Mrkela: "Nova Zvezda" je zasluga Milojevića!

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, pohvalio je ekipu i trenera Vladana Milojevića posle pobede nad Spartom.

Fudbal 28.07.2017 | 15:45
Mrkela: "Nova Zvezda" je zasluga Milojevića!
Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" pobedila Spartu iz Praga sa 2:0 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a druga utakmica na programu je narednog četvrtka u Pragu.

Mrkela je istakao da je očigledna promena u mentalitetu i da je za "novu Zvezdu" najzaslužniji upravo Milojević.

"Energija je ono što mi se najviše dopada. Mislim da je to najviše do trenera Vladana Milojevića. Svaka mu čast. On ima veliku energiju, radi žestoko i to ume da prenese na igrače i teren. To je ono što je u ovom trenutku veliki kvalitet", rekao je Mrkela i dodao da je zadovoljan izdanjem, ali da mora da postoji oprez pred drugu utakmicu. 

On je pohvalio nove igrače koji su potpuno opravdali poverenje protiv češkog sastava. 

"Birali smo pojačanja, želeli te igrače i oni su to večeras opravdali. Imamo dosta igrača koji su kasno počeli pripreme – Pešić i Babić su počeli pripreme petog-šestog jula. Trenirali su samo 20 dana i nisu još u pravoj kondiciji. Kada oni budu bili spremni, mislim da će to biti još bolje. Borjan je iskusan golman i nešto najbolje što smo u ovom trenutku mogli da uradimo". 

Ipak, drugi su ostali u senci Gelora Kange i Mičela Donalda koji su odigrali perfektno, a za koje se spekuliše da će napustiti Zvezdu. 

"Donald je igrač koji je najduže u ekipi. Dobra je ličnost, dobro igra za Crvenu zvezdu i mislim da je bilo logično da dobije kapitensku traku. Kanga je odigrao fenomenalnu utakmicu. Čini mi se da ove sezone, od pre dve-tri utakmice kada je krenuo da igra, pokazuje najbolje partije od kada je u Crvenoj zvezdi. Voleo bih da u klubu ostanu i posle evropskih utakmica jer ćemo na tržištu teško naći takve igrače. Imaju obećanje da u ovom prelaznom roku mogu da napuste klub, ali naša je želja da ostanu. Otvorićemo narednih priču sa njima", zaključio je Mrkela.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar