Кузмић: Живио сам сан!

Репрезентативни центар потписао за Реал и опростио се од Црвене звезде.

Кошарка 27.07.2017 | 21:15
Кузмић: Живио сам сан!
Стављена је тачка и на девети одлазак овог лета са Малог Калемегдана.

После Митровића, Џенкинса, Јовића, Симоновића, Гудурића, Волтерса, Томпсона и Болдена, бивши члан српског и регионалног првака постао је и Огњен Кузмић (27 година, 213 цм), потписавши двогодишњи уговор са Реал Мадридом.

"Желео бих да се захвалим црвено-белом свету... Саиграчима и тренерима, навијачима и управи што су веровали у мене. Рођени Делија је живео свој сан", написао је Кузмић у опроштајној поруци на Инстаграму.

Са црвено-белима се умало пласирао у Топ 8 фазу Евролиге, а са "краљевићима" ће то бити минимални циљ. Јуриш на домаћу титулу и Куп краља се подразумевају.

"Узбуђен сам и срећан што сам ту. Зна се да је Реал огроман клуб, а шпанска лига најбоља у Европи. Драго ми је да сам се вратио", рекао је у првом интервјуу некадашњи центар Уникахе, Хувентуда, Голден Стејт Вориорса и Панатинаикоса.

Реал је познат као нападачка екипа, која игра у веома високом ритму. Где је ту простор за Кузмића?

"Ту сам да допринесем првенствено у одбрани, а радићу све што тренер буде тражио од мене. Разговарао сам са Паблом Ласом и мислим да ћу се лепо уклопити", додао је он.

Кузмић је прошле сезоне на 30 евролигашких утакмица бележио просечно 9,4 поена и седам скокова. Био је трећи офанзивни скакач елитног такмичења, а у јануару му је припало ласкаво звање најбољег играча месеца.

Са Звездом је доминантно освојио АБА лигу, Супер лигу Србије и Куп Радивоја Кораћа.

Реал је ове недеље ангажовао и француског бека Фабијена Козера (30, 195), који је са Бамбергом пролетос узео "дуплу круну" у Немачкој.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар