Хрвати о Савићу и "делфинима": Господа!

Србија није изборила пласман у финале Светског првенства, али јесте дивљење свих јер су у поразу показали како прави спортиста треба да се понаша.

Остали спортови 28.07.2017 | 19:15
Хрвати о Савићу и "делфинима": Господа!
Ватерполисти Србије предали су светску круну поразом од Хрватске (11:12) у полуфиналу шампионата у Будимпешти.

Дан након изгубљеног меча српски ватерполисти на челу са селектором Дејаном Савићем ударна су вест на страницама хрватских портала. Медији сложно оцењују да је господски гест по завршетку меча разгалио цео регион. Селектор Србије одмах је пришао хрватском колеги Ивици Туцаку, снажно га загрлио и пожелео му много среће у финалу.

"Загрљајем након утакмице на Светском првенству у Будимпешти су послали поруку онима који знају само за мржњу", пише портал Индеx, уз подсећање да је идентичан потез Савића и Туцака виђен и прошле године након финала Олимпијских игара у Рију, када је славила Србија.

Ватерполисти Србије такође су показали како треба да се понаша прави спортиста у поразу. Они су признали да је победио бољи ривал и честитали Хрватима на победи.

О правом односу чији би пример сви требало да следе, пише и портал 24сата.хр.

"Хрватска и Србија су ватерполо велесиле, али пре сваке наше утакмице тензије иду до плафона, спомиње се рат, протеривање, убијање... Све што нема никакве везе са спортом, али Туцак и Савић, као и играчи у базену, али и у изјавама након утакмице, показали су да су изнад тога, пре свега, велики су спортисти и људи".

"Најобичнији загрљај, али заправо много више од тога. Савић је, колико год му било тешко, отишао до наше стране и загрлио Туцка. Искрено и без патетике, дошао је честитати бољем, као што је то Туцак направио у финалу Рија", стоји у тексту хрватског портала.

И "Јутарњи лист" и "Вечерњи лист" посебно су се осврнули на загрљај двојице селектора после меча.

"Сцена која је одушевила све оне који би било какву велику мржњу што пре 'бацили кроз прозор', догодила се на самом крају сусрета. Селектори репрезентација Ивица Туцак и Дејан Савић пријатељски и с пуно поштовања загрлили су се уз базен, а те сцене обишле су свет и одушевиле регију", преноси јутарњи.хр.

Свака част, мајстори!

Извор: мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Наш Идиотлук

28.07.2017 18:22

Драгутине,Драгане,ННН И ДРУГИ СЛИЧНИ гдје сте сада и зашто не коментаришете ово..Вјероватно ваш нацинализам неможе пијмити да Србин може загрлити Хрвата .Свака им част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХРТ

28.07.2017 18:47

Струцни консултант (цитај ид.от ) на ХРТ за пренос ватерполо утакмице, при резултатиу 3:1 за Србију је прокоментарисао ....морам, морам Америцки судија је инструисан од стране селектора САД-а инаце Србина Удовицица....

Name

нисам завијао с вуковима

28.07.2017 18:39

Нормални и успјешни,остварени људи.

ОДГОВОРИТЕ