Ziki, legendo!

Nenad Zimonjić postao je 10. dubl igrač u istoriji sa 700 pobeda! „Mnogo mi znači što sam ušao u klub "Top10" i želim na tome da zahvalim svim partnerima u dublu“, poručuje srpski as.

Tenis 27.07.2017 | 17:30
Ziki, legendo!
Srpski teniser Nenad Zimonjić ostvario je 700. pobedu u dublu u karijeri, pošto je u paru sa Poljakom Marcinom Matkovskim savladao Argentince Karlosa Berloka i Dijega Švarcmana 7:6 (7:5), 7:6 (7:4) u prvom kolu turnira u Hamburgu.

Selektor reprezentacije Srbije postao je tako tek 10. igrač svih vremena koji je došao do 700. i više trijumfa u dublu. Pre njega to su uspeli samo istinske legende belog sporta - Danijel Nestor, braća Bob i Majk Brajan, Tod Vudbridž, Mark Nouls, Maks Mirnji, Leander Paes, Šervud Stjuart i Jonas Bjorkman.

"Drago mi je što sam jubilej proslavio u Hamburgu, mestu gde igram prvi put posle pet godina, i u zemlji sa velikom teniskom tradicijom. Mnogo mi znači što sam ušao u klub 'Top10' i želim na tome da zahvalim svim partnerima u dublu", rekao je 41-godišnji Zimonjić za sajt ATP.

Zimonjić je tokom karijere u dublu pored 700. pobeda zabeležio i 396 poraza, uz 54 titule, među kojima su tri na grend slemu (Rolan Garos i dva puta Vimbldon).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar