Зики, легендо!

Ненад Зимоњић постао је 10. дубл играч у историји са 700 победа! „Много ми значи што сам ушао у клуб "Топ10" и желим на томе да захвалим свим партнерима у дублу“, поручује српски ас.

Тенис 27.07.2017 | 17:30
Зики, легендо!
Српски тенисер Ненад Зимоњић остварио је 700. победу у дублу у каријери, пошто је у пару са Пољаком Марцином Матковским савладао Аргентинце Карлоса Берлока и Дијега Шварцмана 7:6 (7:5), 7:6 (7:4) у првом колу турнира у Хамбургу.

Селектор репрезентације Србије постао је тако тек 10. играч свих времена који је дошао до 700. и више тријумфа у дублу. Пре њега то су успели само истинске легенде белог спорта - Данијел Нестор, браћа Боб и Мајк Брајан, Тод Вудбриџ, Марк Ноулс, Макс Мирњи, Леандер Паес, Шервуд Стјуарт и Јонас Бјоркман.

"Драго ми је што сам јубилеј прославио у Хамбургу, месту где играм први пут после пет година, и у земљи са великом тениском традицијом. Много ми значи што сам ушао у клуб 'Топ10' и желим на томе да захвалим свим партнерима у дублу", рекао је 41-годишњи Зимоњић за сајт АТП.

Зимоњић је током каријере у дублу поред 700. победа забележио и 396 пораза, уз 54 титуле, међу којима су три на гренд слему (Ролан Гарос и два пута Вимблдон).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар