Муке и невоље Јаковљевића

Четврдесетседмогодишња Мирјана Јаковљевић из Крупња, запослена као хигијеничарка у такоћњем вртићу, са троје деце, годинама већ живи, како каже, у паклу, „због насиља у породици, немаштине, своје и болести своје деце“.

Србија 27.07.2017 | 17:27
Муке и невоље Јаковљевића
Стање у тој породици, која живи у изнајмљеном стану у Крупњу, је такво да је, по речима наше саговрнице, „достигло врхунац јада и чемера, јер, поред осталог, већ од 1. септембра морају да траже нови стан, пошто је овај у ком живе продат“.

- Није ни згодно да пронађем стан, јер је мој двадесетдеветогодишњи син везан за инвалидска колица, а други је слаб и покретан-каже Мирјана.

- Потребан нам је стан у који то двоје од троје моје деце могу лакше да уђу и изаћу. Син који је у колицима, сада, не излази из стана, пошто је степениште такво, на три нивоа, па не можемо да га спустимо испред зграде! И кад би смо пронашли одговарајучи смештај, проблем су паре, које немамо.

Мирјана каже да њих четворо живе од њене плате, која је двадесетак хиљада динара, и од примања за туђу помоћ и негу, која је око 25.000 динара. За лечење и негу деце треба много више, а храна и одевање за ову породицу је одавно луксуз и живе на ивици егзистенције.

-Да зло буде веће, и у првом браку са човеком са којим сам родила троје деце, били смо жртве насиља, а то се догодило и са другим човеком са којим сам живела у ванбрачној заједници- јада се Мирјана.

-Најновије насиље од човека са којим је живела догодило се у марту, када су због страха деца морала да буду избављена из куће човека који ми је тврдио да нас све, од срца, прихвата.

Како се ближи ново исељење, породици је све теже, а помоћи нема. Истина, од општине су добили новац за плац, како би се скућили. Плац је купљен, али немају новца ни темељ да ударе. Једина нада су им, како каже Мирјана, људи добре воље. Међу реткима који су дошли да посете Јаковљевиће, сазнавши за њихову муку и невољу, сасвим случајно, је Слађана Павловић из Липничког Шора, код Лознице. Слађана је, јуче, провела дан са овом породицом, контактирала је пријатеље из земље и иностранства и нада се да ће се јавити добротвори бар за изградњу дела куће, а очекује да се укључе и други хумани људи, али и институције, од општине до државе.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вртирепка

27.07.2017 21:04

Она је боље обуцена него вецина у иностранству. Лавор ледене воде и да сједне у њега прије спавања. Ујутро поновити. Сисе заклонити и нормалне панталоне обуци. Срамота је тих инвалида, а и јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

27.07.2017 21:21

Та зена која стоји, је зена која је досла у посету породици, није мајка од деце..