

Треба рећи и да су Кљајић, Остојић, Ћирковић, Н. Г. Милетић, Косовић и Ђурђевић почели и прву утакмицу Партизана у сезони, 11. јула када је Будућност побеђена 2:0, али је екипа до другог наступа имала пуну недељу за одмор и припрему, па те минуте нисмо рачунали у ову акумулацију умора у периоду између 18. и 29. јула после чега неће бити времена за одмор - реванш са Олимпијакосом заказан је већ за 1. август.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар