Ко напада ВРС и генерала Савчића

Да људска дрскост често нема граница показују оркестрирани напади РТРС-а и СРНЕ на генерала Миломира Савчића и писмо тзв „Удружења Част отаџбине“ упућено предсједнику Борачке организације Републике Српске. Генералу Савчићу и нешим борцима не треба заштита, јер су они када је требало показали како се брани народ и отаџбина, али се мора указати на велику срамоту да отуђени јавни сервис и Српска новинска агенција нападају и вријеђају часне српске официре зарад плаћеника из Армије БиХ.

Република Српска 27.07.2017 | 17:46
Ко напада ВРС и генерала Савчића
Напаћено српство много тога је дочекало и преживјело, али је тужно гледати да зарад шаке сребрењака српски официри, који су толико храбри да не смију ни да се потпишу испод свог писма, вријеђају и нападају своју браћу, ратне саобрце и генерале, бранећи официра Армије БиХ Џевада Галијашевића против којег су скупа ратовали. Шачица неписмених плаћеника, брука отаџбине и васколиког српства, извријеђала је не само генерала Савчића, већ цјелокупно руководство БОРС-а и демобилисане борце Војске Републике Српске, а одбрану Џевада покушали су невјешто сакрити тужном судбином старице Кристе Куљевић, мајке погинулог борца из околине Добоја коју је заборавила држава за коју је њен син погинуо, и која живи сама у шупи скупа са пацовима који су јој изгризли руке.

Бруке васколиког напаћеног српства и отаџбине знају да генерал Савчић и Борачка организација нису криви што је држава заборавила оне који су се за њу борили, и да не сносе они већ држава и њени челници одговорност за патње несрећне старице и многих других неправедно запостављених и заборављених. 

И сам генерал Савчић нажалост још нема ријешено стамбено питање, и нису генерал Савчић и остали часни официри наше славне Војске Републике Српске себи саградили хацијенде у стилу Пабла Ескобара са базенима, вјештачким језерима, воћњацима и спортким теренима, виле у Београду, Копру, Азурној обали и Кипру, па да им приговарате да живе раскошно док борци, породице погинулих и народ гладује. 

Нису они криви што је пуковник Зубац умро од туге као подстанар, што генерал Грубач живи у гарсонери, већ су кривци управо они који вам редовно бацају шаку сребрењака, и по чијем налогу вријеђате и нападате своју браћу и саборце бранећи најгору олош, шљам и официре противничке војске.

Ставити образ под задњицу често није лијепо али буде корисно. Да је брукама српства и отаџбине остало бар мало од части о којој толико причају, не би лажно по задатку нападали своју браћу и саборце, компромитовали часне официре, Војску и народ, већ би скренули пажњу на тежак положај демобилисаних бораца и официра, присуствовали обиљежавању важних датума из наше историје, дошли некад на сахрану и одали почаст истакнутим официрима Војске Републике Српске. 

Зашто никада ниједну ријеч или саопштење бруке српства и отаџбине нису посветиле борцима и њиховом тешком положају, и зашто нису својим менторима предложили мјере да се стање побољша? Питају ли се некада зашто су их напустили Миленко Каришик и други угледни борци и чланови који су основали удружење наших људи у Србији са часним намјерама да из матице Србије помогну нашим људима у Републици Српској?

О каквим се лицемјерима ради говори и чињеница да бруке београдске оптужују генерала Савчића и БОРС због наводног политичког дјеловања, иако за то нема никаквог основа, а то раде управо они који су јесенас активно учествовали у предизборној кампањи плашећи народ и организујући од Требиња до Сокоца са Луком Петровићем трибине „Слобода је право гласа“.

Прије него што наредни пут ударе на браћу и саборце по налогу својих ментора и покровитеља, надам се да ће се бруке српства и отаџбине сјетити ријечи великог Његоша који каже да је свако рођен да по једном умре, част и брука живе довијека.

Небојша Вукановић

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Јарослава

27.07.2017 16:02

Свака ти је Његосева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поздрав са Романије

27.07.2017 16:17

Јос један од добрих запазања и Небојсиних текстова.

Name

Милко

27.07.2017 18:45

Јел мозда ја треба да браним те који су се борили а јос увијек су подстанари? Па вецина њих су гласацка пјесадија актуелног резима. Кад су норци изасли на улице и несто тразили? Никад. Ако им није добро, засто сами не тразе своја права? Или це се мозда Вукан изборити за њих?

Name

Његос Т

27.07.2017 21:02

Овај пут стварно јесте, сјајна алузија и заврсетак текста са Његосевим цитатом,

Name

Валерија Л.

30.07.2017 10:25

Има још много тема о којима избјегава да пише, или нема храбрости

Name

Раде

30.07.2017 14:58

Е, мој Романијац, када теби прави добро запажање Вукмановић, који у животу ништа није урадио, већ само гледа у туђи тањир. А ген. Савчић ништа није урадио за борце, само гледа лични интерес. Није ово никакав напад на Генерала, већ реалност. Ја иман Његошев орден и није уврштен у новчану накнаду, и ако сам му писао више пута, и ништа. Више ми и не треба. Јанисам ни ратовао зановац, али ме боли неправда.

Name

Добровољац са Вуцјака

27.07.2017 16:16

Засто се борци не окупе и реагују на овакве нападе и увреде Додикових слуга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Официр

27.07.2017 17:01

Зато јер све купују и разбијају системски цим осјете да це се окупити нека здрава група.

Name

СинисаБЛ

27.07.2017 19:36

Питај председника БОРСа,вјерујем да хице несто да промијени лако би било скупити борце.....не сумњам у то.

Name

Бранислав Царевић

27.07.2017 16:21

Ген.Савчић је дуго на позицији и још ништа није урадио за борце.Борцима је само наметнут нови закон о питању бораца,где су исти постављени у нижи ранг друштва.Посебно је написан нови закон о ратним инвалидима,кои је криминалан.Држава стално над инвалидима врши,,Ревизие" и смањује се инвалиднина.Није могуче да су сви оздравили или побољшато стање! БОРС само шути,што наводи да народ мисли да су сагласни са свим тим дешавањима.Требају се јавно исказати јесу ли за борце или владу.Ово је постала страначка Република,а ми борци то не желимо у осталом,нисмо се за то борили.Нека се ге.Савчић и БОРС јавно изјасне и стану на чело бораца.Доста нам је прогона од овога режима а БОРС ништа не помаже.Вечина бораца и његове популацие гладује.Одузимају им се имовина јер нису запослени и не могу платити држави њена потраживања.Више од двадесет година трпимо јарам.Наравно да генерали и БОРС нису криви али зашто шуте?Што не подигне глас и сакупи борце против овога режима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

27.07.2017 17:00

КАКО ИКО МОЖЕ ДА СЕ НАДА ДА ЋЕ САДАШЊА ВЛАСТ СВЕ САМИ ДЕЗЕРТЕРИ КОЈИ СУ О РАТУ СЛУШАЛИ САМО НА ТВ ИЗ СВОЈИХ ДОБРО ОБЕЗБЈЕЂЕНИХ ДОМОВА ПО СРБИЈИ ,АУСТРИЈИ И КО ЗНА СВЕ ОДАКЛЕ СУ СТИГЛИ КАД ЈЕ РАТ ЗАВРШИО ДА НА МИРУ ОПЉАЧКАЈУ ШТО СУ БОРЦИ ОДБРАНИЛИ.

Name

Блед

27.07.2017 19:09

Није тачно да Савчић нема ријешено стамбено питање. У центру Бн је купио стан.

Name

Комшија из Хан Пијеска

30.07.2017 10:42

Савчић није дуго на ечлу БОРС-а и бори с еколико може, гдје сте били критичари кад је Ћургуз продавао борце за пијесак и новац Додику, кога сада савјетује

Name

Последњи кинески цар

30.07.2017 15:03

Подршка и Савчићу и БОРС-у а и колеги из Хан Пијеска. Потписујем комшија твој коментар.

Name

Борац рс

27.07.2017 16:28

ВУКАНЕ СВАКА ТИ ЦАСТ НА ОВОМ ТЕКСТУ И НЕ САМО ОВОМЕ НЕГО И ОСТАЛИМ ПРИЛОЗИМА КОЈЕ ОБЈАВЉУЈЕС.МЕДЈУТИМ КРИМИНАЛАЦ додик ЈЕ УЗЕО СВЕ ПОД СВОЈУ КОНТРОЛУ, МУП,ТУЗИЛА СТВО, СУДСТВО ЈАВНИ СЕРВИС , ПОЈЕДИНЦЕ ОФИЦИРА АРМИЈЕ БИХ УДБАСЕ ЦЕРАНИЦА, КОЗОМАРУ, ЛАЗАНСКИГ И ОСТАЛЕ ПОДРЕПНЕ МУХЕ.ТЕСКА БОРБА НАС ЦЕКА ПОНОВО ДА БИ СКИНУЛИ ОВУ КРИМИНАЛНУ СЕКТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незуси

30.07.2017 00:16

Не пише баш увијек објективно

Name

рибар

27.07.2017 16:33

Све се око улоге "садашње борачке организације" може другачије рећи. Зато се од првог дана бављења политиком(прије осам година) разликујем од оних који у Републици Српској мисле и оних који мисле да мисле. Лако је нападати и дијелити, мада разумијем писца овог текста, као и многе незадовољне садашњим стањем у Републици Српској. Рецимо, нема потребе причати патетично, прићати о појединцима, генерално ништа не ваља. Поготово се не смије злоупотребљавати прича о борцима, породицама палих бораца, инвалидима и преживјелим борцима Републике Српске. Нема потребе правити фронт са многобројним организацијама произашлим из одбрамбено-отаџбинског рата. Све се данас своди на политиканство. Ја као одговоран човјек тврдим да БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА треба да све те "борачке" организације стави под своју контролу. Зашто то не уради ђенерал Савчић није ми јасно? Морамо бити реални, није непознато да су све друге борачке и остале организације проистекле из прошлог рата под контролом ове владе. Да је борачка на општинским нивоима страначки опредјељена, а да борачка на републичком нивоу покушава да нешто балансира. Ја отворено питам ђенерала Савчића, мог пријатеља и стицајем околности пашенога(од исте фамилије смо се некад оженили), питам га, зашто ђенерале ти и твоји не позовете са аргументима на свесрско јединство, зашто не кренеш озбиљније? Није вријеме за пливање у овим немирним водама. Јасан је данас после свега наш циљ Реублици Српској, САБОРНОСТ, политичко јединство, идеја и програм са роковима за ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Борачка ту мора бити медијатор, коректор и ако треба авангарда, нешто попут љутог и писменог синдиката,са једне стране, са друге, моралне вертикале, са пуно добре дипломатије, осјећаја за историјски моменат у коме живимо, односно, пажње да сви буду задовољни у пријеко потребном моралном препороду и привредној реформи у наредна два четворогодишња циклуса. Ја да сам на твоме мјесту, давно би сви политичари-политичке странке-партије у Српској, институције, интелектуалци и удружења грађана били окупљени око идеје очувања Републике Српске, њених природних ресурса и неискоришћених, али лако у фукцију стављених привредних капацитета. Све то у сврху моралне и привредне обнове Републике Српске,одгоја наших младих на правим вриједностима, односно на историјски изнуђеној, али пријеко потребној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ, на коју изгледа само ја и моја Еколошка партија Републике Српске искрено позивамо. Поздрав Никола Лазаревић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

27.07.2017 20:19

Никола, олако си схватио данасњи тренутак у коме сви имају право да казу, а да не одговарају за неистину, не постење, не искреност. На залост, данас се вреднује све сто је до рата било казњиво. Проблем је свијест људи која се не мијења тако лако, док су једни морално осакацени, други се бусају у прса за ( не ) уцињено добро. РС је врло мала организациона јединица у којој на залост висе влада неморал, не писменост, некултура и сл, а то се културним, писменим нацином не мозе промијенити. Безакоње и јаваслук су јаци од свих реалних могуцности.

Name

Бранко Илијас

27.07.2017 16:36

Умјесто постовања ми понизавамо и блатимо насе борце. Страсно гдје смо досли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његос белим његос

27.07.2017 16:36

Описа га овај у стилу '90! Тога се и бојим, кад срби поцну цитирати његоса и писати старосрпским правописом то мирисе на обрацун. Зобидјите нас (несрбе) овај пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко Бањалука

27.07.2017 16:43

Свака ти је на мјесту Небојша!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којекуде

28.07.2017 03:06

Хахх, генијално

Name

Циталац Вбц

27.07.2017 17:03

Не знам цему критике БОРСа и генерала Савцица, није он кривац ха ово, бори се колико мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локо

27.07.2017 17:10

Фукаре које Додик плаћа нашим парама пљују и блате српске борце на нашој телевизији, ето гдје смо стигли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

27.07.2017 20:31

Свака цаст вукане.Дјенерал Савциц је уз нас,насу популацију,бораца,породица погинулих,али појединац се немозе изборити са садасњом корумпираном власт.Дијете сам погинулог борца,врата су ми свуда затворена за посао,зна се ција дјеца посао добијају,а нас сутају од врата до врата. ПРИМЈЕР: У САМЦУ,у БОРСУ ради супруга погинулог борца,која се убрзо удала и родила јос двоје дјеце,са садасњим музем су направили куцу,плац опстина дала,и опет добила двособан стан у који три год.није се уселило ни дијете,јер имају куцу,а ми који смо троцлана породица,мајка,брат и ја,добили мањи једнособан стан,зар ја морам у истој соби да спавам са братом,ипак је нама 27год. овакви примјери,опет морају под кирију,а посла немам,па бозе зар има правде,нема. Најезим се од муке када на тв прицају како несмију се заборавити породице пог,па зар толико могу јавност да лазу,а тјерају ти исти на суд због неплацене РТВ таксе,како их није срамота,имају ли они дјецу,како се бозије правде небоје. свације дијете је исто,и ако мој отац лези у гробу,нас је наса мајка са мукама одхранила,сколовала,дала и она зивот за нас,па ми смо дјеца погинули бораца поносни на своје родитеље,али питам се на ста дјеца политицара имају бити поносни,срамота и грех је велики завладао према цасном и постеном,напаценом народу. Десет романа бих имала да писем,једног дана бице и то. Поруцујем само,нека издајници,јадници знају да насе генерације су стасале у лијепе год.ниције није вјецно. Савциц је једини,постен нас дјенерал. Вукане свака ти цаст,додји у Самац,да видис ста је осам год. урадјено,имао би материјала за објаву наредних пет год. поздрав за све борце,породице погинулих,и инвалиде. Издрзите,издрзацемо и ову олују!!!

Name

борац

27.07.2017 17:58

Па и ми борци смо имали право гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

29.07.2017 20:53

Јесмо али боље да нисмо кер видиш да незнамо гласати.

Name

Никола

27.07.2017 18:03

Људи моји када видим да неко брани Додика одмах знам да је лопов,тако и ови борци који су на Додиков страни!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко су

27.07.2017 18:15

Ко су ови Цаст отадзбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

27.07.2017 18:36

Искрено си све рекао..то је ..залост .пуста..свака цаст ретко ко би био у твој кози...веруј.ми.

Name

Ево ко су

28.07.2017 05:42

Група ратних профитера, предвођених Миленком Каришиком, Томом Ковачем, Момом Мандићем и слични, којима је рат био брат, сада удобно сакривени у својим београдским домовима, купљеним опљачканим, нашим парама... Нису они никаква част, они су брука отаџбине, требало би то похапсити, казнити, а имовину одузети и вратити народу Републике Српске...

Name

ПАТРИОТА-БЛ

27.07.2017 18:15

СВАКА ЧАСТ НЕБОЈША, АЛИ ГЕНЕРАЛ САВЧИЋ БИ ТРЕБАО ЧЕШЋЕ ДА СЕ ПОЈАВЉУЈЕ У ЈАВНОСТИ И МНОГО ЖЕШЋИ ДА БУДЕ У СТАВОВИМА, ПОГОТОВО КАД СЕ ЧАСНИ БОРЦИ НАПАДАЈУ ОД "ВЕТЕРАНА""ИЗВОРНИХ СФС-оваца, разних асоцијација, бивших осуђеника, а НАРОЧИТО АКТУЕЛНЕ ВКАСТИ КОЈА БАХАТО УЖИВА БЕНWФИТЕ ПЛОДОВА НАШИХ ЈУНАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његос

27.07.2017 18:27

Савчић је легенда, водио је Заштитни пук и обишао сва ратишта у Републици Српској, док су Леми и многе јајаре били у Србији, а сада га те фукаре прозивају и још бране официра Армије БиХ Галијашевића. Људи, јесмо ли ми на дрогама, шта се ово дешава са нама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

27.07.2017 19:52

Баја је био командант војне полиције. Бранио је Бакинце.

Name

65 змп

28.07.2017 02:37

Хљеба ми нисмо имали довољно а гинули смо са њим,ЊЕМУ ЗА ЧИН

Name

Зико Тито

27.07.2017 18:39

Цуј Небојса Вукановиц писе о ВРС и ратовању ? Па он није ни на свадби опалио метка а камоли ратишту. Савчић игра како му ови из власти свирају, то сви знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајор ВРС

27.07.2017 19:07

Брука и јесте ста раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

27.07.2017 19:12

Ма све ми се згади. Како то да има на десетине борачких организација ко рогови у врећи.Ето генерале прилика да то ставис под јену капу, тек тада си успио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРЦИ СИПОВА

27.07.2017 19:22

Подрска Генерале од бораца Сипова. Док смо ми ратовали И стварали ову нама драгу Републику Српску они се нису КРСТИЛИ са три прста него су се завлацили у псеце буваре, а данас су највеце лазне патриоте И срби. Вукане свака цаст на тексту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТ. САРАЈЕВО

28.07.2017 09:22

У предизборној кампањи са удружењем "Част отадзбине" велику улогу је одиграо и Душко Вукотић пред. Удр. Ветерана РС. велики лажов и преварант који је режимски поданик, а за услуге је и добро плаћен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

28.07.2017 10:55

ДЕЗЕРТЕРИ И ЛОПОВИ,У ФОЦИ директор СКОЛЕ РАДОВИЦ ДЕЗЕРТЕР-из канцеларије гледа гробље где су младји од издајника сахрањени,УСТАЈМО БОРЦИ,са скинемо ЛОПОВЕЕЕЕЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

01.08.2017 11:09

СРАМОТА ФОЦАЦИ.

Name

томо ковац генерал полиције

28.07.2017 11:19

све сте у праву некад сам водио одбор за заштиту људи и вредности рс Када је генерал Андрић преузео удружење никад та група нису позвали ни мене ни чланове одбора са нас макар развијени. Учествовао сам у активностима да Геб Савиц буде изабран на садашњу функцију апсолутно га подржавам и као ратног друга као и председника Борацке орг .Позивам све ратне припаднике полиције као њихов ратни командант да подрже Генерал а Савцица и борацко организацију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Заститног пука

28.07.2017 14:29

Бране косовxа Галијасевица од насег команданта.. страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.07.2017 18:50

Ово су све продане дусе само раде з себе у рату су увек били иза леда борцима док су онигинули асад раде само з себе свеое војскоде треба у затвор док борци гладују.

Name

ВРС 1992-1996

29.07.2017 04:35

Вукановићу зашто ти ниси нападао и прозивао Савчића када је на прошлим изборима био у изборном штабу Мића Мићића. Жалосно је што се данас највише бораца налази на бироу за запошљавање, а борачку и друге организације проистекле из прошлог рата представљају људи који су добро ситуирани, па поред добре пензије (србијанске) или друге имају и позамашне накнаде као и друге бенефиције. Борце и борачку организацију не могу понизит и уништити наши дојучерашњи непријатељи већ ми сами. Зашто Вукановићу ниси нападао Драгана Чавића када је као предсједник СДС-а и Републике Српске потписао капитулацију и Војску Републике Српске предао у Сарајево. Изгледа да је то по теби био мудар државнички потез. Колико бораца прве категорије има ријешено стамбено питање, а ти кукаш над судбином једног генерала. Сумњам да он нема ријешено стамбено питање на простору бивше државе, само је проблем што су ти официри навикли да примају по двије плате и да имају ријешена стамбена питања са два стана. Сви досадашњи предсједници борачке организације су нажалост били добро политички офарбани и све њих је интересовала политика, а не судбина и положај бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

29.07.2017 19:35

Подршка генералу, издржи и сазивај сабор бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан зворник

29.07.2017 22:27

Ста си Тасо урадио за борце,како си досао до власти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.07.2017 23:08

ПУНО ИМА ПРЕЛЕТАЧА ПЉУЈУ ПО РЕЖИМУ ПА ПРЕЛАЗЕ У ЊИХОВО ЈАТО ТО ВРС АЛАЛ ВЈЕРА ЈА БИ ПРЕСТАЛА ПРИЧАТИ О ЊИМА ИСТИНСКИ БОРЦИ СУ У ЗЕМЉИ А СВЕ ОСТАЛО БЕЗ КОМЕНТАРА ЧАСТ ИЗУЗЕТЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубравко

30.07.2017 00:14

Последња времена када смо дочекали да наше генерале напада последњи олош

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добровољац Заштитног корпуса

30.07.2017 00:15

Па шта ако генерал Савчић има стан у Бијељини, јел треба да буде подстанар. Срам било ове који нападају наше славне официре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни грах није пошто је био..

30.07.2017 06:56

Има у БН али нема у БГ. Какав је то генерал који нема и стан/кућу/вилу у БГ..??!! Или барем у НС..

Name

хахаха

30.07.2017 01:04

а јесте јадни....сваки друг коментар "та ти је његосева"јадници та непије воде .Запљујте у саке И на посао нехљебовци једни.Демобилисани бориц који бре демобилисани борици па рат је просао прије 20 И несто год,неце нико висе у дневнице а сви кукају.....сљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добровољац ЈНА и ВРС

30.07.2017 10:24

Устанак против багре, то је једини излаз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшија из Хан Пијеска

30.07.2017 10:44

Генерала лично познајем и то је један изразито частан, поштеен и моралан човјек и храбар официр. Ужаснут сам када све ово читам и видим шта неки себи допуштају и какви се коментари пишу према нашим херојима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линк 3

30.07.2017 11:21

Јос једно понизење бораца а Савциц и борци назалост цуте

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

30.07.2017 11:47

цуј "насе славне армије" хахаха

ОДГОВОРИТЕ