СП, Србија - Хрватска: Историја, бројке и низ побједа!

Чекајући полуфинале, подсетимо се претходних дуела олимпијских и светских шампиона и вицешампиона.

Остали спортови 27.07.2017 | 20:00
СП, Србија - Хрватска: Историја, бројке и низ побједа!
Будимпешта и острво "Маргитсигет" вечерас ће од 22 часа видети спектакл:

СРБИЈА - ХРВАТСКА, за пласман у финале!

Дуел две најбоље екипе претходних година даће име првог учесника завршне битке за титулу Светског првенства у главном граду Мађарске. У другом полуфиналу, од 20.30 часова, састаће се домаћин и репрезентација Грчке.

Српски и хрватски ватерполисти створили су претходних деценија ривалство које је израженије него у другим спортовима. Уз обострано поштовање, изабраници Дејана Савића и Ивице Туцака редовно се срећу у завршницама великих турнира и играју веома узбудљиве мечеве, који се памте.

Најважнији меч у овој деценији, "делфини" и "баракуде" одиграли су прошлог лета у финалу Олимпијских игара у Рију, где су Срби златном медаљом употпунили и заокружили апсолутну владавину светским ватерполом. Коначан резултат био је 11:7 за наш тим.

Годину раније, у финалу Светског првенства у Русији, Срби и Хрвати такође су одлучивали о титули и Савићев тим такође је победио. То је чак била једна од две најубедљивије победе нашег тима у овом ривалству, резултатом - 11:4.

Када је последњи пут Хрватска победила Србију? Пре седам година! Било је то у полуфиналу Европског првенства у Загребу 2010, када је наш вечерашњи ривал освојио злато.

Репрезентација СР Југославије/СЦГ/Србије одиграла је против Хрватске 28 утакмица, победила 18 пута, два пута је било нерешено, а "баракуде" су славиле осам пута.

Од пораза у Загребу, "делфини" су победили Хрвате пет пута и сваки пут било је три или више голова разлике. Тако није било само на Европском првенству у Будимпешти, где је меч на "Алфред Хајошу" завршен без победника.

Мађарски и европски храм ватерпола угостиће две велике селекције и вечерас од 22 часа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар