ЛЕ: Делије прижељкују Брагу, прибојавају се Келна!

Да ли је 2:0 довољно Звезди у Прагу?

Фудбал 28.07.2017 | 17:45
ЛЕ: Делије прижељкују Брагу, прибојавају се Келна!
Победом против Спарте из Прага у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу Европе (2:0), фудбалери Црвене звезде подсетили су на нека стара времена и пробудили успомене. И лепе, али и оне мање лепе.

Нажалост, ових других је нешто више кроз протеклу деценију, а да не би и даље тако било, тренер Владан Милојевић забранио је играчима да падају у еуфорију пред реванш у Прагу наредног четвртка.

Неће им то бити лако, пошто је међу навијачима већ почело да се машта о пожељном имену наредног ривала, последњег у борби за (пре)дуго чекани пласман у групну фазу европског такмичења.

За наставак пута потребно је, ипак, прво потврдити сјајно издање са домаћег терена и стечена два гола предности.

На опрез позива податак да је Црвена звезда последњи пут успела да елиминише неко познато име на мапи европског фудбала још 2005. године, када је против Браге било 0:0 у Београду, а затим 1:1 у Португалу, па је пресудио гол у гостима.

Као што прижељкују такав расплет, тако се присталице црвено-белих прибојавају 1989. и мечева са Келном, када је после 2:0 код куће головима Савићевића, Звезда у Немачкој изгубила 0:3.

Још је свежија рана из дуела са Стразбуром исте године кад је била Брага, у којем су црвено-бели током утакмице водили 2:0, а онда пред крај примили два гола (други у надокнади) за крај европског пута у групи Лиге Европе уместо дочеканог пролећа којем су се сви понадали после 3:0 против Роме. Испоставило се да је римска "вучица" била последњи велики скалп Звездиних фудбалера све до овог четвртка, 27. јула 2017.

Како је утакмица са Ромом играна у децембру 2005, чак 11 и по година требало је црвено-белима да резултатом подсете на неке славне дане клупске прошлости.

Успели су то Владан Милојевић и његов тим. Коначно је Звезда опет била борбена, самоуверена, рационална и дисциплинована у игри против фаворизованог ривала, што Спарта у овом тренутку свакако јесте без обзира на изјаве играча црвено-белих да им се не прети у њиховој кући.

Много важније од тога шта су причали је да су то показали на терену и сада је Звезда та која се пита. Два гола јесу добар капитал, а да ли ће бити и довољан, видећемо идућег четвртка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар