Мркела: "Нова Звезда" је заслуга Милојевића!

Митар Мркела, спортски директор Црвене звезде, похвалио је екипу и тренера Владана Милојевића после победе над Спартом.

Фудбал 28.07.2017 | 15:45
Мркела: "Нова Звезда" је заслуга Милојевића!
Звезда је на стадиону "Рајко Митић" победила Спарту из Прага са 2:0 у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе, а друга утакмица на програму је наредног четвртка у Прагу.

Мркела је истакао да је очигледна промена у менталитету и да је за "нову Звезду" најзаслужнији управо Милојевић.

"Енергија је оно што ми се највише допада. Мислим да је то највише до тренера Владана Милојевића. Свака му част. Он има велику енергију, ради жестоко и то уме да пренесе на играче и терен. То је оно што је у овом тренутку велики квалитет", рекао је Мркела и додао да је задовољан издањем, али да мора да постоји опрез пред другу утакмицу. 

Он је похвалио нове играче који су потпуно оправдали поверење против чешког састава. 

"Бирали смо појачања, желели те играче и они су то вечерас оправдали. Имамо доста играча који су касно почели припреме – Пешић и Бабић су почели припреме петог-шестог јула. Тренирали су само 20 дана и нису још у правој кондицији. Када они буду били спремни, мислим да ће то бити још боље. Борјан је искусан голман и нешто најбоље што смо у овом тренутку могли да урадимо". 

Ипак, други су остали у сенци Гелора Канге и Мичела Доналда који су одиграли перфектно, а за које се спекулише да ће напустити Звезду. 

"Доналд је играч који је најдуже у екипи. Добра је личност, добро игра за Црвену звезду и мислим да је било логично да добије капитенску траку. Канга је одиграо феноменалну утакмицу. Чини ми се да ове сезоне, од пре две-три утакмице када је кренуо да игра, показује најбоље партије од када је у Црвеној звезди. Волео бих да у клубу остану и после европских утакмица јер ћемо на тржишту тешко наћи такве играче. Имају обећање да у овом прелазном року могу да напусте клуб, али наша је жеља да остану. Отворићемо наредних причу са њима", закључио је Мркела.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар