Лазару пропали преговори!

Ливерпул не спушта цену! Српски фудбалер био пред селидбом у Серију А, међутим, тражено обештећење испоставило се као превисоко.  Ипак није време за Лазара Марковића и Фјорентину! Италијански клуб не жели да плати 18. 000. 000 евра за обештећење.

Фудбал 30.07.2017 | 08:00
Лазару пропали преговори!
Лазар Марковић ће овог лета и дефинитивно напустити Ливерпул, али још се не зна куда ће.

Српски фудбалер није у плановима Јиргена Клопа и има слободу да пронађе нови ангажман. По писању локалног листа "Ливерпул Ехо", 23-годишњи везиста протеклих дана преговарао је са Фиорентином, међутим, до договора није дошло јер Ливерпул не жели да спусти обештећење које тренутно износи 16 милиона фунти.

На Енфилду се надају да ће Вотфорд или Лестер, који се по писању поменутог листа такође интересују за Марковића, моћи да исплате тражену суму новца и зато нису хтели да изађу у сусрет љубичастима из Фиренце.

Подсетимо, Марковић је у Ливерпул стигао пре три године из Бенфике за 20 милиона фунти, али је у црвеном дресу одиграо само 34 утакмице. Био је на позајмицама у Фенербахчеу, Спортингу из Лисабона и Халу, међутим, није успео да се наметне за останак у славном енглеском клубу.

Лазар Марковић по свему судећи неће обући дрес Фјорентине. Наиме, како преноси добро обавештени Ливерпул Ехо, италијански клуб је наводно одустао од ангажовања српског фудбалера јер му је превисока откупна цена од 18.000.000 евра.

Тренер Црвених Јирген Клоп дефинитивно не рачуна на Марковића, а и Ливерпул је решио да га више не шаље на позајмице, већ да проба да га пода и врати барем део уложеног новца.

Марковић је у Ливерпул дошао у лето 2014. године из Бенфике која је на име обештећења зарадила 22.000.000 евра.

Наравно, није Фјорентина једини клуб заинтересован за Марковића, а ту су и премијерлигаши Вотфорд и Лестер.

Марковић је прошле сезоне играо на позајмицама у лисабонском Спортингу и Хал Ситију. За оба клуба одиграо је по 14 утакмица и постигао два гола. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар