Najava: Kome je ostalo snage da drma Javor?!

Suma će igrati "više", Leonardo se žali na povredu, Ćirković ne oseća bolove. Kojih 11 će Đukić izvesti na teren u subotu u 19 časova?

Fudbal 28.07.2017 | 19:45
Najava: Kome je ostalo snage da drma Javor?!
Partizan: Kljajić - Vulićević, Ćirković (od 72. N. R. Miletić), Ostojić, N. G. Miletić - Kosović, Everton, Janković (od 82. Pantić), Leonardo - Tavamba, Đurđević.

Ovo je sastav crno-belih koji je u utorak uveče pred skoro 25.000 gledalaca na komandu trenera Miroslava Đukića krenuo u juriš na sve, a dobio 1:3 u meču sa Olimpijakosom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Samo četiri dana kasnije, na istom mestu i videćemo pred koliko ljudi, šampion Srbije dočekaće Javor u utakmici 2. kola Superlige za koju će, očigledno, Đukić morati malo da zarotira startnu postavu.

Pričajući sa novinarima pred meč sa Ivanjičanima, mada taj duel skoro da nije ni pomenut usled brojnih i dalje vrućih tema vezanih za dvoboj sa Atinjanima, Đukić je najavio da će najskuplje pojačanje u istoriji Partizana, Sejduba Suma, igrati…

"Biće promena, ali ne mnogo. Sejduba Suma je svaki dan sve bolje što se tiče fizičke spreme, već protiv Javora će imati mnogo veću minutažu".

Da li to znači i ulogu startera, ostaje da se vidi.

Đukić je u utorak napravio dve izmene, od čega je jedna bila prinudna - štoper Lazar Ćirković morao je da napusti igru u 72. minutu zbog bola koji je osetio.

"Lazar je odradio trening i ne oseća posledice lakše povrede od utorka", rekao je Đukić ovog petka nešto posle podneva.

Na kraju, tema je (više puta) bio i Leonardo. Da li će igrati crno-bela "42" dilema je i kada je spreman, i kada ima pravo nastupa, jer "saga" oko njegovog odlaska iz Humske ovog leta traje i traje.

Nakon što se izvinio zbog izostanka sa treninga i potom bio uvršten u startnu postavu za duel sa grčkim šampionom, Leonardo je ponovo uvršten među – rovite.

"Leo ima mišićnih problema, videćemo koliko će biti spreman", rekao je Đukić, koji je pre toga odbacio svaku mogućnost da je ostatak tima tokom meča sa crveno-belima iz Pireja bojkotovao nezadovoljnog Brazilca.

"Odgledao sam meč, odlično je Zvezda odigrala, imali su dobar intenzitet. Veliki derbi nas očekuje već za mesec dana. Biće interensantno", rekao je Đukić dan posle pobede najvećeg rivala nad češkom Spartom od 2:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Partizan - Budućnost 0:0: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Ćirković, N. G. Miletić - Kosović, Everton - Janković (od 82. Mihajlović), Leonardo (od 88. Pantić), Đuričković (od 91. Ilić) - Đurđević.

Partizan - Mačva 6:1: Kljajić - N. R. Miletić, Ćirković, Ostojić, N. G. Miletić - Kosović, Jevtović, Janković (od 61. Suma), Pantić (od 76. Mihajlović) - Tavamba, Đurđević (od 79. Jovanović).

Partizan - Olimpijakos 1:3: Kljajić - Vulićević, Ćirković (od 72. N. R. Miletić), Ostojić, N. G. Miletić - Kosović, Everton, Janković (od 82. Pantić), Leonardo - Tavamba, Đurđević.

Osim golmana Filipa Kljajića, koji je branio na sve tri utakmice Partizana u prethodnih deset dana, samo su još štoper Bojan Ostojić, levi bek Nemanja G. Miletić i vezista Nebojša Kosović proveli na terenu svih 270 i "kusur" minuta. Verovatno bi i Lazar Ćirković, da nije osetio bol sredinom drugog poluvremena u duelu sa Olimpijakosom.

Uroš Đurđević bio je zamenjen u finišu meča sa Mačvom, pa mu desetak minuta nedostaje do 270 na terenu u prethodna tri meča.

Crno-beli će u subotu odigrati četvrti takmičarski meč za 11 dana, a za očekivati je da na desnom boku zaigra Nejmanja R. Miletić, u veznom redu Marko Jevtović, a da šansu dobiju i Sejduba Suma, Danilo Pantić, možda Petar Đuričković, Saša Ilić, Đorđe Jovanović…

Treba reći i da su Kljajić, Ostojić, Ćirković, N. G. Miletić, Kosović i Đurđević počeli i prvu utakmicu Partizana u sezoni, 11. jula kada je Budućnost pobeđena 2:0, ali je ekipa do drugog nastupa imala punu nedelju za odmor i pripremu, pa te minute nismo računali u ovu akumulaciju umora u periodu između 18. i 29. jula posle čega neće biti vremena za odmor - revanš sa Olimpijakosom zakazan je već za 1. avgust.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar