Ф1: Шта ће Кубица на тестирањима Реноа?!

Пољак, који је тешко повређен 2011. године, можда се враћа у Формулу 1!

Остали спортови 28.07.2017 | 08:15
Ф1: Шта ће Кубица на тестирањима Реноа?!
Роберт Кубица могао би да се врати такмичењима у шампионату Формуле 1 после седам година паузе. Пољак је у веома блиским контактима са екипом Реноа и обавиће тестирање њиховог болида у Мађарској.

Поједини медији спекулисали су да би Пољак могао већ у августу да се врати у болид Реноа и наступи на трци за Велику награду Белгије уместо Џолиона Палмера.

Генерални директор Реноа Сирил Абитебул отклонио је дилеме.

Он је саопштио да ће тестирања које ће Кубица обавити у Мађарској служитикако би се процениле његове шансе за повратак такмичењима али у 2018. години.

"Наставићемо да подржавамо Џоа и не мењамо планове. Тачно је да, после свих тестова, морамо још да истражујемо Роберта. Обавили смо тестове са болидом из 2012. године, али радили смо и друге ствари, лекарске прегледе и рад на симулатору, а не желим више да откривам. Желимо да проверимо колико су реалне шансе да Роберт поново вози модеран болид Формуле 1, могуће у тркачким условима, а прилика за то је у Мађарској", рекао је Абитебул за "Аутоспорт".

Роберт Кубица возио је у шампионату Формуле 1 од 2006. до 2010. године, а онда је у фебруару 2011. доживео тешку несрећу на релију у Италији.Било је питање да ли ће му лекари уопште спасити смрскану шаку, али су, на срећу, успели у томе и он сада има ограничене покрете десне руке.

"Роберт би могао да буде кандидат за 2018. годину, али пре него што га будемо узели у обзир, морамо да видимо како ће се суочити са возилима која имају већу снагу, пошто болид који је до сада возио није репрезентативан. Али, чак и ако буде добро, то не значи да ћемо га изабрати за наредну сезону, пошто морамо да размотримо више ствари", навео је Абитебул.

Он је додао да је разговарао са Палмером о тестирањима Кубице.

"Разматрамо опције за 2018. годину, а Џо би могао да буде један од кандидата, то је у његовим рукама. Оно што радимо са Робертом нема везе са ониме што ће Џо радити за викенд или током летње паузе. Нећемо мењати возача за трку у Белгији, а план је да Џо вози за нас до краја сезоне", изјавио је челник Реноа.

Кубица је возио за Рено у Ф1 само једну сезону, а био је и члан Заубера. Укупно је учествовао на 76 трка, остварио једну победу у каријери, а чак 12 пута пео се на победничко постоље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар