LE: Delije priželjkuju Bragu, pribojavaju se Kelna!

Da li je 2:0 dovoljno Zvezdi u Pragu?

Fudbal 28.07.2017 | 17:45
LE: Delije priželjkuju Bragu, pribojavaju se Kelna!
Pobedom protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (2:0), fudbaleri Crvene zvezde podsetili su na neka stara vremena i probudili uspomene. I lepe, ali i one manje lepe.

Nažalost, ovih drugih je nešto više kroz proteklu deceniju, a da ne bi i dalje tako bilo, trener Vladan Milojević zabranio je igračima da padaju u euforiju pred revanš u Pragu narednog četvrtka.

Neće im to biti lako, pošto je među navijačima već počelo da se mašta o poželjnom imenu narednog rivala, poslednjeg u borbi za (pre)dugo čekani plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Za nastavak puta potrebno je, ipak, prvo potvrditi sjajno izdanje sa domaćeg terena i stečena dva gola prednosti.

Na oprez poziva podatak da je Crvena zvezda poslednji put uspela da eliminiše neko poznato ime na mapi evropskog fudbala još 2005. godine, kada je protiv Brage bilo 0:0 u Beogradu, a zatim 1:1 u Portugalu, pa je presudio gol u gostima.

Kao što priželjkuju takav rasplet, tako se pristalice crveno-belih pribojavaju 1989. i mečeva sa Kelnom, kada je posle 2:0 kod kuće golovima Savićevića, Zvezda u Nemačkoj izgubila 0:3.

Još je svežija rana iz duela sa Strazburom iste godine kad je bila Braga, u kojem su crveno-beli tokom utakmice vodili 2:0, a onda pred kraj primili dva gola (drugi u nadoknadi) za kraj evropskog puta u grupi Lige Evrope umesto dočekanog proleća kojem su se svi ponadali posle 3:0 protiv Rome. Ispostavilo se da je rimska "vučica" bila poslednji veliki skalp Zvezdinih fudbalera sve do ovog četvrtka, 27. jula 2017.

Kako je utakmica sa Romom igrana u decembru 2005, čak 11 i po godina trebalo je crveno-belima da rezultatom podsete na neke slavne dane klupske prošlosti.

Uspeli su to Vladan Milojević i njegov tim. Konačno je Zvezda opet bila borbena, samouverena, racionalna i disciplinovana u igri protiv favorizovanog rivala, što Sparta u ovom trenutku svakako jeste bez obzira na izjave igrača crveno-belih da im se ne preti u njihovoj kući.

Mnogo važnije od toga šta su pričali je da su to pokazali na terenu i sada je Zvezda ta koja se pita. Dva gola jesu dobar kapital, a da li će biti i dovoljan, videćemo idućeg četvrtka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar