Frum poslije Tur d'Fransa vozi i Vueltu!

Četvorostruki šampion Tur d'Fransa, Kris Frum, odlučio je da vozi Trku kroz Španiju koja je na programu od 19. avgusta do 10. septembra.  Kris Frum posle Tur de Fransa, juri besmrtnost na Trci oko Španije! Britanac će pokušati da osvoji Vuletu posle Tur de Fransa, što od promene termina takmičenja niko nije uspeo.

Ostali sportovi 30.07.2017 | 21:15
Frum poslije Tur d'Fransa vozi i Vueltu!
Britanac je pre samo nekoliko dana došao do četvrte pobede na najprestižnijoj trci na svetu i sada je odlučio da vozi i treći Grand tur u sezoni.

"Vuelta je trka koju volim, teška je, ali uživam u te tri nedelje. Tri puta sam bio drugi i želim da je sada osvojim", rekao je Frum.

Biciklista SKAJ ekipe cilja da pobedi na dva Grand tura u sezoni.

"Pobediti na Turu i Vuelti bi bilo neverovatno", kazao je Kris.

Pored Fruma, La Vueltu očekuje se da voze Alberto Kontador, Roman Barde, Fabio Aru i Vinčenco Nibali.

Aktuelni šampion Trke kroz Španiju je Nairo Kintana koji je prošle godine trijumfovao ispred Fruma, Estebana Čavesa i Alberta Kontadora.

Trka oko Španije, čuvena Vuleta videće britanskog biciklistu, Krisa Fruma. To je danas saopštila ekipa Skaj za koju vozi trofejni takmičar.

“Ukazala mi se prilika, i sigurno da ću pokušati da je iskoristim. Vuelta je trka koju volim, opasna je, ali to su one tri nedelje u kojima uživam” izjavio je Kris Frum, a prenose britanski mediji koji napominju da je biciklista izuzetno umoran nakon što je u nedelju po četvrti put osvojio Tur de Frans.

“Voleo bih da pobedim, pošto sam tri puta bio drugi na Vuelti. Osvojiti tiulu na Tur de Fransu i na Vuelti iste godine bilo bi apsolutno neverovatno iskustvo”, rekao je Kris Frumkoji će ukoliko osvoji Vuletu ući u sportske anale kao prvi biciklista sveta kome je to pošlo za rukom nakon što je 1995. godine termin trke pomeren za kraj avgusta i početak septembra.

Trka oko Francuske startuje 19. avgusta u francuskom Nimu, a završava se u Madridu 10. septembra.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar