Kuzmić: Živio sam san!

Reprezentativni centar potpisao za Real i oprostio se od Crvene zvezde.

Košarka 27.07.2017 | 21:15
Kuzmić: Živio sam san!
Stavljena je tačka i na deveti odlazak ovog leta sa Malog Kalemegdana.

Posle Mitrovića, Dženkinsa, Jovića, Simonovića, Gudurića, Voltersa, Tompsona i Boldena, bivši član srpskog i regionalnog prvaka postao je i Ognjen Kuzmić (27 godina, 213 cm), potpisavši dvogodišnji ugovor sa Real Madridom.

"Želeo bih da se zahvalim crveno-belom svetu... Saigračima i trenerima, navijačima i upravi što su verovali u mene. Rođeni Delija je živeo svoj san", napisao je Kuzmić u oproštajnoj poruci na Instagramu.

Sa crveno-belima se umalo plasirao u Top 8 fazu Evrolige, a sa "kraljevićima" će to biti minimalni cilj. Juriš na domaću titulu i Kup kralja se podrazumevaju.

"Uzbuđen sam i srećan što sam tu. Zna se da je Real ogroman klub, a španska liga najbolja u Evropi. Drago mi je da sam se vratio", rekao je u prvom intervjuu nekadašnji centar Unikahe, Huventuda, Golden Stejt Voriorsa i Panatinaikosa.

Real je poznat kao napadačka ekipa, koja igra u veoma visokom ritmu. Gde je tu prostor za Kuzmića?

"Tu sam da doprinesem prvenstveno u odbrani, a radiću sve što trener bude tražio od mene. Razgovarao sam sa Pablom Lasom i mislim da ću se lepo uklopiti", dodao je on.

Kuzmić je prošle sezone na 30 evroligaških utakmica beležio prosečno 9,4 poena i sedam skokova. Bio je treći ofanzivni skakač elitnog takmičenja, a u januaru mu je pripalo laskavo zvanje najboljeg igrača meseca.

Sa Zvezdom je dominantno osvojio ABA ligu, Super ligu Srbije i Kup Radivoja Koraća.

Real je ove nedelje angažovao i francuskog beka Fabijena Kozera (30, 195), koji je sa Bambergom proletos uzeo "duplu krunu" u Nemačkoj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar