Ko napada VRS i generala Savčića

Da ljudska drskost često nema granica pokazuju orkestrirani napadi RTRS-a i SRNE na generala Milomira Savčića i pismo tzv „Udruženja Čast otadžbine“ upućeno predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske. Generalu Savčiću i nešim borcima ne treba zaštita, jer su oni kada je trebalo pokazali kako se brani narod i otadžbina, ali se mora ukazati na veliku sramotu da otuđeni javni servis i Srpska novinska agencija napadaju i vrijeđaju časne srpske oficire zarad plaćenika iz Armije BiH.

Republika Srpska 27.07.2017 | 17:46
Ko napada VRS i generala Savčića
Napaćeno srpstvo mnogo toga je dočekalo i preživjelo, ali je tužno gledati da zarad šake srebrenjaka srpski oficiri, koji su toliko hrabri da ne smiju ni da se potpišu ispod svog pisma, vrijeđaju i napadaju svoju braću, ratne saobrce i generale, braneći oficira Armije BiH Dževada Galijaševića protiv kojeg su skupa ratovali. Šačica nepismenih plaćenika, bruka otadžbine i vaskolikog srpstva, izvrijeđala je ne samo generala Savčića, već cjelokupno rukovodstvo BORS-a i demobilisane borce Vojske Republike Srpske, a odbranu Dževada pokušali su nevješto sakriti tužnom sudbinom starice Kriste Kuljević, majke poginulog borca iz okoline Doboja koju je zaboravila država za koju je njen sin poginuo, i koja živi sama u šupi skupa sa pacovima koji su joj izgrizli ruke.

Bruke vaskolikog napaćenog srpstva i otadžbine znaju da general Savčić i Boračka organizacija nisu krivi što je država zaboravila one koji su se za nju borili, i da ne snose oni već država i njeni čelnici odgovornost za patnje nesrećne starice i mnogih drugih nepravedno zapostavljenih i zaboravljenih. 

I sam general Savčić nažalost još nema riješeno stambeno pitanje, i nisu general Savčić i ostali časni oficiri naše slavne Vojske Republike Srpske sebi sagradili hacijende u stilu Pabla Eskobara sa bazenima, vještačkim jezerima, voćnjacima i sportkim terenima, vile u Beogradu, Kopru, Azurnoj obali i Kipru, pa da im prigovarate da žive raskošno dok borci, porodice poginulih i narod gladuje. 

Nisu oni krivi što je pukovnik Zubac umro od tuge kao podstanar, što general Grubač živi u garsoneri, već su krivci upravo oni koji vam redovno bacaju šaku srebrenjaka, i po čijem nalogu vrijeđate i napadate svoju braću i saborce braneći najgoru ološ, šljam i oficire protivničke vojske.

Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo ali bude korisno. Da je brukama srpstva i otadžbine ostalo bar malo od časti o kojoj toliko pričaju, ne bi lažno po zadatku napadali svoju braću i saborce, kompromitovali časne oficire, Vojsku i narod, već bi skrenuli pažnju na težak položaj demobilisanih boraca i oficira, prisustvovali obilježavanju važnih datuma iz naše istorije, došli nekad na sahranu i odali počast istaknutim oficirima Vojske Republike Srpske. 

Zašto nikada nijednu riječ ili saopštenje bruke srpstva i otadžbine nisu posvetile borcima i njihovom teškom položaju, i zašto nisu svojim mentorima predložili mjere da se stanje poboljša? Pitaju li se nekada zašto su ih napustili Milenko Karišik i drugi ugledni borci i članovi koji su osnovali udruženje naših ljudi u Srbiji sa časnim namjerama da iz matice Srbije pomognu našim ljudima u Republici Srpskoj?

O kakvim se licemjerima radi govori i činjenica da bruke beogradske optužuju generala Savčića i BORS zbog navodnog političkog djelovanja, iako za to nema nikakvog osnova, a to rade upravo oni koji su jesenas aktivno učestvovali u predizbornoj kampanji plašeći narod i organizujući od Trebinja do Sokoca sa Lukom Petrovićem tribine „Sloboda je pravo glasa“.

Prije nego što naredni put udare na braću i saborce po nalogu svojih mentora i pokrovitelja, nadam se da će se bruke srpstva i otadžbine sjetiti riječi velikog Njegoša koji kaže da je svako rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.

Nebojša Vukanović

Komentari / 57

Ostavite komentar
Name

Jaroslava

27.07.2017 16:02

Svaka ti je Njegoseva.

ODGOVORITE
Name

Pozdrav sa Romanije

27.07.2017 16:17

Jos jedan od dobrih zapazanja i Nebojsinih tekstova.

Name

Milko

27.07.2017 18:45

Jel mozda ja treba da branim te koji su se borili a jos uvijek su podstanari? Pa vecina njih su glasacka pjesadija aktuelnog rezima. Kad su norci izasli na ulice i nesto trazili? Nikad. Ako im nije dobro, zasto sami ne traze svoja prava? Ili ce se mozda Vukan izboriti za njih?

Name

Njegos T

27.07.2017 21:02

Ovaj put stvarno jeste, sjajna aluzija i zavrsetak teksta sa Njegosevim citatom,

Name

Valerija L.

30.07.2017 10:25

Ima još mnogo tema o kojima izbjegava da piše, ili nema hrabrosti

Name

Rade

30.07.2017 14:58

E, moj Romanijac, kada tebi pravi dobro zapažanje Vukmanović, koji u životu ništa nije uradio, već samo gleda u tuđi tanjir. A gen. Savčić ništa nije uradio za borce, samo gleda lični interes. Nije ovo nikakav napad na Generala, već realnost. Ja iman Njegošev orden i nije uvršten u novčanu naknadu, i ako sam mu pisao više puta, i ništa. Više mi i ne treba. Janisam ni ratovao zanovac, ali me boli nepravda.

Name

Dobrovoljac sa Vucjaka

27.07.2017 16:16

Zasto se borci ne okupe i reaguju na ovakve napade i uvrede Dodikovih sluga.

ODGOVORITE
Name

Oficir

27.07.2017 17:01

Zato jer sve kupuju i razbijaju sistemski cim osjete da ce se okupiti neka zdrava grupa.

Name

SinisaBL

27.07.2017 19:36

Pitaj predsednika BORSa,vjerujem da hice nesto da promijeni lako bi bilo skupiti borce.....ne sumnjam u to.

Name

Branislav Carević

27.07.2017 16:21

Gen.Savčić je dugo na poziciji i još ništa nije uradio za borce.Borcima je samo nametnut novi zakon o pitanju boraca,gde su isti postavljeni u niži rang društva.Posebno je napisan novi zakon o ratnim invalidima,koi je kriminalan.Država stalno nad invalidima vrši,,Revizie" i smanjuje se invalidnina.Nije moguče da su svi ozdravili ili poboljšato stanje! BORS samo šuti,što navodi da narod misli da su saglasni sa svim tim dešavanjima.Trebaju se javno iskazati jesu li za borce ili vladu.Ovo je postala stranačka Republika,a mi borci to ne želimo u ostalom,nismo se za to borili.Neka se ge.Savčić i BORS javno izjasne i stanu na čelo boraca.Dosta nam je progona od ovoga režima a BORS ništa ne pomaže.Večina boraca i njegove populacie gladuje.Oduzimaju im se imovina jer nisu zaposleni i ne mogu platiti državi njena potraživanja.Više od dvadeset godina trpimo jaram.Naravno da generali i BORS nisu krivi ali zašto šute?Što ne podigne glas i sakupi borce protiv ovoga režima?

ODGOVORITE
Name

MK

27.07.2017 17:00

KAKO IKO MOŽE DA SE NADA DA ĆE SADAŠNJA VLAST SVE SAMI DEZERTERI KOJI SU O RATU SLUŠALI SAMO NA TV IZ SVOJIH DOBRO OBEZBJEĐENIH DOMOVA PO SRBIJI ,AUSTRIJI I KO ZNA SVE ODAKLE SU STIGLI KAD JE RAT ZAVRŠIO DA NA MIRU OPLJAČKAJU ŠTO SU BORCI ODBRANILI.

Name

Bled

27.07.2017 19:09

Nije tačno da Savčić nema riješeno stambeno pitanje. U centru Bn je kupio stan.

Name

Komšija iz Han Pijeska

30.07.2017 10:42

Savčić nije dugo na ečlu BORS-a i bori s ekoliko može, gdje ste bili kritičari kad je Ćurguz prodavao borce za pijesak i novac Dodiku, koga sada savjetuje

Name

Poslednji kineski car

30.07.2017 15:03

Podrška i Savčiću i BORS-u a i kolegi iz Han Pijeska. Potpisujem komšija tvoj komentar.

Name

Borac rs

27.07.2017 16:28

VUKANE SVAKA TI CAST NA OVOM TEKSTU I NE SAMO OVOME NEGO I OSTALIM PRILOZIMA KOJE OBJAVLJUJES.MEDJUTIM KRIMINALAC dodik JE UZEO SVE POD SVOJU KONTROLU, MUP,TUZILA STVO, SUDSTVO JAVNI SERVIS , POJEDINCE OFICIRA ARMIJE BIH UDBASE CERANICA, KOZOMARU, LAZANSKIG I OSTALE PODREPNE MUHE.TESKA BORBA NAS CEKA PONOVO DA BI SKINULI OVU KRIMINALNU SEKTU.

ODGOVORITE
Name

Nezusi

30.07.2017 00:16

Ne piše baš uvijek objektivno

Name

рибар

27.07.2017 16:33

Све се око улоге "садашње борачке организације" може другачије рећи. Зато се од првог дана бављења политиком(прије осам година) разликујем од оних који у Републици Српској мисле и оних који мисле да мисле. Лако је нападати и дијелити, мада разумијем писца овог текста, као и многе незадовољне садашњим стањем у Републици Српској. Рецимо, нема потребе причати патетично, прићати о појединцима, генерално ништа не ваља. Поготово се не смије злоупотребљавати прича о борцима, породицама палих бораца, инвалидима и преживјелим борцима Републике Српске. Нема потребе правити фронт са многобројним организацијама произашлим из одбрамбено-отаџбинског рата. Све се данас своди на политиканство. Ја као одговоран човјек тврдим да БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА треба да све те "борачке" организације стави под своју контролу. Зашто то не уради ђенерал Савчић није ми јасно? Морамо бити реални, није непознато да су све друге борачке и остале организације проистекле из прошлог рата под контролом ове владе. Да је борачка на општинским нивоима страначки опредјељена, а да борачка на републичком нивоу покушава да нешто балансира. Ја отворено питам ђенерала Савчића, мог пријатеља и стицајем околности пашенога(од исте фамилије смо се некад оженили), питам га, зашто ђенерале ти и твоји не позовете са аргументима на свесрско јединство, зашто не кренеш озбиљније? Није вријеме за пливање у овим немирним водама. Јасан је данас после свега наш циљ Реублици Српској, САБОРНОСТ, политичко јединство, идеја и програм са роковима за ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Борачка ту мора бити медијатор, коректор и ако треба авангарда, нешто попут љутог и писменог синдиката,са једне стране, са друге, моралне вертикале, са пуно добре дипломатије, осјећаја за историјски моменат у коме живимо, односно, пажње да сви буду задовољни у пријеко потребном моралном препороду и привредној реформи у наредна два четворогодишња циклуса. Ја да сам на твоме мјесту, давно би сви политичари-политичке странке-партије у Српској, институције, интелектуалци и удружења грађана били окупљени око идеје очувања Републике Српске, њених природних ресурса и неискоришћених, али лако у фукцију стављених привредних капацитета. Све то у сврху моралне и привредне обнове Републике Српске,одгоја наших младих на правим вриједностима, односно на историјски изнуђеној, али пријеко потребној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ, на коју изгледа само ја и моја Еколошка партија Републике Српске искрено позивамо. Поздрав Никола Лазаревић

ODGOVORITE
Name

Brle

27.07.2017 20:19

Nikola, olako si shvatio danasnji trenutak u kome svi imaju pravo da kazu, a da ne odgovaraju za neistinu, ne postenje, ne iskrenost. Na zalost, danas se vrednuje sve sto je do rata bilo kaznjivo. Problem je svijest ljudi koja se ne mijenja tako lako, dok su jedni moralno osakaceni, drugi se busaju u prsa za ( ne ) ucinjeno dobro. RS je vrlo mala organizaciona jedinica u kojoj na zalost vise vlada nemoral, ne pismenost, nekultura i sl, a to se kulturnim, pismenim nacinom ne moze promijeniti. Bezakonje i javasluk su jaci od svih realnih mogucnosti.

Name

Branko Ilijas

27.07.2017 16:36

Umjesto postovanja mi ponizavamo i blatimo nase borce. Strasno gdje smo dosli

ODGOVORITE
Name

Njegos belim njegos

27.07.2017 16:36

Opisa ga ovaj u stilu '90! Toga se i bojim, kad srbi pocnu citirati njegosa i pisati starosrpskim pravopisom to mirise na obracun. Zobidjite nas (nesrbe) ovaj put.

ODGOVORITE
Name

Radenko Banjaluka

27.07.2017 16:43

Svaka ti je na mjestu Nebojša!

ODGOVORITE
Name

Kojekude

28.07.2017 03:06

Hahh, genijalno

Name

Citalac Vbc

27.07.2017 17:03

Ne znam cemu kritike BORSa i generala Savcica, nije on krivac ha ovo, bori se koliko moze.

ODGOVORITE
Name

Loko

27.07.2017 17:10

Fukare koje Dodik plaća našim parama pljuju i blate srpske borce na našoj televiziji, eto gdje smo stigli.

ODGOVORITE
Name

Jovana

27.07.2017 20:31

Svaka cast vukane.Djeneral Savcic je uz nas,nasu populaciju,boraca,porodica poginulih,ali pojedinac se nemoze izboriti sa sadasnjom korumpiranom vlast.Dijete sam poginulog borca,vrata su mi svuda zatvorena za posao,zna se cija djeca posao dobijaju,a nas sutaju od vrata do vrata. PRIMJER: U SAMCU,u BORSU radi supruga poginulog borca,koja se ubrzo udala i rodila jos dvoje djece,sa sadasnjim muzem su napravili kucu,plac opstina dala,i opet dobila dvosoban stan u koji tri god.nije se uselilo ni dijete,jer imaju kucu,a mi koji smo troclana porodica,majka,brat i ja,dobili manji jednosoban stan,zar ja moram u istoj sobi da spavam sa bratom,ipak je nama 27god. ovakvi primjeri,opet moraju pod kiriju,a posla nemam,pa boze zar ima pravde,nema. Najezim se od muke kada na tv pricaju kako nesmiju se zaboraviti porodice pog,pa zar toliko mogu javnost da lazu,a tjeraju ti isti na sud zbog neplacene RTV takse,kako ih nije sramota,imaju li oni djecu,kako se bozije pravde neboje. svacije dijete je isto,i ako moj otac lezi u grobu,nas je nasa majka sa mukama odhranila,skolovala,dala i ona zivot za nas,pa mi smo djeca poginuli boraca ponosni na svoje roditelje,ali pitam se na sta djeca politicara imaju biti ponosni,sramota i greh je veliki zavladao prema casnom i postenom,napacenom narodu. Deset romana bih imala da pisem,jednog dana bice i to. Porucujem samo,neka izdajnici,jadnici znaju da nase generacije su stasale u lijepe god.nicije nije vjecno. Savcic je jedini,posten nas djeneral. Vukane svaka ti cast,dodji u Samac,da vidis sta je osam god. uradjeno,imao bi materijala za objavu narednih pet god. pozdrav za sve borce,porodice poginulih,i invalide. Izdrzite,izdrzacemo i ovu oluju!!!

Name

borac

27.07.2017 17:58

Pa i mi borci smo imali pravo glasa.

ODGOVORITE
Name

Brod

29.07.2017 20:53

Jesmo ali bolje da nismo ker vidiš da neznamo glasati.

Name

Nikola

27.07.2017 18:03

Ljudi moji kada vidim da neko brani Dodika odmah znam da je lopov,tako i ovi borci koji su na Dodikov strani!?

ODGOVORITE
Name

Ko su

27.07.2017 18:15

Ko su ovi Cast otadzbine.

ODGOVORITE
Name

Sandra

27.07.2017 18:36

Iskreno si sve rekao..to je ..zalost .pusta..svaka cast retko ko bi bio u tvoj kozi...veruj.mi.

Name

Evo ko su

28.07.2017 05:42

Grupa ratnih profitera, predvođenih Milenkom Karišikom, Tomom Kovačem, Momom Mandićem i slični, kojima je rat bio brat, sada udobno sakriveni u svojim beogradskim domovima, kupljenim opljačkanim, našim parama... Nisu oni nikakva čast, oni su bruka otadžbine, trebalo bi to pohapsiti, kazniti, a imovinu oduzeti i vratiti narodu Republike Srpske...

Name

PATRIOTA-BL

27.07.2017 18:15

SVAKA ČAST NEBOJŠA, ALI GENERAL SAVČIĆ BI TREBAO ČEŠĆE DA SE POJAVLJUJE U JAVNOSTI I MNOGO ŽEŠĆI DA BUDE U STAVOVIMA, POGOTOVO KAD SE ČASNI BORCI NAPADAJU OD "VETERANA""IZVORNIH SFS-ovaca, raznih asocijacija, bivših osuđenika, a NAROČITO AKTUELNE VKASTI KOJA BAHATO UŽIVA BENWFITE PLODOVA NAŠIH JUNAKA.

ODGOVORITE
Name

Njegos

27.07.2017 18:27

Савчић је легенда, водио је Заштитни пук и обишао сва ратишта у Републици Српској, док су Леми и многе јајаре били у Србији, а сада га те фукаре прозивају и још бране официра Армије БиХ Галијашевића. Људи, јесмо ли ми на дрогама, шта се ово дешава са нама?

ODGOVORITE
Name

Misko

27.07.2017 19:52

Baja je bio komandant vojne policije. Branio je Bakince.

Name

65 zmp

28.07.2017 02:37

Hljeba mi nismo imali dovoljno a ginuli smo sa njim,NJEMU ZA ČIN

Name

Ziko Tito

27.07.2017 18:39

Cuj Nebojsa Vukanovic pise o VRS i ratovanju ? Pa on nije ni na svadbi opalio metka a kamoli ratištu. Savčić igra kako mu ovi iz vlasti sviraju, to svi znaju.

ODGOVORITE
Name

Major VRS

27.07.2017 19:07

Bruka i jeste sta rade.

ODGOVORITE
Name

veteran

27.07.2017 19:12

Ma sve mi se zgadi. Kako to da ima na desetine boračkih organizacija ko rogovi u vreći.Eto generale prilika da to stavis pod jenu kapu, tek tada si uspio...

ODGOVORITE
Name

BORCI SIPOVA

27.07.2017 19:22

Podrska Generale od boraca Sipova. Dok smo mi ratovali I stvarali ovu nama dragu Republiku Srpsku oni se nisu KRSTILI sa tri prsta nego su se zavlacili u psece buvare, a danas su najvece lazne patriote I srbi. Vukane svaka cast na tekstu!

ODGOVORITE
Name

IST. SARAJEVO

28.07.2017 09:22

U predizbornoj kampanji sa udruženjem "Čast otadzbine" veliku ulogu je odigrao i Duško Vukotić pred. Udr. Veterana RS. veliki lažov i prevarant koji je režimski podanik, a za usluge je i dobro plaćen!

ODGOVORITE
Name

milos

28.07.2017 10:55

DEZERTERI I LOPOVI,U FOCI direktor SKOLE RADOVIC DEZERTER-iz kancelarije gleda groblje gde su mladji od izdajnika sahranjeni,USTAJMO BORCI,sa skinemo LOPOVEEEEE.

ODGOVORITE
Name

milos

01.08.2017 11:09

SRAMOTA FOCACI.

Name

tomo kovac general policije

28.07.2017 11:19

sve ste u pravu nekad sam vodio odbor za zaštitu ljudi i vrednosti rs Kada je general Andrić preuzeo udruženje nikad ta grupa nisu pozvali ni mene ni članove odbora sa nas makar razvijeni. Učestvovao sam u aktivnostima da Geb Savic bude izabran na sadašnju funkciju apsolutno ga podržavam i kao ratnog druga kao i predsednika Boracke org .Pozivam sve ratne pripadnike policije kao njihov ratni komandant da podrže General a Savcica i boracko organizaciju

ODGOVORITE
Name

Borac Zastitnog puka

28.07.2017 14:29

Brane kosovxa Galijasevica od naseg komandanta.. strasno.

ODGOVORITE
Name

Crni

28.07.2017 18:50

Ovo su sve prodane duse samo rade z sebe u ratu su uvek bili iza leda borcima dok su oniginuli asad rade samo z sebe sveoe vojskode treba u zatvor dok borci gladuju.

Name

VRS 1992-1996

29.07.2017 04:35

Vukanoviću zašto ti nisi napadao i prozivao Savčića kada je na prošlim izborima bio u izbornom štabu Mića Mićića. Žalosno je što se danas najviše boraca nalazi na birou za zapošljavanje, a boračku i druge organizacije proistekle iz prošlog rata predstavljaju ljudi koji su dobro situirani, pa pored dobre penzije (srbijanske) ili druge imaju i pozamašne naknade kao i druge beneficije. Borce i boračku organizaciju ne mogu ponizit i uništiti naši dojučerašnji neprijatelji već mi sami. Zašto Vukanoviću nisi napadao Dragana Čavića kada je kao predsjednik SDS-a i Republike Srpske potpisao kapitulaciju i Vojsku Republike Srpske predao u Sarajevo. Izgleda da je to po tebi bio mudar državnički potez. Koliko boraca prve kategorije ima riješeno stambeno pitanje, a ti kukaš nad sudbinom jednog generala. Sumnjam da on nema riješeno stambeno pitanje na prostoru bivše države, samo je problem što su ti oficiri navikli da primaju po dvije plate i da imaju riješena stambena pitanja sa dva stana. Svi dosadašnji predsjednici boračke organizacije su nažalost bili dobro politički ofarbani i sve njih je interesovala politika, a ne sudbina i položaj boraca.

ODGOVORITE
Name

Brod

29.07.2017 19:35

Podrška generalu, izdrži i sazivaj sabor boraca.

ODGOVORITE
Name

Goran zvornik

29.07.2017 22:27

Sta si Taso uradio za borce,kako si dosao do vlasti?

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.07.2017 23:08

PUNO IMA PRELETAČA PLJUJU PO REŽIMU PA PRELAZE U NJIHOVO JATO TO VRS ALAL VJERA JA BI PRESTALA PRIČATI O NJIMA ISTINSKI BORCI SU U ZEMLJI A SVE OSTALO BEZ KOMENTARA ČAST IZUZETCIMA.

ODGOVORITE
Name

Dubravko

30.07.2017 00:14

Poslednja vremena kada smo dočekali da naše generale napada poslednji ološ

ODGOVORITE
Name

Dobrovoljac Zaštitnog korpusa

30.07.2017 00:15

Pa šta ako general Savčić ima stan u Bijeljini, jel treba da bude podstanar. Sram bilo ove koji napadaju naše slavne oficire

ODGOVORITE
Name

Ni grah nije pošto je bio..

30.07.2017 06:56

Ima u BN ali nema u BG. Kakav je to general koji nema i stan/kuću/vilu u BG..??!! Ili barem u NS..

Name

hahaha

30.07.2017 01:04

a jeste jadni....svaki drug komentar "ta ti je njegoseva"jadnici ta nepije vode .Zapljujte u sake I na posao nehljebovci jedni.Demobilisani boric koji bre demobilisani borici pa rat je prosao prije 20 I nesto god,nece niko vise u dnevnice a svi kukaju.....sljam

ODGOVORITE
Name

Dobrovoljac JNA i VRS

30.07.2017 10:24

Ustanak protiv bagre, to je jedini izlaz

ODGOVORITE
Name

Komšija iz Han Pijeska

30.07.2017 10:44

Generala lično poznajem i to je jedan izrazito častan, pošteen i moralan čovjek i hrabar oficir. Užasnut sam kada sve ovo čitam i vidim šta neki sebi dopuštaju i kakvi se komentari pišu prema našim herojima

ODGOVORITE
Name

Link 3

30.07.2017 11:21

Jos jedno ponizenje boraca a Savcic i borci nazalost cute

ODGOVORITE
Name

hahaha

30.07.2017 11:47

cuj "nase slavne armije" hahaha

ODGOVORITE