Фрум послије Тур д'Франса вози и Вуелту!

Четвороструки шампион Тур д'Франса, Крис Фрум, одлучио је да вози Трку кроз Шпанију која је на програму од 19. августа до 10. септембра.  Крис Фрум после Тур де Франса, јури бесмртност на Трци око Шпаније! Британац ће покушати да освоји Вулету после Тур де Франса, што од промене термина такмичења нико није успео.

Остали спортови 30.07.2017 | 21:15
Фрум послије Тур д'Франса вози и Вуелту!
Британац је пре само неколико дана дошао до четврте победе на најпрестижнијој трци на свету и сада је одлучио да вози и трећи Гранд тур у сезони.

"Вуелта је трка коју волим, тешка је, али уживам у те три недеље. Три пута сам био други и желим да је сада освојим", рекао је Фрум.

Бициклиста СКАЈ екипе циља да победи на два Гранд тура у сезони.

"Победити на Туру и Вуелти би било невероватно", казао је Крис.

Поред Фрума, Ла Вуелту очекује се да возе Алберто Контадор, Роман Барде, Фабио Ару и Винченцо Нибали.

Актуелни шампион Трке кроз Шпанију је Наиро Кинтана који је прошле године тријумфовао испред Фрума, Естебана Чавеса и Алберта Контадора.

Трка око Шпаније, чувена Вулета видеће британског бициклисту, Криса Фрума. То је данас саопштила екипа Скај за коју вози трофејни такмичар.

“Указала ми се прилика, и сигурно да ћу покушати да је искористим. Вуелта је трка коју волим, опасна је, али то су оне три недеље у којима уживам” изјавио је Крис Фрум, а преносе британски медији који напомињу да је бициклиста изузетно уморан након што је у недељу по четврти пут освојио Тур де Франс.

“Волео бих да победим, пошто сам три пута био други на Вуелти. Освојити тиулу на Тур де Франсу и на Вуелти исте године било би апсолутно невероватно искуство”, рекао је Крис Фрумкоји ће уколико освоји Вулету ући у спортске анале као први бициклиста света коме је то пошло за руком након што је 1995. године термин трке померен за крај августа и почетак септембра.

Трка око Француске стартује 19. августа у француском Ниму, а завршава се у Мадриду 10. септембра.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар